Bocsi, hogy ezt a cikket beteszem, a legtöbb dolog benne értelmetlen... szerintem.
"Укробонпром" та Мінстратегпром ведуть одночасно два не узгоджених між собою проекти по локалізації в нашій країні літаків тактичної авіації західного виробництва. Протиріччя між цими проектами настільки глибокі, що в підсумку наша країна може втратити Повітряні Сили як рід військ після 2030...
defence-ua.com
Pár dolog viszont elgondolkodtat:
1, 2,5 millió dollár a Lockheed Martinnak az nagyjából mennyi F-16-osra elég? Szlovák Viper alapján 21 db környékén, Bulgár beszerzés alapján 16 db? Hamar meg lehetne becsülni, de a szerző szerintem arra sem érdemes, hogy egy sort leírjon egy cikkhez.
2, "Oroszország már képes volt létrehozni egy folyamatos radarmezőt, amely képes észlelni nem feltűnő tárgyakat az égen Ukrajna felett, például F-35-ös vadászgépeket."
Wilson, ha itt vagy, erről vannak frissebb információk? Vagy a srác keveri az
infravörös és egyéb passzív komponenst jóval rövidebb hatótávolsággal az orosz radarhullámokkal. (Volt valamelyik topicban, hogy a hullámhossz változtatásával a rádiós érzékelők is képesek nagyobb távolságban hatékonyabban érzékelni a lopakodókat, de az a technológia sem új és nem igazán értek ehhez.)
3, Mivel az újságíró nem az első művében keveri Red Hawk T-7A kiképző repülőgépet valami egy hajtóműves könnyű vadászgéppel, ezért nem tudok elmenni azon, hogy csak az ő fejében létezik-e az, hogy F-15EX kéthajtóműves nehéz vadászgépet akar-e később Ukrajna beszerezni vagy simán csak kifizetik a "védelmi pénzt" a Boingnak és az LM-nek is. (A szovjet korszakban aszem nekik volt egy és kéthajtóműves gépük is, de 2,5 millió dollár szerintem elviszi az összes fejlesztési pénzt. Viszont az még mindig játszhat, amennyire önsorsrontóak, hogy igaza van a srácnak abban, hogy F-15-ösöket is be akarnak szerezni.)
Jó világ fog jönni Magyarországra, amikor elfogják kezdeni a számlákat kiállítani!