rumcajsz - zeal
Remélem nem fogtok egymásnak ugrani. A vita tárgya nem az, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy melyik módszer hoz(hat) eredményt.
Bűnösök közt cinkos aki néma. Igen, nem szabad bármit, bármeddig lenyelni.
A politika annak a művészete, hogy adott helyzetből mit lehet kihozni.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Legtöbbször viszont csak utólag lehet megmondani, hogy egy döntés helyes volt-e.
Emlékezzetek, Poros első két évében mindenhol megjelent (ha hívták, ha nem), vigyorgott, pofázott, kezet rázott. Ulippo öntötte ide a nulla valós értékű képeket és szövegeket, de marketing érték volt, hisz Poros szerepelt, beszélt mindenkivel.
És mostanában?
Ott volt a svájci gazdasági csúcson, de le se szarták. És nem ez volt az első pofára esése. Változtak az idők, Porosnak már annyi, akár észreveszi akár nem. Nem csak a nemzetközi porondon, otthon is. Hivatalosan persze nem köpik szembe, se a NATO, se az EU, csak ajtót mutatnak neki. Ilyen a mostani demokratikus rendszer.
A IMF beintett gazdasági téren, Szijjártó meg politikain. És tudjátok, hogy Szijjártó nincs egyedül, ott áll mögötte minimum Románia és Lengyelország, csak ők a színfalak mögött csinálják. Ahogy annak idején Martonyi.
Nekem is szimpatikusabb Szijjártó stílusa, de ebből nem következik, hogy mindig ez a célszerű. Ukrajna esetében úgy tűnik hogy megy, és nyílttá tette némely ügyben, hogy szó sincs az ukránok lelkes és egyhangú támogatásáról, szerte a világban. Ezt a hazugságot már nem nyomathatják tovább.
Nem tudom mi lenne Brenzovics esetében a legcélszerűbb lépés. Személyétől függetlenül. Hisz politikus. És az utódja is az lesz majd.
Nem hiszem viszont, hogy ő dönt. Orbán/Szijjártónak több köze van ehhez a döntéshez a támogatási függés miatt. Magyarország és a kárpátaljai magyarok miatt jobb is, hogy nem ő egyedül dönt. Rumcájsz, gondolj erre is!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Épp az imént olvastam, hogy az EBESZ munkácsi irodát nyit. Azért ez már nem semmi. Érdekelne kinek mekkora része van ebben. Én gratulálok nekik!