Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113

Pontosan nem tudni, mert az evolúció úgy működik, hogy ha egy fajból kifejlődik egy fejlettebb, akkor a korábbi emiatt gyakran kihal. Az egyik esélyes állat a Sahelanthropus tchadensis:

S_tchadensis_front_sq_DH.jpg
Még jó, h ez nem az én ősöm :D
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Még jó, h ez nem az én ősöm :D
Mindenki ose. Ennel a fajnal valhatott el az ember es a csimpanz. Bar csontozataban megjelent az ami inkabb az emberhez kototte, termeszeteben meg csimpanz volt.
Szamomra a bonobo inkabb emberszerubb, a bonohoz hasonloan az ember is bekesebb joszag a csimpanzhoz viszonyitva.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113


Ugye mindenki boldogabb lett,hogy előbújt a jóember?
Úgy hiányzott is,ma reggel,megébredtem,átöleltem a hitvest ...... Majd megnéztem a gyerekeket,és rögvest arra gondoltam,ideje,hogy előbújjon végre valaki,olyan gyenge lenne a mai nap előbújás nélkül,lehetőleg valami nagy sajtóorgánumba,mert biztos,hogy rengeteg heterót érdekel,hogy ki meleg.
Ugye mindenki így van ezzel?!
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
1, Nincs arckönyvem, így nekem minden vicc új
2, Nem tudtam, hogy hova másoljam be, remélem itt is megteszi.

SZÉKELY MESE 2016-ból

Hétszázezer székely fogta magát, s nekiindult. Megfogadták az összes buszt Székelyföldről, Miska Sanyi vezette a konvojt a Csavargóval, Rapid Lőrinc zárta a sort a délutáni hármas kursza pléhdobozával.
- Hová, hová, székelyek? - kérdezték tőlük a román-magyar határon.
- Németbe - morrantotta Pista bá az első ülésből, aki ugyan nem volt lófő, de mégiscsak tudott két szót románul.
- S oda meg métt? - kérdezte a schengeni határőr.
- Münköt itten diszkriminálnak, né, se zászló, se anyanyelv használat, még azt es tagadják, hogy létezünk - panaszolták a székelyek. Valamelyik Kolozsváron tanuló székely egyetemista még olyant is mondott, hogy amit Bukarestben velük leművelnek, az vértelen genocídium, amire azért az öregebbje felszisszent, mégse kellene ilyen csúnyán beszélni.
- Szóval van baj elég, munka meg kevés - foglalta össze a lényeget Pista bá. - Oszt’ ilyen simittós telefonyunk nekünk es van, münk es tudunk Merkellel szelfi… a rossznyavalya esett volna belé ebbe az újmódi nyelvbe!- Szóval tudunk mink es telefonnyal fényképezgetni - vágta oda a végső érvet az öreg, ültek a székelyek a buszon, mindenki kezében telefon, telefonon GPS, célállomásnak bé volt jelölve Németország, mutatták a határőrnek.
A schengeni határőr vakarta a fejit, mert hát van ez a szabad mozgás európai alapelve, ugye, mehetnének a székelyek, de azért annyira nem tetszett neki, hát felhívta Brüsszelt, hogy né, itt van hétszázezer székely, mennének Németbe’. Brüsszelben éppen nagy baj volt, mert Juncker elnök úr sajtótájékoztatót tartott, és mindenki azt akarta megtudni az asszisztensétől, hogy hányadik konyak után van az öreg, mindenesetre a szóvivője már ezerrel készült a cáfolattal. A székelyeket egy könyökvédős aktatologatóra osztották ki. A könyökvédős aktatologató felhívta a TASZ-t. A TASZ-nál nem tudtak arról, hogy a székelyeket bármi sérelem érte volna Romániában. A könyökvédős aktatologató felhívta a Helsinki Bizottságot. A Helsinki Bizottságnál nem tudtak arról, hogy a székelyeket bármiféle sérelem érné Romániában. A könyökvédős aktatologató felhívta a román kormányt, ahol becsszóra biztosították őt arról, hogy Romániában a kisebbségvédelem példaértékű. A brüsszeli aktatologató visszahívta a schengeni határőrt, s megkérdezte, hogy a székelyek véletlenül nem homoszexuálisok-e, mert akkor esetleg tudnák értelmezni a problémát. A magyar határőr nem merte megkérdezni a székelyeket, ott ültek a parkolóban, nyugodtan szalonnázgattak, és hát mindenkinél bicska volt, a schengeni határőrnek azért megvolt a magához való esze.
- S hát papírjaik vannak-é? - jutott eszébe a schengeni határőrnek a megmentő kérdés.
- Nem írni megyünk, hanem dolgozni - válaszolta neki erre Pista bá.
- Nem úgy értem, tudják-e igazolni valamilyen okmánnyal, hogy kifélék, mifélék - pontosított a schengeni határőr.
Pista bá erre kinyittatta az első busz csomagtartóit, eléhordtak jópár rafia neccet.
- Itt van mindenkinek a buletinje,* ábécé-sorrendbe szedve, de ügyeközzön az átolvasással, mert mire béfejezi, a Magyar Tudományos Akadémia még az ábécét is átalírja - vihogtak a kolozsvári egyetemisták.
A schengeni határőr teljesen kétségbeesett, nem volt mit tenni, felhívta Angela Merkelt.
Angela Merkel épp az idő kerekét akarta visszaforgatni, elég nagy munka az, szakadt róla a víz.
- S hát mit akarnak ezek a székelyek? - kérdezte gyanakodva Angela, mert ismerte ezeket az erdélyieket, egy rakás szászt vettek meg annak idején Ceausescutól, egyikkel se volt baj egy szál se.
- Aszongyák, dolgozni akarnak - vonta meg a vállát a schengeni határőr.
- Ja - bólogatott a telefonban Merkel kancellár. - De nem értett félre valamit, nem szírek?
- Nem, nem - rázta a fejét a határőr. - Egy szír sincs köztük.
- S hányan agysebészek? - kérdezte Angela.
- Tartsa egy pillanatot - fordult ki a kis bódéjából a schengeni határőr, megkérdezte Pista bát. Reménykedve pislogtak a székelyek a Kolozsváron tanuló csemeték felé, de hát ott csupa bölcsész, informatikus és állatorvos itta az Igazi Csíki Sört, még véletlenül se tanult egyik se agysebésznek.
- Nein, naccságos asszonyom, egy sem agysebész - jelentette telefonban a schengeni határőr.
- Vannak-e köztük nőket erőszakolók? - kérdezte Angela.
- Nem mondom, néha el-elcsattan egy pofon - válaszolta Pista bá a schengeni határőr tolmácsolta kérdésre -, de erőszak, az nálunk nincs.
- Ajjajjajjaj - fogta a fejét Angela Merkel. - Ez nem jó. És németül tudnak-e?
Határőr kifordul, megkérdez, a székelyek testületileg rázzák a fejüket, határőr vissza:
- Nein, naccságos asszonyom.
- Hááát… Ez az egyetlen pozitívumuk - sóhajtotta Angela Merkel. - De ez kevés. Ha nem szírek, és nem agysebészek, akkor a németül nem tudás kevés lesz a Willkommenskulturhoz. Küldje haza őket!
Hát így történt, hogy a székelyeket hazazavarták. Az atyafiak bánatukban a magukkal vitt szalonnát megsütötték, s mind megették.
Ha a székelyek a szalonnát meg nem ették volna, az én mesém es tovább tartott volna…
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Lóránt Károly: Kultúrmarxista behódolás

Afrika népessége két évtizeden belül egymilliárddal növekszik, és ezt a tömeget nem tudja majd eltartani a térség…

http://magyarhirlap.hu/cikk/70208/Kulturmarxista_behodolas

"
A politikai korrektség egy marxista ideológia, amelynek gyökerei az első világháború utáni időszakra nyúlnak vissza, amikor a munkásosztályból kiábrándult marxisták (például Lukács György, Antonio Gramsci, Max Horkheimer, Herber Marcuse) létrehozták az úgynevezett Frankfurti Iskolát, amely Freud tanítását is felhasználva teljesen új alapokra helyezte a marxizmust, a jövedelemelosztás helyett a kulturális kérdéseket állítva a középpontba, emiatt azután ezt az irányzatot kulturális marxizmusnak is nevezik. Módszerük az úgynevezett kritikai elmélet volt, ami a gyakorlatban a tradicionális nyugati értékek és intézmények megkérdőjelezését jelentette. Ennek része a szexuális felszabadítás, a gender elmélet, a mindenféle kisebbségek preferálása a többséggel szemben. A tradicionális értékekhez ragaszkodókat pszichológiailag kiegyensúlyozatlannak, szélsőségesnek, sőt fasisztának tekintették. E filozófia képviselői a német diákvezér, Rudi Dutschke által ajánlott „hosszú menetelés” során az utóbbi évtizedekben elfoglalták az nyugati világ intézményrendszerét és nézetrendszerük kizárólagossá vált a főáramlatú (jobb- és baloldali) pártokban, a kormány- és egyéb hivatalokban, az Európai Unió intézményrendszerében. Az ellenvéleményeket tradicionális kommunista módszerekkel (elítélés, kitaszítás, büntetés, börtön) torolják meg. Jó példa erre a tradicionális családmodellt védelmező Ákos esete a Magyar Telekommal.

A tradicionális kommunista ideológia alól felszabadult Kelet-Európa, a liberálisnak nevezett kisebbségétől eltekintve, még mentes a kulturális marxizmustól, ezért a jelentős szembenállás a nyugati országok és az Európai Unió establishmentjével, és ezzel magyarázható az a kritika is, amely ezeket az országokat, különösen Magyarországot, egyes nyugati politikusok és a nyugati sajtó részéről éri."
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
"a mindenféle kisebbségek preferálása a többséggelszemben"
Akkor lassan a kissebséghez tartozó hagyományos nézzéteket valló embereket kéne támogatniuk. De gondolom annyira azért mégsem ragaszkodnak az elveikhez :)
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Itt most tulajdonképpen miről van szó?


Az alapállás ugye az, hogy az angolban a he a hímnem, a she a nőnem, az it meg a semleges nem.
A videóban van az "öreg prof", aki egy maradi liberális, és vannak vele szemben a progresszív haladó liberálisok - pl. néhány diák.

Namármost a legújabb divat szerint arrafelé bármelyik génhibás kotonszökevény saját maga dönti el, hogy önmagára nézve melyik terminust használja , és szerintük mások is azt kötelesek használni velük kapcsolatban. sőt, ha úgy érzik, hogy sem a he, sem a she nem fejezi ki teljesen torzult személyiségük lényegét, akkor kitalálhatnak maguknak saját névmást, és akkor azt kell velük kapcsolatban használni.

Az öreg prof viszont úgy véli, hogy mivel papíron szólás-és véleményszabadság van, ezért ő meg azt használja bárkivel kapcsolatban, amit ő jónak lát.

A videókon azt látjuk, hogy amikor ő ezen véleményét megpróbálja elmondani, akkor erre minként reagál a progresszív liberális ifjúság.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
...hááát...nem tudom...elnézve ezeket a vérférfiakat...ezek akkora pofonokat fognak kapni még az élettől, hogy a kései rádöbbenés fogja adni a másikat.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
Status
Not open for further replies.