Visszajelzések és javaslatok

itt minden vasarnap fesztival van vagy mi?

Úgy néz ki.

Uraim!

Ez itten a "Visszajelzések és javaslatok" topicja a Haditechnika Kerekasztal-nak, a híg fost legyetek kedvesek valami Poli-Dili fórumba öklendezni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Politikás vonal törölve. Ennek kapcsán remélem mindenki beöltözött, mint a videón a tengerészek és nem nézett a villanásba :)

-----

No de ha már ez a videó itt van, akkor már legyen mellé körítés is!

A helyszín a Malden-sziget, Kiribati. 1957 május-június folyamán az angolok itt 3 tesztet zavartak le. A videón elvileg a Grapple 1 fantázianevet kapott tesztrobbantás látható. Ez lett volna az angolok első termonukleáris robbantása, de nem jött össze a dolog, csekély 300 kt hatóerővel működött el a bomba. A hazai sajtóban sikerként hozták le és a hidegháború végéig titkos volt, hogy igazából felsültek vele. Ahogy a gyorsan picit módosított és a Grapple 3 tesztben használt változatával is, ami 200 kt hatóerőt szabadított fel.

A britek a csorbát 1957 novemberére köszörülték ki, mikor is a Grapple X tesztben használt bomba kapcsán 1,8 Mt körüli hatóerőt mértek.

Ha jól tudom a Grapple 2 teszt is termonukleáris robbantásként volt sajtózva, de igazából fúzióval felerősített (boosted) fissziós töltet volt. És marha nagyot szólt mert 720 kt körülire mérték, amivel ebben a kategóriában ez a legnagyobb hatóerejű robbantás.

Az ignore funkció érdekes hibákat produkál nálam:

0fbb5e5d33a54be1d5246f7fcb4201e4.png

Itt találtam a furcsa jelenséget: https://forum.htka.hu/threads/biztpol-tarsadalmi-folyamatok.25/page-549#post-1025861

Tisztelettel érdeklődnék, hogy a "Friss olvasnivalók" oldal alján a "Továbbiak" gombot nem lehetne leszerelni, vagy tartalék állományba helyezni és alapból az utána jelentkező nézettel indulna? :)

Már csak azért is, mert teljesen feleslegesen akadályozza a böngészést.

:)

Igen úgy van ahogy molni írta Redgregnek elege lett és itt hagyta a fórumot, amit én sajnálok mert normálisan lehetett vele bármiről beszélni és sokszor értékes információkkal gazdagította a fórumot....
Én is nagyon sajnálom, hogy elment! Valahol megértem! Nagyon eldurvultak a kommunikációk mostanában! Ez a Járványok, fertőzések topik magasan viszi a prímet! Senkit nem akarok megbántani, de ennyi agyrémet az összes topikból nem szednél össze mint onnan! Bezárásra ítélve!!!!!!!

Ennyire azért nem volt egyoldalú a konfliktus, persze mindenkinek rosszul esik, ha keményen visszaszólnak. Kár ezért. :rolleyes:
Én is nagyon sajnálom, hogy elment! Valahol megértem! Nagyon eldurvultak a kommunikációk mostanában! Ez a Járványok, fertőzések topik magasan viszi a prímet! Senkit nem akarok megbántani, de ennyi agyrémet az összes topikból nem szednél össze mint onnan! Bezárásra ítélve!!!!!!!
Nem vagyunk egyformák, van aki nagyon magára veszi ezeket a dolgokat és van aki nem, de az tény, hogy az utóbbi időben kissé türelmetlenek, indulatosak és "hirtelenek' lettünk az egymással szembeni kommunikácíóban a fórumon, persze nem mindenki de azért szerintem ez érezhető....

Nem vagyunk egyformák, van aki nagyon magára veszi ezeket a dolgokat és van aki nem, de az tény, hogy az utóbbi időben kissé türelmetlenek, indulatosak és "hirtelenek' lettünk az egymással szembeni kommunikácíóban a fórumon, persze nem mindenki de azért szerintem ez érezhető....
De nem csak itt! Kint a nagybetűs életben is! A mindennapokban! Facebook, insta, twit! Mindenhol ömlik a sok szar! Az emberek félnek! Nyilván érthető!

Igen, ez bőven fellelhető, de azért ott redgreg -nél nagyon csúnyán elszakadt a cérna. Az útszéli stílussal, kurv@anyázással átlépett egy olyan vonalat, amit egyáltalán nem lenne szabad.
Nála ez a tendencia már korábban felismerhető volt. Főleg az ő reakciói miatt írtam annak idején a járványos fórumba, hogy semmi értelme továbbiakban futtatni a topicot, mert átváltozik az oltásellenesek játszóterévé, ami nagyon nem volt a fórum üzemeltetőinek célja.
Nyilvánvalóan, akik képesek érdemben vagy értelmesen megcáfolni az oltásellenesek és oltástagadók faszságait, azok felörlődnek abba, hogy hétről-hétre, napról-napra kell ugyan azokra a f@szságokra reagálni. Én megértem, hogyha - akár hozzáadódott otthoni problémák miatt - elpattant az agya.
Kicsit hiányoltam a keménységet a moderátoroktól. Lehet, ha ott és akkor kap egy hónapos pihit, akkor bejglivel feltankolva, lehiggadva, újult erővel térhetett volna vissza az év végén.
Nem tudom, hogy milyen kommunikácó folyt (mert biztosan folyt) a háttérben a moderátorok és közte. Nem ismerem a pontos helyzetet, de mindenesetre biztos mindennek megvolt az oka....