Ha orosz technikáról van szó, akkor nem Molnit kell kérdezni, aki Code One-ból meg angol nyelvű fordításokból az íróasztal mellöl próbálja a gonosz medve titkait fürkészni, hanem Allesmor Orbannát (L.M.) aki orosz forrásmunkákat olvas eredeti nyelven és nem elfogult egyik irányban sem..
Senki sem Isten és senki sem ismeri teljesen a katonai repülés, és hadiipart ténylegesen mélységében.
Az R-27EA valószínűleg létezik, de ténylegesen gondolom nem áll rendszerben, egyetlen repülőgépre függesztve sem láttam képet. Igaz R-77-et sem nagyon orosz légierős jeteken. Az mindenesetre releváns, hogy sem a Szu-35 sorozatgyártású gépeken, sem a PAK-FA képeken nincs... Márpedig valahogyan integrációhoz valamenyi darabszám kéne, hogy a Lipeckben kitalálják hozzá a megfelelő harcászati eljárásokat.
Tolmácsolom:
Úgy vélem nem kellene minősíteni azt, akiről láthatólag halvány gőzöd sincs...
1. Nem olvasom a Code One-t, talán ha a címplaját láttam. Életemben nem volt kezemben egy sem. Igazság szerint azt sem tudtam, hogy még létezik... Tudod mikor olvastam angol havi lapot utoljára nagyon rövid ideig rendszeresen? Kb. két éve, 2013 őszén. Nincs rá időm. Ha valami érdekel, akkor célzottan utána nézek és kérdezek, de nem vagyok olyan, aki havi szinten sanszosan az Avax oldalon elérhető összes repülős magazint átnyálazza. Abból születnek komoly részben az AS első három oldalas hírei. Onnan tudom, hogy mikor 2-3 hónapig én is olvastam az átfedés baromi magas volt úgy, hogy én csak kettő magazint olvastam.
2. A repszimes fórumokon ismerek oroszokat és képzeld PM-be beszélek mással is, akiről te nem tudsz... Tudoz azon a világon túl is vannak dologok, amiket te nem látsz... Azért, mert neked sztereoptíp gondolataid vannak, az nem jelenti azt, hogy én nem vagyok képben az adott téma kapcsán még, ha orosz is. Képzeld, egy rakás orosz oldalt el lehet olvasni, mert a Google fordító csont nélkül átrakja angolra.
3. Ezen felül, az a fegyver, amit nem látsz gépen rendszeresen vagy soha az nincs rendszerben. Pont. Hagyuk már az olyan ökörségeket, hogy "zárolt készlet, meg háború esetén előveszik" marhaságokat. Egy fegyverrel békeidőben is operálni kell, hogy az bevethető legyen. A személyzetnek fel kell rakni, nézni kell, hogy repteve is megbízható és talán élesben is ki kell próbálni legalább lőtéren.
4. Szerinted amit mondtam azt kitől származik? Kettőt találhatsz...
Szóval no offense, de talán próbáld már kevésbé minősíteni vitapartnered a nagy nyilvánosság előtt főleg úgy, hogy gyakorlatilag lekpöd. Nagy szavak attól, aki a BVR-t kb. ötször írta BWR-nak mikor már szóltam, hogy ne írjuk a szezont a fazonnak. Nem értem, hogy honnan veszik magunak olyan sokan a bátorságot, hogy ennyire csont nélkül szólogassanak be, mikor láthatólag gőzük nincs arról, hogy ki vagyok és a monitor mögül ülve a fotelagyturkászt és Uri Gellert megszégyenítő képességekkel próbálnak profilt alkotni rólam. Annak fényében meg főleg, hogy mit raktam le a HTKA közösségnek az asztalra és még mit fogok... Hányszor kell még elmondani, hogy amikor én mondok valamit az nagyon sokszor nem a személyes véleményem, hanem X ember kollektív tudása. Annyi a különbség köztük és köztem, hogy ők nem kommentelnek én meg igen...
ÜdvBalázs