Na, erre kíváncsi leszek.
Hát, sajnos ez is nagy részben dögunalom volt és egy helyen még szerintem kapitális tévedést mondott Paul Metz. Ami inkább kettő volt.
A Ho-229 soha a büdös életben nem úgy tervezett, hogy az RCS-t figyelembe vegyés és soha nem lett volna az. Mert a hajtóműve teljesen hagyományos kialakítású lett volna. Nem azért készült sok nem fém elem felhasználásával, mert az RCS-t csökkentették. Háborús hiánygazdaság volt.
A jenkik csupaszárny kísérleti bombázójánál is véletlen volt az egyes irányból szokatlanul alacsony RCS, nem úgy tervezték. Úgy sikerült.
Senki nem gondolt akkoriban ilyesmire.
De annál a résznél is pislogtam, ahol a Moore törvénye miatt kb. azt mondta, hogy a hosszú fejlesztési idő miatt elavult gépeket gyártanak.
Az "tök jó", hogy a civil ipar és annak voltát hozta be, de a stealth gépek esetén ez 100%-ban hülyeség, mert azok geometriája és repülési teljesítmény bónusza soha nem avul el azért, mert CPU-t és memóriát cserélnek a gépen. Már, ha érthető mire gondolok. Értem én, hogy mire gondolt, de katonai gépeknél az elavulás mértéke egészen más. A civil iparban, ahol a szórakoztatóipar és a R&D viszi a számítási kapacitást ez érhető.
De egy AIM-120 nem lesz fényévekkel másabb akkor sem, ha szuperszámítógép lenne a Raptoron és nem egy PII 233 MHz vagy 500 MHz eq. PC-vem mérhető számítási teljesítmény.
Lehetett volna kérdezni jól és többet a vietnámi SEAD-ről, vagy az, hogy az elvárások és teljesítése mennyire okozott "WOW" érzéstb.
De kb. a két tévedésre emlékszem csak az egészből.
A többi ennyire volt "érdekes".
Nem értem ezeket a csatornákat.
Itt lenne a lehetőség mindenfélét kérdezni, nem csak technikai vonalon.
És az eredmény ez. Nem értem...