<b>A Haditechnikai összefoglalóban leírtak nem azért vannak úgy ahogy, mert a szerző úgy gondolta, vagy „mert csak”. Az írás az elérhető forrásokra támaszkodik, megírásában számtalan szakember és a témában jártas személy volt segítségemre. Az írás ezen csoport kollektív tudásbázisának és általuk ismert forrásainak összefoglalása, nem egy „one man show” produkció eredménye.</b>
Kiváló, kik ezek a szerzők? Hány SZAKEMBER van köztük? Sorolj fel néhány nevet kérlek, DE nekem ne HC simes nicknevekkel gyere, meg SG.-s és egyéb fórumokon az igazukat védő "ismertebb" arcokkal, vagy maximum Mig-21 est anno a PVG-ben szerelő repülőgép-szerelőkkel, jó lenne pár PHD fokozatú Mk. főtisztet látni köztük, az sem baj, ha pl. tanítanak a közszolgálati egyetemen és/vagy volt valami közük pl. légvédelmi/légierő alakulathoz, hátha ismerem/meg bírom keresni őket, ha máshol nem csak egy szabadegyetemi előadásukon.
Az önmagamra hivatkozás az a tudományos világban azért egy nagyon komoly kutatói szint alatt elég megmosolyogtató szerintem, igazából pont annyira komolytalan, mint a facebookon saját magad okosságát ön-tetszikelni
.
Nem önmagamra hivatkozom...
A saját egyébként jól rendszerezett, nem egyedül általad, de a baráti köröd/ismerőseid által elkövetett HT összefoglalóra hivatkozol nagyon sokszor. Ha van köztük komoly szakember, gondolom küldöd majd a doktori értekezéseit. Mert az alatt azért ha legalább egy társszerződ nem a hadtudományok doktora, elég gáz <b>LEGALÁBB</b> egy doktori értekezés szintűnek beállítani egy laikusok által publikus netes forrásokból összeállított művet.
A HT összefoglalót hogy az elkövetője meg látatlanban kicsit komolyabbnak állítja be, mint egy doktori értekezést, azon is mosolyogtam egy kicsit, de oda se neki
!
Átküldjem a WIP változatot?
Ne, nem szeretnék kiváltságos lenni, majd mikor megjelenik mindenkinek, akkor nekem is jó lesz, addig meg csak kihúzom valahogy az NKE-s szakkönyvtárban elérhető angol-magyar forrásokkal, könyvekkel, tanulmányokkal
!
Komolyan csak azt nem értem, hogy ha amúgy is így megy/mennek ezek a dolgok neki, és szereti is mert szabadidőből csinálja, miért nincs még a vezérkarban? Picit többet fizet ám még az MH-is olyan embernek, aki már doktori értekezéseket ír, mert az főtiszti szint, és ott nem 240 netto a fizu...
Haha, kurva vicces, de neked sem sikerült hozzászólni a témához.
Ezzel vicceltem a legkevésbé, téged vár a közszolgálati egyetem! Jobban tudsz egy csomó dolgot úgyis mint az ott tanító főtisztek, röhögve megcsinálnád, ha más nem mivel tudom hogy vannak problémák az egészségeddel, valamilyen hivatali beosztásban simán elennél, írhatnád a tanulmányokat KOMOLYABB fizetésért, hogy milyen helikoptert/vadászgépet/NASAMS-rendszert vegyen az MH...
A felvetett H-32 probléma kapcsán, ha valaki posztonla a képet egy új hiperszuper Harpoon-ról, ami 1:1-ben a régivel azonos majd benyögné, hogy ez csökkentett észlelhetőségű, azon is röhögnék, hogy mást nézzen már madárnak...
És lehet hogy tévednél ott is, ha az is más eljárásokkal/technológiával - más anyagból, más belső kialakítással készülne. No meg hogy milyen harceljárásokkal alkalmaznák, és harcászati paraméterei vannak az elődhöz képest, ott sem lenne mindegy. Arról is csak találgatunk mind, így TE is, hogy milyen röppályán, mikor milyen magasságban, milyen max hatótávval, hány töltetet hordozva(csalik - zavarás???), milyen max sebességgel és oda mikor felgyorsítva azt meddig tartva, mikor hogy és mennyi irányváltással küzdené le a célpontjait.
Ezek azért igen komoly dolgok, és LÖVÉSÜNK sincs semmiről, csak arról van, hogy úgy néz ki mint a régi, és akkora.
Ebből te meg extrapolálsz a végtelenbe
...
A személyeskedés témához meg már csak annyit szeretnék hozzáfűzni, ha egy áldott jó emberbe kötnek bele ÖRÖKKÉ, akkor lehet hogy annak oka van. Valahogy mindig a sűrűjében vagy, és már nem először, csak váltott ellenfelekkel. Lehet hogy nálad is van valami probléma akkor, nem?
Talán az, hogy az ide írok nagy része láthatólag fejlődésképtelen....?
Biztos ez az oka, hogy mindenki más fejlődésképtelen, s te pedig egy kifinomult modorú úriember, egy áldozata a sok tudatlannak vagy, mint mindig!