Oroszország Egyiptommal és Algériával építene űrállomást
A Roszkoszmosz közös műholdfejlesztést is javasolt az afrikai országok űrhivatalainak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amíg az Oroszok fontolgatnak, Kína már megépitette Egyiptomban az első műhold üzemét és az első űrkikötő is épül Afrikában Djibutiban.![]()
Oroszország Egyiptommal és Algériával építene űrállomást
A Roszkoszmosz közös műholdfejlesztést is javasolt az afrikai országok űrhivatalainak.444.hu
Ennek mi értelme?! Már 300kg alatt is de pláne 200km-en tartani műholdat rohadt energiaigényes. A plazma hajtóművek ráadásul alacsony tolóerőt adnak jó hatásfok mellett. +Ugye az alacsonyabb pálya kisebb lefedettseget is jelent.Az elnök megvitatta a hazai alacsony pályán keringő műholdas konstelláció létrehozását a Roscosmos vezetőjével
Az alacsony pályájú műholdak egyik jellemzője, hogy speciális motorok segítségével a Föld felszíne felett körülbelül 200 km-es pályán kell tartani őket. Ezek viszonylag kis plazma hajtóművek
A Rostec jelentősen megnövelte a Kondor-FKA műhold élettartamát
"Jelenleg több mint 70 műhold van pályán, amelyek a Rostec termékei, köztük a Kondor-FKA-. A műholdház olyan technikával készült, amely páratlan mind Oroszországban, mind külföldön. Az űrhajó háza nem túlnyomásos, ami lehetővé tette az élettartam 3-5-ről 10-12 évre történő növelését és rekordidő alatt történő gyártását - kevesebb, mint három hónap alatt. Ráadásul ennek a technikának köszönhetően a műhold súlya jelentősen csökkent, míg a belső térfogat 15%-kal nőtt" – mondta Andrey Silkin, az ORPE Technologiya vezérigazgatója.
A Rostec jelentősen megnövelte a Kondor-FKA műhold élettartamát
"Jelenleg több mint 70 műhold van pályán, amelyek a Rostec termékei, köztük a Kondor-FKA-. A műholdház olyan technikával készült, amely páratlan mind Oroszországban, mind külföldön. Az űrhajó háza nem túlnyomásos, ami lehetővé tette az élettartam 3-5-ről 10-12 évre történő növelését és rekordidő alatt történő gyártását - kevesebb, mint három hónap alatt. Ráadásul ennek a technikának köszönhetően a műhold súlya jelentősen csökkent, míg a belső térfogat 15%-kal nőtt" – mondta Andrey Silkin, az ORPE Technologiya vezérigazgatója.
Ez egy ismert gyártási technológia megoldás amit vagy 20+ éve alkalmaznak nyugaton. Már volt szó a Kondorok ilyentén súlycsökkentèsèről a kémműholdas topikban >>Ennyiből technikailag nem tudom megítélni, de ha az ilyen típusú --mindegyik "oldal" hasonló marketing-jközeli forrására alkalmazandó-- korrekciót megteszem, akkor is figyelemre méltó műszaki/technológiai eredmény lehet a háttérben.
Kíváncsian várom @Zaphod Beeblebrox észrevételeit majd.
.
Álljon csak meg a hegyimenet, nagyon eltávolodtál az általad problémásnak ítélt hozzászólásomtól. Már ott jársz, hogy Kolumbusz újra felfedezte Amerikát éspedig furcsa stílusodban.Annyira kiszámíthatóan ostoba vagy az már teljesítmény! Pont most reagálsz azzal, hogy a lelkivilagomra teszel utalást!
Így van! Az ominózus videó pontosan ezt a célt szolgálja, hogy az aktualitásokat ismerteti, azok számára akik nem olvasnak rendszeresen csillagászati publikációkat!
Domináns? Jó hát persze a te igenytelensegedhez nyilván nem tartozik minőségi követelmény, ezért is hozol Femina cikkeket, meg más gagyi a jóég tudja ki által összerakott YT videókat!
Ha asztrofizikárol van szó a végzettség szerintem igenis fontos! nyilván nem neked, ezt nem győződ hangsúlyozni!
Ekkora blődseget sikerült megint önerőből kijelentened- Bravó! Kb minta azt mondanád a szívsebészet kapcsán a végzettség nem domináns!
Így van, ez meg egy új tanulmány, amire egyébként Milagro hívta fel a figyelmet èn meg vettem a fáradságot kikerestem, majd hozzá a YT videót, hogy érthető legyen pontosan miről van szó!
+ Az is elkerülhette figyelmedet, hogy említettem a tanulmány kapcsán megjelent Magyar vonatkozású cafolatot is!
Azért ahhoz is csak neked van arcod, hogy ezt a tanulmanyt jóslásnak nevezd! Ezzel mondjuk pont a kedvenc csillagaszati temakörödet degradálod le, De te ezt is megengedheted, mert nyilván számodra ez a szintű fizika nem tétel a kisujjadban van, számodra ez csak jóslás! Te vagy itt a tévedhetetlen mindent tudó jani!
Lehetseges, hogy Hideyuki Saio a 11 oldalas tanulmanyával csak a ismertségre hajt.. Ezt speciel nem tudom megítélni, mert hozzá se tudok szagolni az ilyen szintű fizikához! - Pont ezért linkeltem az integető salátavideós oxfordi csajt aki ezt pár percben érthetően elmagyarazza.
![]()
Megint bizonyítottad, hogy egy okoskodó pojáca vagy, az önkritika képességének hiányával!
Folytathatjuk még ezt ha gondolod, elég csak válaszolnod hasonló ostobaságokat, mint amit most is sikerült! - de persze téged nem érdekel a véleményem.
Yang elmondása szerint a kopogó hangot a csökkenő légnyomás eredményezte amely az indulást követően hatott a szerkezetre.
Van aki számítógépes játekot tol, van aki makettet épít, van aki kocsmázik, van aki Pecázik vagy könyvet olvas. Ez is egy hobbi.. méghozzá elég vagány szerintem!Csodálatos lehet időmilliomosnak lenni![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..