az írás meg lenne vagy ezer oldal, és senki sem olvasná a végén.
Hát ez az. És kutatni is kell hozzá!
A páncélos cucc megírása is azért ment gyorsan, mert az évek alatt minden összegyűlt hozzá a gépemen, nem mentem részletesen bele semmibe, nem hivatkoztam egyesével szakirodalmat, meg nem idézgettem stb....
Az is végtelen hosszú lett volna akkor is ha csak az acéltípusokat precízen számításba veszem HB szám alapján stb....
Meg más a KE védelmi érték akkor is ha acéllal, WC-vel, WHA-val vagy Uránnal lősz rá valamire...
Élő ember nincs aki ezt olvasmányos formában megírja emberi nyelven, emberi időn belül, teljeskörűen.
És akkor ez még csak a páncél védelem, hol van a többi N+1 paraméter.
Például optika, hajtáslánc, alkalmazott lőszerek stb....
Jah, és mind ezt évszámmal, elterjedtséggel kontextusba helyezve.
Gigászi munka!
Van az a pénz amiért napi 12 órában ezt csinálnám a helyet amit most csinálok.
De utóbbiért jár pénz, és így arra megy az időm és a családomra, nem pedig erre.
És ezzel szerintem mindenki így van.
Elismerem, elszántság kell hozzá.
Csak, ha lenne ilyen, akkor mint "célpont" lehetne különkiadás a Militavián.
Én megcsinálnám a narrálást, rajzokat és minden mást, de a többi az túl van rajtam.
Én ezt tökre tisztelem benned!
De az alapján amit a témáról tudok "mellékállásban" ez nem megoldható.
Képzeld el azt a munkát amit az F-15-be raktál. És szorozd meg annyival ahány HH-s típus van....
Ha kicsit is komolyan vennénk a dolgot, akkor egy típusról simán tudnánk 1-1.5 órát beszélni, úgy, hogy igazán nem is ástunk mélyre.
Csak 15 perc mire elmondjuk a főbb altípusokat és mellékszálakat, 10-30 perc csak a páncélzat típusfüggően, 20 perc csak a lövedékek és a tűzvezetés kontextusba helyezve, 10-20 perc a hajtáslánc attól függően mennyire érdekes, 10-20 perc a tesztek/versenyek eredményei és a személyzetek vagy a főkonstruktőr sztorija a géppel kapcsolatban és 5-50 perc a harci alkalmazás és üzemeltetés adott típus/altípus és annak pontos felszerelése és a körülményei. Az uccsó pont egy Leopárd 1 esetén 5 perc, egy T-55 esetén meg 50
Ha igényes munkát akarsz az kurva sok meló és idő.
Ha Elfneteset akkor meg neki se álljunk szerintem....
De viccet félre téve, én imádnám a legjobban, ha 2020 után mi írnánk meg egy ilyen könyvet:
A mai tudásunkkal elképesztő lenne! És ki tudja hány gyerek szeretne bele a haditechnikába miatta. De sajna nem vagyok millimos, hogy meló helyet erre legyen időm.