Űrkutatás

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
És valószínűleg a félúton megelőzné őket a következő hajó, aminek már gyorsabb hajtóművei lennének. :D Amire odaérnek várja őket a forró fürdő.

Elnézést, ha volt már, meg ha nem ide tartozik, de én meg tudom nézni akárhányszor, annyira imádom, érdemes rászánni azt a félórát:

TIMELAPSE OF THE FUTURE: A Journey to the End of Time (4K)​

Elnézést, ha volt már, meg ha nem ide tartozik, de én meg tudom nézni akárhányszor, annyira imádom, érdemes rászánni azt a félórát:

TIMELAPSE OF THE FUTURE: A Journey to the End of Time (4K)​

Köszi! Ezt láttam pár hónapja, elég depressziós lettem tőle, de rohadtul érdekes.

• Tetszik
Reactions: Hortator
GEHnz2Na0AAOocQ

GEHnz2SasAAw7G0
GEHnz2OagAActpW
GEHnz2Ob0AAE7MS

Végül leszált a szonda, lehet vele kommunikálni, de nem töltődnek akkumlátorok.

Részletek:

"A jég létezése a Mars vándortengelyének eredménye lehet. A Vörös Bolygó története során a bolygó pólusainak tengelyirányú dőlése meglehetősen kaotikusan változott. Jelenleg a Mars pólusai 25 fokkal meg vannak dőlve az ekliptikához képest (a Földhöz képest, amelynek dőlése 23 fok), de a múltban ez a 10 fokos sekély szögtől egészen a 60 fokos szélsőséges szögig terjedhetett. .

A nagy dőlésszögű időszakokban, amikor a pólusok közelebb mutatnak a Naphoz, mint az Egyenlítőhöz, az Egyenlítőnél nagy mennyiségben víz-jég képződhet a felszínen. Ezt a jeget aztán betemeti a hamu és a por, és a mai napig takarva marad"

27609_PIA25968-web.jpg

Most jött a NASA közlemény, hogy a Marsi Ingenuity helikopterrel egy repülés során az ereszkedèsi szakaszban megszakadt a kapcsolat.

A Japánok SLIM hold landolása nem alakult a tervek szerint. Úgy tűnik orral előre beleállt az egység a regolitba. Ezért nem generálnak áramot a napelemek. A nap beesési szöge változik majd ami némi remény jelenthet. Legalább a két kis rovert sikeresen telepítette.
Ez volt a terv;
IMG-20240120-182316.png

Így sikerült;
IMG-20240120-182251.jpg

Ez így kicsit túlzás, lévén a drón eleve autonóm. De a Perseverance Rover ott van nem messze, szóval biztos megközelíti majd a helyszínt kivizsgálni mi történhetett, ès akkor majd többet tudni.
Rover_Helicopter_LocationMap-320x240.gif
Ebből is tanul az ember, én pl azt, hogy volt repüllő drónjuk. Azt hittem abban a ritka légkörben nem lehetséges a helikopterek használata.

• Imádom
Reactions: Kim Philby
Magyar vonatkozású hír, hogy órákkal a becsapódás előtt fedezett fel egy Meteort a Piszkéstető obszervatórium csillagásza, így amikor Berlin tèrségében elègett már több jó felvétel is készült.