Maximálisan támogatom a változtatást!Igazsághoz hozzá tartozik, hogy tegnap említettem Mack-nek, hogy majd válaszolok itt a kérdésre.
Én tüntettem el a szövegméret és szövegszín gombokat a standard szerkesztőfelület eszközsávjáról. Igen, konkrétan azért, mert kicsit túl lett használva. DE! Mielőtt előszednétek Leonidas-t azt megjegyezném, hogy igazából anno évekkel ezelőtt eleve ki kellet volna kapcsolni* ezeket a gombokat. Lévén én azon az állásponton vagyok, hogy félkövér és dőlt szedéssel is tökéletesen ki lehet emelni a kiemelendőt, a nyomatékosítani valót. És így még a szöveges összkép sincs megbontva. Szerintem legalábbis.
*: igazából most sincs kikapcsolva ez a formázási lehetőség, mert erre a jelenlegi fórummotor verzió nem ad lehetőséget - az új majd igen. Leglustább megoldásként CSS kóddal elrejtettem a gombokat... Meg mint látható azért bbcode-al megoldható. De hanyagoljuk, ha kérhetem.
Igen, ilyen szituációk előfordulhatnak. Több mint valószínű, hogy az történt egyébként, hogy bemásoltad a szöveget és ahol elkezdted írni a saját mondandódat az még a copypaste-el érkezett blokkon belül volt, amitől örökölte a formázást. Ilyenkor egy lehetőség lehet a szerkesztőfelület gombsorának jobboldalán a Tx feliratú gomb. Ez a formázás eltávolítása. Kijelölöd a szöveget és ráküldöd a gombbal a formázás eltávolítását. Nem biztos, hogy mindent leszánt róla, de a betűméretet jó eséllyel.
Illetve ha beillesztéskor csak magát a szöveget akarod beilleszteni formázás nélkül, akkor a Ctrl+Shift+V billentyű kombinációt javaslom. A sima Ctrl+V vagy Shift+Insert kombóval ellentétben ekkor formázás nélkül landol a vágólapról a tartalom. (Ez nem itteni fórummotor specifikus, általában máshol is működik. Kivéve mondjuk az MS Word...)
Esetleg az "aláhúzást" egy megfontolásra visszaküldeném a bizottság elé....
Ha elbukik a fellebbezés, akkor azért tudok nélküle levegőt venni!
Én pl. cursive formázást sosem használtam mêg, de az aláhúzás, úgy 3-4 hetente becsúszik 1-1.