Az APU a fokozat újra gyújtásához/lehozáshoz kellett volna. Kicsit kellemetlen, mert pont az az egyik új képesség, hogy a Vinchi többször is gyújtható, ráadásúl ahogy nézem elég sok redundanciát is beépítettek.Sajna az APU nem működött, így nem teljes a siker, de a magyar kisműhold működik, a helyén van!

A probléma ugye most az ezzel, hogy a fedélzeten volt 2 "visszatérő fej" aminek így változik a ballisztikája, illetve nem a tervezett helyen lépnek be a légkörbe, azaz kérdéses, hogy egyáltalán bármi adatot vissza tudnak majd nyerni.

A Magyar műhold kifejezés, egy kicsit talán túlzás.

GRBBeta CubeSat megépítésének fővállalkozója, tervezője a Kassai Műszaki Egyetem Repüléstechnikai Kara, a összeszerelést a Spacemanic csehországi CubeSat gyártó végezte.
A Tudományos műszer a GRBBeta gamma-burst detektorának fejlesztését vezette a Magyar Konkoly Obszervatórium míg a Cseh Masaryk Egyetem a tudományos adatok elemzését. A japán Hirosima Egyetem jelentős mértékben hozzájárult a detektor hardveréhez, a Kanadai Torontói Egyetem pedig kísérleti mini-UV űrteleszkópot épített.

Ariane 6 launches GRBBeta: small satellite, big astrophysics
Europe’s newest rocket soon launches, taking with it many space missions, each with a unique objective, destination and team at home, cheering them on. Whether launching new satellites to look back and study Earth, peer out to deep space or test important new technologies in orbit, Ariane 6’s...
www.esa.int