Valószínűleg igazat írtak, mert ha éles fejjel lett volna szerelve, akkor a cikk úgy szólt volna: ".... Példátlan orosz provokáció, nukleáris robbanásban eltűnt egy brit tengeralattjáró!..."
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt irják, hogy a hiba azért történt, mert a Trident 2 egy gyakorló robbanófejjel volt felszerelve. A hiba valós körülmények között nem fordult volna elő.
Utoljára 2016-ban volt egy hasonló eset.
(Die Welt.)
Lord legyek, ha értem, hogy mi köze az 1. fokozat begyújtásának a robbanófej "minőségéhez". Talán "okos" a rakéta és nem cipel fölösleges terhet, csak éles robbanófejet??A The Sun a történteket vázolva azt írta, hogy a Trident 2 rakétát a víz alól sikeresen a levegőbe juttatta a kilövőcsőben lévő sűrített gáz. Az első fokozat gyorsítórakétái azonban nem gyulladtak be, és a 60 tonnás rakéta − amelyet robbanófej-utánzatokkal szereltek fel − az Atlanti-óceánba zuhant, majd elsüllyedt.
A videóban azt mondja a krapek, hogy néhány yard-nyira a tengótól zuhant vissza a vízbe az 58 tonnás rakéta.Baleset történt egy brit atom-tengelarattjárón, nagy a baj
A védelmi minisztérium megerősítette a hírt.index.hu
Lord legyek, ha értem, hogy mi köze az 1. fokozat begyújtásának a robbanófej "minőségéhez". Talán "okos" a rakéta és nem cipel fölösleges terhet, csak éles robbanófejet??
Lehet van valami biztonsági reteszelés, de akkor is blama, mert másoknak azért szokott sikerülni inert rakétával is a kilövés.
Most horgászhatják ki a fenékről azt az aprócska rakétát tele hajtóanyaggal. Biztos olcsó lesz.
Valószínü halakat vett célba a Trident.
1986 os felvétel!⚡️⚡️IL RUSSO
⚡️⚡️British Defense Minister Shapps confirmed that "there was an anomaly" when the Trident II intercontinental missile was launched from a submarine in late January. He said there were indeed problems, but that the government has confidence in the deterrent force, which remains "effective...t.me
Shapps brit védelmi miniszter megerősítette, hogy "anomália történt", amikor január végén a Trident II interkontinentális rakétát egy tengeralattjáróról indították.
Azt mondta, valóban vannak problémák, de a kormány bízik az elrettentő erőben, amely továbbra is "hatékony, megbízható és félelmetes".
A videó állítólag ugyanazt a Trident II indítást mutatja. Úgy néz ki, mint a kínai újév
⚡️⚡️
Nem indult be a tengeralttjáróról indított Trident rakéta hajtóműve a víz felett, így visszaesett a vízbe és elsüllyedt. De ha ez nuki fejjel történt teszt lett volna akkor így is "sikeres" lett volna. Mert ez "egy forrás szerint teszt specifikus hiba"... WTF? Ha nem csak imitátorfej van rajta, hanem igazi nuki fej, akkor beindul rajta az első fokozat?! Brit logika, számomra érthetetlen. A Szőr merre van ilyenkor?!
Baleset történt egy brit atom-tengelarattjárón, nagy a baj
A védelmi minisztérium megerősítette a hírt.index.hu
A választott nick képed (imádom azt a filmet! Kötelezném az iskolákat, hogy minden diáknak megmutassák) és az általad beillesztett kép a fejleménnyel együtt...hát...van benne valami bájosUGM-133A Trident II és UGM-96A Trident I
Szerkesztettem a hozzászólást, azt is láttad?UGM-133A Trident II és UGM-96A Trident I
Láttam. Az egy kicsit túl van tolva. A Strangelove a nagy kedvenc, szigorúan eredeti hangal. Azon kevés régi filmek egyike amit pár évente szívesen újranézek.A választott nick képed (imádom azt a filmet! Kötelezném az iskolákat, hogy minden diáknak megmutassák) és az általad beillesztett kép a fejleménnyel együtt...hát...van benne valami bájos
Ugyanitt kontextusba helyezném Peter Sellers másik filmjével is: Az ordító egérrel, amelynek zárójelenete lehetséges, hogy fedi a brit elrettentő erő igazi képességét
1:17:25-től
Ordító egér (1959)
A(z) "Ordító egér (1959)" című videót "Simikonyv92" nevű felhasználó töltötte fel a(z) "film/animáció" kategóriába. Eddig 2978 alkalommal nézték meg.videa.hu
Ha az oroszokkal történt volna ilyen, már a fél világ röhögne…A videóban azt mondja a krapek, hogy néhány yard-nyira a tengótól zuhant vissza a vízbe az 58 tonnás rakéta.
Na az mekkora lett volna, ha a frissen felújított HMS Vanguard-ra zuhan vissza, aminek a fedélzetén tartózkodott többek között a védelmi miniszter is!
Hetekig.Ha az oroszokkal történt volna ilyen, már a fél világ röhögne…
.Eddig is röhögtem a Brit hadiflottán, de az, hogy háború esetén kilövik magukat egy SLBM-el, az azért már nekem is meredek
És mind ez persze siker
Szinte biztos szerintem, hogy semmi, csak adni kellett valami magyarázatot, ami alapján nem teljes az égés az RN-nek.Nem, a rakéta kudarca nem a britek hibája, de itt nem csak erről az egy esetről van szó, hanem lassan egy komplett csomagról pár hónap alatt. A másik dolog, hogy a robbanófej típusának (gyakorló vagy éles) mi köze van az első fokozat beindulásához?
.
.
Ez biztosan a britek hibaja? A tengeralattjaro kilötte a raketat, az, hogy az amerikai (!) Trident raketanak azutan nem indult be az elsö fokozata, arrol nem a britek tehetnek szerintem.
Szinte biztos szerintem, hogy semmi, csak adni kellett valami magyarázatot, ami alapján nem teljes az égés az RN-nek.
A felelősség köre nem egyértelmű szerintme, az a nagy kérdés, hogy ki tartja karban a rakétákat. Amerikai személyzet, brit rá sem nézhet, mert akkor egyértelmű. Vegyesen? (itt olyan is eszembe jut, hogy a robbanófejet, elektronikát, az érzékeny részeket pl amerikaiak, a kevésbé necces meghajtást britek?) Vagy csak britek?
Ezek 2017-ben estek át a èlettartam növelő programon, szóval relatív újak! A hiba is elég fura. Vagy elektromos vagy integrációs hiba lehet.És kinek a dolga ezt ellenőrizni?
Így néz ki egy ilyen rakéta indító tubus, jól látszanak az ellenőrzési pontok:
Ha meg az angolok nem nyúlhatnak a rakétához még ellenőrzés szinten sem, akkor az még cikibb, mert az azt jelenti, hogy valójában Angila nem atomhatalom.