Vicces, ugyanis ma egy hajléktalan jobb orvosi ellátáshoz fér hozzá mint az általad emlegetett században a top király (antibiotikumok, diagnosztika, stb.). Ezt legfeljebb egy debil vitatja ma.
Nyilván a várható élettartam is poénból nő.
A 200 ezer évre van forrás vagy csak a hangok a fejedből súgják? Nem azért kell a falvakat tolni, mert én ezt mondom, hanem mert ez szolgálja az emberek érdekét; ideális településméret intelligencia fejlődés szempontjából 8 ezer fő körüli. Egy városi nagyfokú kényelem elég gyors mentális leépüléshez vezet, ráadásul fenntartható gazdálkodáshoz ember is kell (monokultúra helyett).
Képzeld nem örököltem, ugyanis nem volt mit. Ugyanis az általad említett kádár halálra ítéltette az egyik nagyapám és mindkét ág teljes vagyonelkobzást kapott (itt jegyzem meg, h élőben próbálnád ilyen foghegyről elővezetni, nem sok jót ígérne). Amink van, azt a párommal raktuk össze. Igaz volt, h 2 állást toltunk, meg nem piázunk, cigizünk, de a kommented után már nem is szánom a Mensáros László által leírt embertípust: a prolit!
Csúsztatni meg ügyesen: 120 milláért Balatonparti lakást kapni.
U.i.: van, aki elhiszi a dumád? Mármint a borszagú talponálló galerin kívül?
Mint írtam, kivezetni a monokulturát. Mellé a biogazdálkodás, regeneratív gazdálkodást, fok gazd., stb. helyi feldolgozó ipar (mosó, csomagoló, menzákra termelni). Nekem senki ne mondja, h az a jövő, h 4-8 ezer km-ről rentábilis ide utaztatni kb. mindent (hústól, zöldségig). Ipari beszállítók megint települhetnek falvakba, távmunka (informatikus, mérnök simán), stb.
Egyébként eddig Szeged is ilyen "alvó település" volt; gyakorlatilag egy óriási nyugdíjas otthon. Nyaranta látni, h mennyire kevés a helyi fiatal. Ipar nulla.