Visszajelzések és javaslatok

arra tettem javaslatot, hogyan próbáljuk visszaszorítani azt a terjedő gyakorlatot, hogy Google nyersfordítást másolunk be a hozzászólásokba anélkül, hogy kijavítanánk benne a magyarul helytelen, gyakran érthetetlen mondatokat.
Ez tul sok ido azoknak akik tobb hirt is megosztanak.
A guglis fordito lett a gyors megoldas arra, hogy cim nelkul vagy idegen nyelven senki se posztoljon. De ekes magyarsagot azert ne varjunk mar! Nem csak angol (vagy orosz) forrasbol dolgoznak a sracok. Es elek a gyanuval, hogy még picit torik az arabot es a a pastut stb... De nagyon igyekeznek igy is. :)

• Tetszik
Reactions: fip7
Ha nem érted, akkor ne foglalkozz vele :) Röviden: arra tettem javaslatot, hogyan próbáljuk visszaszorítani azt a terjedő gyakorlatot, hogy Google nyersfordítást másolunk be a hozzászólásokba anélkül, hogy kijavítanánk benne a magyarul helytelen, gyakran érthetetlen mondatokat.
+
Lenne egy olyan javaslatom, hogy hozhatnánk egy olyan szabályt, hogy idegen nyelvű cikkek/videók címét vagy az eredeti nyelven (angol, orosz, német stb.) vagy lehetőleg pontos magyar fordításban - és nyelvtanilag helyesen - lehessen közölni a fórumban.
Ebből valahogy elég máshogy jött le. A Google fordító szinte mindent helyesen rak át angolra. Innentől fogva nem igazán értem, hogy ki és miért másol bármit be magyarul, technikai részben nem is láttam. Gondolom biztpol részlegben ennyire "magas" a "színvonal"...

Mindenki nem ért angolul a még azok közül sem akik a tech részéért olvassák az oldalt.

• Tetszik
Reactions: fip7
Mindenki nem ért angolul a még azok közül sem akik a tech részéért olvassák az oldalt.
Akkor sem értem, hogy egyesek miért akarják agyonszabályozni a fórumot... Ha valaki igénytelen, az legyen az ő baja, magáról állítja ki a bizonyítványt. Ezzel az erővel tartalmi hülyeségek miatt is kitilthatnál fórumról embereket...

Szerintem bőven elég, ha az érintett, gondolom biztpol topicokban odaírja az illető, hogy Google fordítón átzavart szöveg + odateszi az eredeti fórum komment / hír / cikk / stb. linkjét. Ettől még persze ösztökélhetitek egymást, hogy legyen átírva rendesen magyarra, de ezt előírni nem látom értelmét.

Azonkívül a sok hibás mondat látványa rombolja a magyar nyelvet.

No igen, rondának valóban ronda. Ezért lehetne odaírni, hogy Google-féle szenvedés. Bár a Google fordítási szösszeneteiről elég egyértelmű, hogy nem magyar anyanyelvű, vagy a szomszédos országokban élő magyar írta, így az általad említett romboló hatás szerintem nem áll fent. De ez az én magánvéleményem persze.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Ha beállítom valakinek a követését az mire jó? Arra számítottam, hogy ha ír valamelyik fórumba, akkor kapok értesítést róla, de úgy néz ki nem erre van.

Ha beállítom valakinek a követését az mire jó? Arra számítottam, hogy ha ír valamelyik fórumba, akkor kapok értesítést róla, de úgy néz ki nem erre van.
Rámész a profilodban a Tartalomfolyamra, ahol a követett emberek hozzászólásaiból álló falat tudod olvasgatni. Sem többet, sem kevesebbet.

• Tetszik
Reactions: joker
Nem akarok értesítést kapni arról,hogy ki lájkolja amit írok.Hogy lehet ezt megoodani?

Meg úgy általában semmiről nem akarok értesítést kapni csak a magán levelekről meg ha valaki idézi amit írtam.

ui.:Ki a bűbánatot érdekel az,hogy hányan lájkolják a hozzászólásait???

Nem akarok értesítést kapni arról,hogy ki lájkolja amit írok.Hogy lehet ezt megoodani?

Meg úgy általában semmiről nem akarok értesítést kapni csak a magán levelekről meg ha valaki idézi amit írtam.

ui.:Ki a bűbánatot érdekel az,hogy hányan lájkolják a hozzászólásait???
Nem kötelező megnézni, én is csak azokat a visszajelzéseket keresem hogy melyik hsz.-emre válaszoltak, hátha folytatni kell a témát, esetleg vissza is kérdezhettek amire azért illik válaszolni.

A Fórumoknál véletlenül ráklikkeltem a Fórumok bejelölése olvasottként pontra, de a kijövő ablakban kissé el van csúszva a két gomb.

Csináld meg ha gondolod, de nyithatunk szavazást is. A fórummotor képes erre is :D

Neee, a kantin Mo. még eladható szakmai diskurzusnak (valójában pufferzóna :D ), de ebből parasztgyalázat lenne.
Nem politikai kérdésekről lenne a dolog, bármilyen hülyeségről. Pl. milyen színű pólót vagy inget nem veszel fel soha, vagy bármi hülyeség vagy félig lökött dolog.