Én nem szeretném személy szerint egy középkori inkvizíciós bíróság eljárását elszenvedni....
Ma nem.
A középkorban viszont sírva könyörögtél volna az inkvizíció után a német/angolszász Isten ítélet helyet....
De mondhatnám úgy is, hogy több esélyed lett volna az inkvizíció előtt, mint egy Rákosi Matyi (rosenfeld) féle bírósági tárgyaláson.
Utóbbi nem volt az olyan régen szerintem....
Úgy gondolom innen érdemes szemlélni a dolgokat
Az, hogy pár agyalágyult hisz az eugenetikaban, nem azt jelenti, hogy az tudomány...
Ha a hit tartja fenn akkor vallás. Viszont ez alapján lehet nem a kereszténységgel van baj hanem azzal ha az ember vakon hissz....
Eddig az emberiség mit tudott felmutatni a kereszténység helyet, mint vallás? (Kereszténység: Szeresd felebarátodat, mint Önmagadat)
Nácizmus: Felsőbbrendű faj vagyunk, mindenki vagy a szolgánk vagy ki kell írtani
Kommunizmus: Mindenkit ki fogunk rabolni, egyformán csóró lesz a világ (kivéve a kiválasztottak), és közben egy Isten nélküli kereszténységről (kommunizmus) papolunk mindenkinek....
Gender/WOK elmélet: Reverz nácizmus, minnél elkorcsolsultabb létforma valami annál felsőbbrendű....
Ezek alapján én még mindig a kereszténységet választanám, ha már hinni akarok valamiben.
UI.: Írom mind ezt Agnosztikus nézőpontból...