"Ez pontosan ugyanaz a belterjesség, mint a cigányoké. Rossz géneket örökítenek tovább, amiknek ki kellett volna pusztulniuk. A végeredmény egy arab-zsidó-cigány típusú populáció lesz."
Vétség: fajelméleti tanok terjesztése.
Mit írt Blogen?
-Van egy jelenség, amit ő belterjességként ír le.
-Erre a belterjességre hozott egy példát a cigányok/zsidók/arabok alakjában (vonatkozó link a tudomány embereinek szemléletéről már bekerült), maga a belterjesség fennáll a közeli nemi kapcsolatok miatt de ezt nem is kérdőjelezte meg senki.
-Ebből kifolyólag sérült genetikai állományt hordoznak ami a hosszútávú fennmaradást tekintve kártékony.
-Ennek végeredménye a belterjes népesség (visszautalás).
Ebben szimpla eugenika van, semmi olyat nem vetett billentyűzetre ami más fajok kiirtását, lebecsmérlését tartalmazná.
Ugyanaz a helyzet mintha én azt mondanám, hogy a fehér emberek jelentős része a jelen környezeti feltételek szerint hibás géneket hordoz mert nem tud ilyen időben 30 percnél többet napon tölteni bőrkárosodás nélkül. Igaz? Igen. Ki akarom irtani a fehéreket? Nem. Náczi-e vagyok? Nnnnem?
Az eugenika szerintem sem probléma, amíg tudományosan megalapozott.
A gond a rasszizmussal összekapcsolt eugenika, amely ráadásul rassz alapján ítéli meg, hogy mely népcsoport jellegzetes génjeinek és ezáltal a népcsoportnak kellene kipusztulni. Na az már undorító.
Ha nagyobb összefüggésekre mutat rá valaki (amit tudósok is vizsgáltak) az már rasszizmus. Ahha.
Senki nem akart kiirtani senkit.
"Rossz géneket örökítenek tovább, amiknek ki kellett volna pusztulniuk."
Szövegértés, szövegértés...
De. A rasszizmus totál gáz. Ha egy népcsoportot genetikai alapon ítélsz meg jónak vagy rossznak (értsd kipusztulásra érdemesnek) az nácizmus és ezt nem lehet semmivel indokolni.
Ez nettó politizálás, és elég szubjektív "igazságokra" építve.
Van amit szerinted ki lehet mondani (korrekt beszéd) és van amit nem (náci). Szerinted blogen átlépte az elfogadható beszéd határát, ezáltal átkerült a náciba.
Jelen esetben kritika illette a három népcsoport szokásait azok biológiai veszélyfaktora miatt. Ez benned (a valószínűleg nem maguktól beépült) asszociációs folyamataid révén "nácizmusként" csapódik le, a valóban leírt dolgok mellé már automatikusan társított képzetek miatt, amelyek ellenben nem kerültek leírásra.
Pirossal jelöltem a fogalmakat amelyek nem értelmezhetőek.
Szövegértés, légyszíves.
Írtam is, hogy tudományos alapon nem gáz. Olvass.
Az a tudományos ami belefér a világképedbe?