Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A wiki szerint 26-ot terveznek legyártani.Hány type 052D terveznek legyártani?
Nem 12 db tuti
Igen. Ekkora haderőfejlesztés talán a második világháború előtt és a hidegháború éveiben volt.
Igen. Ekkora haderőfejlesztés talán a második világháború előtt és a hidegháború éveiben volt.
De az amiknál az inkább szinten tartás, míg a kínaiaknál fejlesztés. Beleszámolva, hogy honnan indúltak. Rajtuk kívül még ki állt rá ekkora tempóra?Őőő... azért, mert az US NAVY-n kívül más is végrehajt hasonló volumenű haderőfejlesztést, még nem kellene sikítófrászt kapnia senkinek.
A Type 052D osztály kisebb, mint a Burke, és évi átlag 2-3 egység átadására rendezkedtek be - ami kb. megfelel a Burke osztály ütemének (2011-ig).
Ki másnak van rá igénye, és főleg pénze? Kínánál is csak idő kérdése, hogy mikor fog a tempó először belassulni, majd átálni szintén tartásra.De az amiknál az inkább szinten tartás, míg a kínaiaknál fejlesztés. Beleszámolva, hogy honnan indúltak. Rajtuk kívül még ki állt rá ekkora tempóra?
De az amiknál az inkább szinten tartás, míg a kínaiaknál fejlesztés. Beleszámolva, hogy honnan indúltak. Rajtuk kívül még ki állt rá ekkora tempóra?
Persze, de míg elérik a szintet addig fejleszteni kell.Ki másnak van rá igénye, és főleg pénze? Kínánál is csak idő kérdése, hogy mikor fog a tempó először belassulni, majd átálni szintén tartásra.
Lehetséges, hogy most ők is rákapcsoltak. Azért érdekelne a véleményed Type 055 és AB összehasonlításban.Azzal viszont nem feltétlen értek egyet, hogy az amerikaiaknál "szinten tartás",
Lehetséges, hogy most ők is rákapcsoltak. Azért érdekelne a véleményed Type 055 és AB összehasonlításban.
Persze. Felesleges Kínát az USÁn kívül máshoz mérni, a többieknek se pénzük, se kapacitásuk, se igényük nincs erre a tempóra.Persze, de míg elérik a szintet addig fejleszteni kell.
Igazából az amerikairól sem tudjuk, mire képes. Szerencsére!És azt tudjuk,hogy mit tud a kínai elektronika?
Persze. Felesleges Kínát az USÁn kívül máshoz mérni, a többieknek se pénzük, se kapacitásuk, se igényük nincs erre a tempóra.
Igazából az amerikairól sem tudjuk, mire képes. Szerencsére!
Hát megint ott vagyunk, hogy almát körtével egy kínai AESA vs amerikai PESA. Nagyon nincs értelme hasonlítgatni és nem is igazán tudnánk. Amúgy ha jól értem az AESA úgy igazán software szinten kell "erős" legyen, a hardware része nek akkora technológiai kihívás.És azt tudjuk,hogy mit tud a kínai elektronika?
Nem lepne meg, ha lenne valami elég előrehaladott állapotban.Légvédelmi rakéták (van-e a kínaiaknak az SM-3 Block IIIA/B/C-nél meglévő SAHR / IR kettős vezérlés? Van-e az SM-6-hoz hasonló nagy hatótávolságú aktív radaros önrávezetésű rakétájuk?)
Hát megint ott vagyunk, hogy almát körtével egy kínai AESA vs amerikai PESA. Nagyon nincs értelme hasonlítgatni és nem is igazán tudnánk. Amúgy ha jól értem az AESA úgy igazán software szinten kell "erős" legyen, a hardware része nek akkora technológiai kihívás.
Nem lepne meg, ha lenne valami elég előrehaladott állapotban.
Én itt igazán a fejlődés tempójáról írtam. Kevés hasonlót figyelhetünk meg a mi ételünk folyamán. Ilyesmit nagyapáink láthatta a két VH között, vagy a hidegháború éveiben. Kína 30 év alatt jut el Type 81 gépkarabélytól OICW fegyverig, J-7 vadásztól J-20-ig, Type 59-től Type 99A-ig, Luda osztályú rombolótól Type 055-ig.Persze. Felesleges Kínát az USÁn kívül máshoz mérni, a többieknek se pénzük, se kapacitásuk, se igényük nincs erre a tempóra.
Nézz körül a lakásban, mikró, mosógép, router, mobiltelefon stb. stb.Bármire gondoltam nem csak erre a konkrét dologra.
Hát megint ott vagyunk, hogy almát körtével egy kínai AESA vs amerikai PESA. Nagyon nincs értelme hasonlítgatni és nem is igazán tudnánk. Amúgy ha jól értem az AESA úgy igazán software szinten kell "erős" legyen, a hardware része nek akkora technológiai kihívás.
Nem lepne meg, ha lenne valami elég előrehaladott állapotban.
Én itt igazán a fejlődés tempójáról írtam. Kevés hasonlót figyelhetünk meg a mi ételünk folyamán. Ilyesmit nagyapáink láthatta a két VH között, vagy a hidegháború éveiben. Kína 30 év alatt jut el Type 81 gépkarabélytól OICW fegyverig, J-7 vadásztól J-20-ig, Type 59-től Type 99A-ig, Luda osztályú rombolótól Type 055-ig.
Nézz körül a lakásban, mikró, mosógép, router, mobiltelefon stb. stb.