Zubr / Projekt 1232.2 osztály (Szovjetunió)

Kettot vettek az ukránoktól készen, kettot Kínában gyártanak.Mellette az ukránok eladták a komplett tervdokumentáciot is a kínaiaknak, aminek szellemi tulajdona az oroszoké.

Bármit eladnának, csak ne vesszenek éhen. Meg tudom érteni őket.

Ha sokkal kevesebbet lopnának, sokkal tobbet dolgoznának és nem akarnának másokon éloskodni nem lenne ilyen szarban a gazdaságuk...

213930n098j9yyazzned0o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

213947vrsohhycejz718ao_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

213958kzhelgzlq2qjloqm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Igen, arra is kivállóan alkalmas, viszont a görögök hozzáállása lenyűgöző. Magasról szarnak az embargóra, még csak azt sem mondják, hogy úszó kaszinóvá alakítják majd őket, vagy sétahajóvá.
Kell a pénz és kész:)

Miközben az USA meg ingyen adja a Görögöknek a használt M113-asokat, Chinook-okat, ...
http://www.honvedelem.hu/cikk/43429_ajandek_m113_asok_gorogorszagnak
Korábban meg 400 db M1A1-est akartak ingyen adni, de a Görögök a szállítási költséget sem akarták kifizetni.

Igen, arra is kivállóan alkalmas, viszont a görögök hozzáállása lenyűgöző. Magasról szarnak az embargóra, még csak azt sem mondják, hogy úszó kaszinóvá alakítják majd őket, vagy sétahajóvá.
Kell a pénz és kész:)

A németek aligha fogják bánni. Azt a pénzt se nekik kell odaadni.

• Tetszik
Reactions: borisz
Kár érte, mert igen látványos hadgyakorlatokat csináltak vele a görögök.

Nem tudom mi ez a lestrapált amerikai holmi dömping náluk. A görögöknél amúgy is rengeteg eszköz van, a honvédségnek 100 év alatt se lesz annyi. Vesznek az oroszoktól,németektől mindenkitől. Így akarják megelőzni az amerikaiak egy esetleges újabb német orosz beszerzést? Vagy épp kitúrni a versenytársakat? Azoknak használt cuccoknak amit kapnak nagyon sok euró (amit a németek meg az eu - mi is tolnak épp beléjük a csőd miatt) lesz a fenntartása helyrepofozása ami jobb biznisz ezek szerint mint az eszközök ára. Pedig bíztam benn hogy az üres zsebük miatt szerezhetünk tőlük pár tucat Leopard 2A6 HEL-t... :(

Rövid időn belül a kínaiaknak lett/lesz a legnagyobb Zubr flottájuk.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zubr_class_LCAC

Kettő már van nekik. Ezek azok amiket az ukránoktól vettek, de ezzel párhuzamosan beindították a hazai gyártást is.
124649v6a443t4y416tu8u_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Újra indulhat a légpárnás Zubr gyártása a Feodossziai"More" hajógyárban az orosz haditengerészet számára. Egy Zubr, amely 95 % -ban kész van szintén hamarosan az orosz hadiflottához kerulhet.
A krími hajógyárak jelenleg 350 millio Rubelos védelmi megrendelést kaptak, ami nem sok.

Újra indulhat a légpárnás Zubr gyártása a Feodossziai"More" hajógyárban az orosz haditengerészet számára. Egy Zubr, amely 95 % -ban kész van szintén hamarosan az orosz hadiflottához kerulhet.
A krími hajógyárak jelenleg 350 millio Rubelos védelmi megrendelést kaptak, ami nem sok.
Közben vitában állnak az ukránok, a kínaiak és a hajógyár, hogy ki kapja a már átadott zubrok árát. Valami 14milió dollárral lógnak még a csájnízok.

Szerintem a gyárnak fizetnek a kínaiak, mert nagy valószínűséggel velük állnak szerződésben.