Köszönjük Emese.
Az egyiken 5, a másikon 10 ember látható, azaz ha értelmezed a mondatot, hogy több ezer emberből van 5 illetve 10 ember az utcán, az lényegében semmi.
Ésss? Én meg írtam, hogy rendszeresen láttam, hogy többen járnak az utcákon, hisz pl. volt, mikor oda nyílt az ablakom. Meg hát tudod, más is szokott "tekerni".
Nem tudom, szerintem a közterületek és az épületeknek is szerves része az ember, nem? Ha olyan nagy tömeg lenne, akkor nem lehet a teret kiüríteni (nem vagyok Lukasenko, aki kiürítteti a hokipályát, mert játszani van kedve
), vagy megvárni még szinte teljesen kiürül.
1; Belorusziában (vagy épp most mi a divatos elnevezés) nem tudom, hogy panelokon kívül mennyi történelminek tekinthető lakóépület van; gyanítom, hogy igen jelentős részt a háború után épült -köztük nagyapám keze munkája által is.
2; Nagyon helyesen, hisz arányaiban azt a legegyszerűbb és költséghatékony a panelek felújítása, semmi bajom vele.
3; Nem egy kategória, ha egy valóban műemlék épületet akarunk megmenteni, meg nem egy ha pl. utcaképet akarunk megőrizni. Mindegyiknek van létjogosultsága a maga helyén és maga módján. Nem kell beleesni abba a hibába, hogy minden filléres megoldást minden áron meg karunk őrizni, de abba se, hogy minden ami régi rossz.
4. Egy rendesen elkészített, régi épülethez illeszkedő modern, szigetelt, fa ablak nem huzatos. -És még az épületet, vagy az utcaképet sem "rondítja".