"Ez igaz, egész addig, ameddig nem téged érint a dolog
"
Igaz utana is a munka minosegenek szempontjabol. Az, hogy ki mennyire igenyes a munkajara ritkan penzkerdes.
Ne ertsd felre: nem ertek azzal egyet, hogy a jo mukaerot szarert-hugyert kell dolgoztatni; pont ugy gondolom, hogy meg kell becsulni es anyagilag is kiemelni a lehetosegeknek megfeleloen.
Viszont ugy gondolom, hogy alanyi jogon mindenkit nem kell megbecsulni es jutalmazni a nagy semmiert. Olyat meg nem lattam, hogy valaki hosszu tavon jobban dolgozott volna (egyenletes teljesitmenyt nyujtva) csak azert, mert tobbet keresett.
"Dolgoztam önkormányzatnál, megkérdeztem hogy a pótlékot amit mindenki kap én miért nem kapom meg, azt válaszolták, hogy ha fél év múlva jól fogok dolgozni nekem is megadják majd. Fél év után rákérdeztem hogy megvannak-e elégedve a munkámmal, azt mondták hogy az egyik legjobb munkaerő vagyok és nagyon jól dolgozom, erre rákérdeztem a pótlékra, azt mondták hogy sajnos azt nem tudják megadni. Másnap felmondtam, és a főnök őszintén nem értette miért megyek el."
Mert idiotak. Egyebkent az allami burokracia egy pocegodor, de ezt te is tudod; ott ertelmes fizetest, karriert minosegi munkaval lehetetlen elerni, viszont ugyes helyezkedessel komoly penzeket is le lehet akasztani vegul. Arrol nem is beszelve, hogy aranyaiban masfelszer-ketszer annyi allami alkalmazottunk van mint amennyi kene.