Zubr / Projekt 1232.2 osztály (Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 347
13 930
113
A témával kapcsolatban nem értem, hogy az oroszok miért nem adták el a dokumentációt olcsóbban, mint az ukránok. Tudták, hogy mire készülnek és így legalább nyertek volna valamit a dolgon.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 347
13 930
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Beindult a Zubr légpárnás kínai gyártása
A történet röviden, hogy az ukránok gyártanak a kínaiaknak ilyen hajókat és emellett eladták a tehdokumentációt is az oroszok nem kis bosszúságára. Erre mondtam, hogy az oroszok megfúrhatták volna egy kicsit az ukránokat eladva olcsóbban. Legalább nyertek volna valamit rajta.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 347
13 930
113
Nos, úgy tűnik, hogy el is készült az első hazai gyártású változat. Az első észrevétel, hogy elhagyták a rakéta-sorozatvetőt és inkább még egy pár AK-630-ast tettek a helyükre.
8dxx.jpg

kxtt.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Mac
Honnan veszed, hogy ez kínai gyártásu? :)
Ez az ukrajnai változat csak változtattak a fegyverzeten.
2x AK- 630 (30mm) + kapott egy új radart.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 347
13 930
113
Nézd meg a fenit képeket, azok kínai hajógyárakban készültek az elmúlt hónapokban. Összetéveszthetettlen más hajóval.
Itt még néhány:
qwsa.jpg

i0jb.jpg

vtpf.jpg

Persze ettől még igazad lehet. Lehet, hogy az ukrán gyártású van a képen és azt szerelgetik még.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Lehet, hogy már sokan látták ezt a videót....
http://youtu.be/fH6s83OcLGY
Most augusztusban történt Kaliningrád mellett. Egyébként strand illegális....ez egy Balti flotta gyakorló partszakasza, tele van táblákkal, csak mindenki fütyül rá....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Azért a képek alapján még elég sok munka van a kínai verziokon...
Ha osszehasonlítod az átadási képeket (Ukrajnában) a mostani képekkel ugyanaz a hajo .
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Itt azt írják, hogy Kínában szerelték fel a fegyvereket az ukrajnai gyártásu hajora.
http://slide.mil.news.sina.com.cn/slide_8_203_25847.html#p=1
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 347
13 930
113
Akkor neked van igazad. Ez még az ukrán gyártású változat, a hazai meg valamikor fog elkészülni.