Visszajelzések és javaslatok

:D Igazsághoz hozzá tartozik, hogy tegnap említettem Mack-nek, hogy majd válaszolok itt a kérdésre.

Én tüntettem el a szövegméret és szövegszín gombokat a standard szerkesztőfelület eszközsávjáról. Igen, konkrétan azért, mert kicsit túl lett használva. DE! Mielőtt előszednétek Leonidas-t azt megjegyezném, hogy igazából anno évekkel ezelőtt eleve ki kellet volna kapcsolni* ezeket a gombokat. Lévén én azon az állásponton vagyok, hogy félkövér és dőlt szedéssel is tökéletesen ki lehet emelni a kiemelendőt, a nyomatékosítani valót. És így még a szöveges összkép sincs megbontva. Szerintem legalábbis.

*: igazából most sincs kikapcsolva ez a formázási lehetőség, mert erre a jelenlegi fórummotor verzió nem ad lehetőséget - az új majd igen. Leglustább megoldásként CSS kóddal elrejtettem a gombokat... :) Meg mint látható azért bbcode-al megoldható. De hanyagoljuk, ha kérhetem.

Igen, ilyen szituációk előfordulhatnak. Több mint valószínű, hogy az történt egyébként, hogy bemásoltad a szöveget és ahol elkezdted írni a saját mondandódat az még a copypaste-el érkezett blokkon belül volt, amitől örökölte a formázást. Ilyenkor egy lehetőség lehet a szerkesztőfelület gombsorának jobboldalán a Tx feliratú gomb. Ez a formázás eltávolítása. Kijelölöd a szöveget és ráküldöd a gombbal a formázás eltávolítását. Nem biztos, hogy mindent leszánt róla, de a betűméretet jó eséllyel.

Illetve ha beillesztéskor csak magát a szöveget akarod beilleszteni formázás nélkül, akkor a Ctrl+Shift+V billentyű kombinációt javaslom. A sima Ctrl+V vagy Shift+Insert kombóval ellentétben ekkor formázás nélkül landol a vágólapról a tartalom. (Ez nem itteni fórummotor specifikus, általában máshol is működik. Kivéve mondjuk az MS Word...)
Maximálisan támogatom a változtatást!
Esetleg az "aláhúzást" egy megfontolásra visszaküldeném a bizottság elé....
Ha elbukik a fellebbezés, akkor azért tudok nélküle levegőt venni! ;)
Én pl. cursive formázást sosem használtam mêg, de az aláhúzás, úgy 3-4 hetente becsúszik 1-1.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Igazából nekem azért lett volna szükségem rá, mert az Armata topikba bevágtam egy linket a cikk címével együtt, viszont a cím sokkal nagyobb betűket tartalmazott, mint ami itt az alap. Én viszont szerettem volna még írni a hozzá kommentet. Csakhogy akkor már mindent óriási betűkkel akart írni a komment szerkesztő. Jó lett volna, ha vissza tudtam volna állítani az eredeti méretre a betűket. Mivel ez nem ment, így inkább nem kommenteltem. :confused:
Egyébként én szinte sosem váltok nagyobb méretre.
De azért annak örülnék, ha @Mackensen vagy @Tcat válaszolna a feltett kérdésre. Csak, hogy tudjuk mi is az ok. :hadonaszos:
Simán lecsökkentheted a betűméretet alapra úgy is, ha fogsz egy jegyzettömböt (a saját rendszereden), beilleszted a szöveget, majd újra kijelölöd és kimásolod, majd ezt a szöveget illeszted be. A sortörések megmaradhatnak, de a betűméretet és a betűtípust az kilövi. Foghatsz ehhez szerintem online jegyzettömböt is, de legjobb a saját gépen lévő. Ha netán mégis elfelejtenéd ez használni és beillesztesz nagyobb méretű betűket, a "visszavonással" (utolsó két gomb egyike) azonnal törölheted a beillesztett formázást. A másik ugye a formázás eltávolítása, ha ez nem működik vond vissza, és rakd be jegyzettömbön keresztül. (ez egy alap kis program minden operációs rendszeren, a kereső vagy a net megmondja hol találod, jegyzettömb vagy notepad a neve, attól függően mi az alap operációs rendszered nyelve)

Simán lecsökkentheted a betűméretet alapra úgy is, ha fogsz egy jegyzettömböt (a saját rendszereden), beilleszted a szöveget, majd újra kijelölöd és kimásolod, majd ezt a szöveget illeszted be. A sortörések megmaradhatnak, de a betűméretet és a betűtípust az kilövi. Foghatsz ehhez szerintem online jegyzettömböt is, de legjobb a saját gépen lévő. Ha netán mégis elfelejtenéd ez használni és beillesztesz nagyobb méretű betűket, a "visszavonással" (utolsó két gomb egyike) azonnal törölheted a beillesztett formázást. A másik ugye a formázás eltávolítása, ha ez nem működik vond vissza, és rakd be jegyzettömbön keresztül. (ez egy alap kis program minden operációs rendszeren, a kereső vagy a net megmondja hol találod, jegyzettömb vagy notepad a neve, attól függően mi az alap operációs rendszered nyelve)

Kõszönöm a segítséget.
Ha esetleg úgy alakul, hogy szükségem lesz rá, akkor alkalmazom. Bár azt gondolom, hogy 2020-ban ne kelljen már ilyen trükkökkel szenvedni egy komment megiràsakor. :hadonaszos:
Szerencsére ritkán van ilyen eset.
Viszont ez a hosszú napok óta tartó titkolózás egyre furcsább. Vajon mi lehet az ok?Lehet, megkérem Tiboru mestert, hogy írjon egy konteo cikket a Htka komment szerkesztőjéből eltűnt betűméret àllító gombról:
  • Az oroszok voltak
  • A CIA volt
  • A Moszad volt
  • A román titkosszolgálat intezte
  • Az UFO-k tették
  • Soros Gyuribà
  • Orbán Viktor
:D:D

Kõszönöm a segítséget.
Ha esetleg úgy alakul, hogy szükségem lesz rá, akkor alkalmazom. Bár azt gondolom, hogy 2020-ban ne kelljen már ilyen trükkökkel szenvedni egy komment megiràsakor. :hadonaszos:
Viszont ez a hosszú napok óta tartó titkolózás egyre furcsább. Vajon mi lehet az ok?Lehet, megkérem Tiboru mestert, hogy írjon egy konteo cikket a Htka komment szerkesztőjéből eltűnt betűméret àllító gombról:
  • Az oroszok voltak
  • A CIA volt
  • A Moszad volt
  • Az UFO-k tették
  • Soros Gyuribà
  • Orbán Viktor
Értsd meg, erről nem beszélhetek...

@Mackensen @Tcat ha már a színes betűk fontos témáját megvitattátok, tudtok nekem is útmutatást adni?
Ha térképészettel foglalkozó topikot akarsz nyitni azt megteheted te is. Az MGRS és az UTM is a Mercator projekción alapul, ez a legnépszerűbb síkvetület, de nem méretarányos, ezért nincs képben az emberek nagy része a valós területi arányokkal, főleg északon mert ott torzít a leginkább.

Ha térképészettel foglalkozó topikot akarsz nyitni azt megteheted te is. Az MGRS és az UTM is a Mercator projekción alapul, ez a legnépszerűbb síkvetület, de nem méretarányos, ezért nincs képben az emberek nagy része a valós területi arányokkal, főleg északon mert ott torzít a leginkább.
az UTM tudtommal területtartó, mert minden zónát külön projektálnak. Ez a zónák széleinél lévő átfedő területek különböző vetítéseinél látható is. Épp ez a lényege, hogy 1km x 1km-es rácsra bontja a felszínt, így a távmérés triviális amíg egy zónán belül dolgozol. Így is torzít, egy zóna különböző részei közt, de nem annyira, hogy a gyakorlati használatba le lehetne távolság és területtartónak tekinteni.

Hova tegyem a topikot? Személy szerint ez az egész fába szervezett topikosdit inkább tehernek érzem, de ha ez van, várom a tanácsokat.

az UTM tudtommal területtartó, mert minden zónát külön projektálnak. Ez a zónák széleinél lévő átfedő területek különböző vetítéseinél látható is. Épp ez a lényege, hogy 1km x 1km-es rácsra bontja a felszínt, így a távmérés triviális amíg egy zónán belül dolgozol. Így is torzít, egy zóna különböző részei közt, de nem annyira, hogy a gyakorlati használatba le lehetne távolság és területtartónak tekinteni.

Hova tegyem a topikot? Személy szerint ez az egész fába szervezett topikosdit inkább tehernek érzem, de ha ez van, várom a tanácsokat.

Engem is érdekelne a téma,
hozz létre egy topikot itt:

https://forum.htka.hu/forums/egyéb-vegyes-haditechnikai-témák.82/

Kõszönöm a segítséget.
  • Az oroszok voltak
  • A CIA volt
  • A Moszad volt
  • Az UFO-k tették
  • Soros Gyuribà
  • Orbán Viktor

Azóta hogy válaszoltam neked, postírás közben eszembe jutott egy kis gyakorlati próba, hogyan tudod lecsökkenteni pld. alapra a hatalmas betűméretet, amit szöveg formázásában lévő tulajdonsággal a vágólapon keresztül hoz át ide.

Egyszerű a kérdés, ugyanis NEM KELL KÜLSŐ VAGY ONLINE JEGYZETTÖMBBE SEM BETENNI MAJD ÚJRA KIMÁSOLNI. elég ha kijelölöd A POSTODBAN ÍRÁSKOR a beillesztett szövegrészt, és így nyomsz rá a "formázás eltávolítása" GOMBRA A JOBB FELSŐ SAROKBAN ! Ekkor CSAK AZ ADOTT KIJELÖLT SZÖVEGRÉSZ FORMÁZÁSÁT FOGJA ELTÁVOLÍTANI, minden más rész szövegformázását meghagyja. Amúgy most kipróbáltam ez a post írása közben, és kijelölés nélkül nem távolítja el a szövegformázásokat, itt például a félkövért és a soremelést, ami van benne. Szóval jelöld ki a szövegrészt a postodban, amit alapra kell állítani, utána (a kijelölés közben aktív) megnyomod a "Formázás eltávolítása" gombot, és lőn csoda, azonnal alapra állítja a kijelölt szövegrészt !!!! A többi nem bántja. Kijelölés nélkül nem csinál semmit. Ha mégis meggondoltad magad, a "visszavonás" és az "újra" gomb is a barátod, a műveleteket amiket végzel vissza tudod vonni, másokat is, pld. a törléseidet. De csak addig, amíg nem záródik be az oldal ahol írsz. Ha bezártad vagy bezáródott, a motor ugyan visszaadja az utolsó mentett állapotot, de a visszavonás és az újra (undo + redo) a korábban beírtakra már nem működik, azt nem menti le így az oldal motorja. Szóval nem kell a gépeden vagy online jegyzettömbbe rakni, becopyzod a posztírásba a cuccaidat, ami nem tetszik mert formázott, azt kijelölöd, és nyomsz rá egy "Formázás eltávolítása" gombot. Nem kell semmilyen külső programot használni ehhez, csak jelöld ki a nemtetsző szöveget amit bemásoltál. Ez most már így remélem jobban hangzik, mint a külső jegyzettömbös megoldás. Ha mégis valamit nem szedne le a kijelölt szövegről, akkor még mindig foghatsz a gépeden egy jegyzettömböt, és azon keresztül bemásolva biztos hogy mindent letakarít róla. ;)

Ha minden kötél szakad, akkor hívd az UFO-kat, Soros Gyuriba-t, Orbán Viktor-t, a CIA-t, a Moszad-ot, és CSAK legutolsónak az oroszokat. Így ebben a sorrendben. Az oroszoknak csak akkor szólj ha nagy baj van, mert az a legerősebb, de viszont kétélű fegyver. Ha hívod őket, lehet hogy nem mennek el maguktól haza ha végeztek, hanem maradnak a nyakadon, ez náluk ilyen veleszületett reflex lehet. :rolleyes::D:D:p;)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Kérés, javaslat.
A címekben keresésem alapján nincs sem olyan topic hogy "Konteok", sem pedig olyan hogy "Online diliház", ahova a milagro által a Járványok topic-ból a hasonlóan teleszemetelő konteos és "diliházas" postokat át lehetne tenni, mert azok nem oda valók ! Az UFO topicba áttételt sem preferálom, mivel az ilyen anyag ott is csak szemetet jelentene, a beszélgetősben szintén, és a videos topicban is csak a szemetet szaporítaná. Ha nem irritálnak állandóan ilyen szeméttel, én sem írok szájlikkal telerakott postot. Bár ez egyfajta burkolt bosszú is a részemről szemetelők ellen, ezt elismerem... :rolleyes:

Tehát a kérésem:
egy "Konteok" topic nyitása
vagy
egy "Az online diliház" topic
nyitása, ahova az ilyen amúgy sehová nem illő elrettentő agymenéseket át lehetne tenni, és nem szemetelné össze a másik topicokat.

Erről a posztról van szó: https://forum.htka.hu/threads/járványok-fertőzések.1730/page-608#post-684283

Köszönöm, csak ennyit szerettem volna kérni.

Ha a témaindító ignoren van akkor a teljes téma eltűnik.

Tehát xxxx user nekem ignoren van és ő indított egy Bizpol-Pirézia nevű topicot akkor én azt a Bizpol alatt soha nem fogom látni.
Lehetne, hogy ez ne így működjön?

• Tetszik
Reactions: kiskrumpli
Ha a témaindító ignoren van akkor a teljes téma eltűnik.

Tehát xxxx user nekem ignoren van és ő indított egy Bizpol-Pirézia nevű topicot akkor én azt a Bizpol alatt soha nem fogom látni.
Lehetne, hogy ez ne így működjön?

Minek az ignore? Akinek nincs idegrendszere elviselni, hogy vannak a fórumokon számára irritáló fórumozók is, akkor ne fórumozzon... Nem kell őket elolvasni, ennyi. Ez az ignore-kultúra kicsit túl elterjedt, aztán ha az utcán jön szembe a kellemetlenség, akkor nem fog működni, nem lehet láthatatlanná válni vagy eltüntetni az illetőt egy gombnyomással (persze levegőnek nézni lehet, de ha tényleg köcsög az illető, akkor nem fog használni).

Minek az ignore? Akinek nincs idegrendszere elviselni, hogy vannak a fórumokon számára irritáló fórumozók is, akkor ne fórumozzon... Nem kell őket elolvasni, ennyi. Ez az ignore-kultúra kicsit túl elterjedt, aztán ha az utcán jön szembe a kellemetlenség, akkor nem fog működni, nem lehet láthatatlanná válni vagy eltüntetni az illetőt egy gombnyomással (persze levegőnek nézni lehet, de ha tényleg köcsög az illető, akkor nem fog használni).
Te elolvasod a postaládádba bedobott összes reklám szórólapot vagy csak a leveleket amiket kapsz?
Minden spam emailt elolvasol?
A meglátogatott weblapokon elolvasod az összes cikket?

Na ha nem, akkor már értheted. Nincs annyi időm, hogy idióták propaganda hányását és ökörségeit tekergessem.
Érdemi információ kell, a hulladékot meg kiszűröm. Ennyi. Sokkal jobb és használhatóbb így a fórum.

Mea culpa a fórum T. tagság felé, meg az adminisztrációja felé, hosszú ideig tartózkodtam a chat-botokkal, értelmet Len regekkkel való értelmes diskurzustól, kicsit lazítottam a saját szabályaimon, meg is lett az eredménye, mostantól újra csökkentett észlelhetoséguekként nem azonosítom oket.
Szép napot mindenkinek. ❤️