1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Villamosenergia-termelés, energiagazdálkodás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Batka által indítva @ 2013. május 4..

 1. ManfredMacx

  ManfredMacx Member

  Ez sem így van.

  [​IMG]
   
  Fade and Kurfürst like this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 3. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 4. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Áramtermelésben csökkent a Co2, ipari termelésben nőtt, az atomerőművek áramáról orosz földgázra átálló nehézipar miatt... (Vajon miért mennek szembe még Trumppal is a németek az Északi áramlat 2 miatt?)
   
 5. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

 6. Matróz Kommandó

  Matróz Kommandó Well-Known Member

 7. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

 8. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Mit tippelsz?
   
 9. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Mi lesz az?
   
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Koppenhágában 31,53 eurócent (102 Ft/kWh), Berlinben már 30,48 eurócent (98,8 Ft/kWh), Budapesten viszont csak 11,62 eurócent (37,6 Ft/kWh) volt a lakossági átlagos villamosenergia-ár. Párizsban 1 kWh 19,15 eurócentbe került (62 Ft/kWh).
  Ki számolt utána? Ebből mennyi igaz?
   
  fip7 likes this.
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Németország 2000-2017 között elképesztő összeget, 176 milliárd eurót (57 000 milliárd forintot) költött a megújulók támogatására.
   
 12. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  hallani vad dolgokat, hogy magyar beszállítói oldalon milyen disznóságok mennek, meg az engedélyeket hogyan szerzik be. Lehet, hogy rossz helyen tett fel kínos kérdést. Itt milliárdokról van szó. Atompárti vagyok, de nem korrupció párti és itt biztosan lesz - amit persze ki lehetne védeni, de itt akkora pénz van, hogy esélytelen.

  A mélyszarosék vettek egy lakatos céget. Kaptak kapásból EU-s meg mindenfajta támogatást. Csináltak belőle ipari szolgáltató céget (ez nyugaton nagyon gyakori. Nagy multi cég vagy, alig van saját gyártásod, mindenre kontraktort keresel. Szerintem faszság, mert így kiszolgáltatod magad...). Igen ám, de ahhoz, hogy Paksra beszállító legyél referencia kell. Gyorsan kicseréltettek ezzel a gittegylettel 2 ablakot. Na, ott a referencia. Ezután a mélyszaros cégek a legmagasabb beszállítói tanúsítást kaptak meg Paksra.

  Ezután jött egy zsíros közbeszerzési pályázat, ahol a mélyszaros cégek meg az MVM OVIT indult. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt erre fogta a saját cégét - az MVM OVIT-ot és kizárta a pályázatból, így a mélyszarosék megkapták a pályázatot... Ezt kb. 2 hónapja hallottam itt kint, valószínűleg akkor nagyjából tavaly októberi a történet.

  Ha én lennék megbízva a Paksi projekttel, akkor velem is rábasznának, mert nem bólogató jános lennék. Szerintem az Aszódi sem ilyen. Mivel neki volt a határidők betartása (is) kiadva, érthető, hogy ránézett (ránézhetett) ezekre a cégekre. Mivel ezek úgy ki vannak tömve munkával, nem biztos, hogy a tudás/kapacitás rendelkezésre áll - vagy ki tudja, hogy milyen alalalvállalkozót vonnak be. Az lehet, hogy a mélyszaros cégének mondjuk meg van a tanúsítása, de a12313123. alvállalkozónak - aki a munkát végzi, lehet, hogy nincs és ebből van a kurva nagy baj. A garancia, amiből nagyon könnyen ki lehet bújni - akár atomerőműnél is.

  A magyar építőipart amúgy ahogy van, beszántanám és kobalt-izotóppal hinteném be. Kevés kivételtől eltekintve az intézményesített lopás eklatáns példái.

  sokat tudnék mesélni ezekről az "okosban" alapított, majd eltűnt cégekről.
   
  ghostrider, fip7, fishbed and 7 others like this.
 13. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  30,6centet fizetek (Németország, BW-tartomány)
   
  fip7 and gacsat like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Minek kell utánaszámolni? Csak keresőt kell csak használni.
  http://bfy.tw/Lo3y
   
 15. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  En is ettol tartottam. Mondjuk amikor Aszodit kineveztek, mar akkor is megfordult a fejemben, hogy nem tudja, mit vallalt.
   
  ghostrider and gacsat like this.
 16. ManfredMacx

  ManfredMacx Member

  Nem kell aggódni, a lehető legjobb kezekben van a beruházás:

  [​IMG]
   
  2ndt likes this.
 17. ManfredMacx

  ManfredMacx Member

  Egy családi ház meg tudja termelni a VÁ szükségletét a saját tetején. Egy falu családi házakból áll. Tehát egy ipar nélküli falu a saját épületein meg tudja termelni a számára szükséges áramot, zéró földterület felhasználásával.
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Aha, akkor légyszíves szólj az illetékeseknek szerte a világban hogy ne építsenek be több zöld, vagy mgi területet napelemekkel mert ezek szerint felesleges. Sőt a 10 emeletesek oldalára is tegyenek körben napelemet városon, a tetejére meg szélkereket. Aztán le is lehet kötni a tömböt a hálózatról. Amúgy szerintem jó ötlet lenne az ereszcsatornaba vizeromuvet építeni, valami mikrot.
   
 19. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Gondolom a matekot meg nem csinaltad meg hozza...
   
  blitzkrieg, fip7 and molnibalage like this.
 20. Robur

  Robur Well-Known Member

  Tudom, hogy Chokito, meg ne ítélj elsőre, de ennek olyan TSZ elnök/falusi párttitkár kinézete van.
   
  blitzkrieg and 2ndt like this.

Ezen oldal megosztása