Pontosan éreztem, hogy ezzel jössz majd.
Pontosan érezted...aha...hagyjuk már az ezotériát.
Ezt írtam:Pontosan éreztem, hogy ezzel jössz majd. Hogy az autókban azért van sok LE, mert fel kell menni emelkedőn.
Nem tudom ezoterikusan érzed e, hogy pont arról írtam, nem kell sok LE, hogy fel menj egy dombon..
Egy 77 lóerős Albeával is vígan lehet még a dimbes-dombos M1-esen is vígan nyargalászni óra szerinti állandó 140-150-el.
A számok nyelvén (hogy előbb utóbb te is megértsd):
Az Albea motorja kb. 4000-et forog 140 -150-es tartományban ötödikben. (Most nem fogom pontosítás végett felvinni az autópályára csak a te kedvedért).
Tehát a teljesítménye ezen a fordulatszámon úgy kb. 63 Lóerő.
Értem én, hogy kerékpárról nézve ez már a csillagromboló kategória, de hidd el nekem, ma már nem ez a nagyságrend az utak királya.
Már erről is írtam:De ez nem jelenti azt, hogy minden autónál az a cél, hogy akkor is 140-nel előzzön emelkedőn, ha ülnek benne 4-en, van benne 100 kiló cucc és utánfutót húz.
Közlekedést írtam, nem előzést. Van egy olyan nagyon halvány sejtésem, hogy ennél a karosszéria/motor konfigurációnál nem volt cél a teher eljuttatásán túl bármi is.Amúgy talán egyszer próbálj meg - s rögtön meg fogod érteni - 9 személlyel megterhelt 67 lóerős szívódízel Transittal közlekedni - bárhol.
A tengóknál a hatalmas teljesítmény tény, hogy a gyorsulásra is hatással van, de azért lássuk már be, hogy a tengók nem versenyautók, nem másodpercek, hanem min 1-2 perc alatt gyorsítanak fel 5 csomóról 30 tájára. Nagyon kevés gyorsulási difi van csak azért, mert 40 csómó a vége, mert ráadásul a 30 feletti gyorsulás még kisebb.
Érdekes, ezt is leírtam, te csak megismételtél:
A tengeralattjáró hadviselésben nem tudom, hogy mennyire számít a gyorsító képesség (a nagy maximális sebességről ugye már lemondtunk). Ha nem számít, akkor ahhoz tényleg nem kell extra power.
Te most a tengert korbácsoltad.
Az a te egyik bajod, hogy ha azon személyeknek van helytálló megjegyzése, akiktől ezt nem vártad, akkor zsigerből, idegből - anélkül hogy értőn elolvasnád - megpróbálod leoltani.
Már számtalanszor beleszaladtál ebbe a pofonba, de n+1 eset ellenére nem tanulsz belőle.
Engedd el a dolgot.