[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
hmm én éltem abban a korban is meg ebben is és láttam és látok ezt is azt is: mig itt voltak az mezőgazdaságunknak iparunknak volt piaca perspektívája , most meg csak fogyasztói vagyunk a nyugatnak hiába veszed a hazait ha a hasznot egy multinak fizeted.
Haha, hát persze - hany éves voltál 1989-ben, 10-12? :)
Bárki, aki élt abban a mocsok, szánalmas, primitiv kommunista rezsimben, pontosan tudja, mekkora hazugság ez.

Atomenergiában meg vannak az OROSZOK meg a futottak még többiek. És ez van még egy két dologban,

Az egesz atomprogramjuk az amerikai (ráadásul magyar gyökerű) atomprogrambol loptak a szovjetek, köztudott. :rolleyes:


FYI ezzel itt kár próbálkozni, jópáran itt sokkal tovább éltünk benne, régebben ismertük, senki nem eszi meg ezeket a humbug, béna posztkomcsi-orosz gyezinformacija lozungokat. :)

Sokunk például tuntetett az egész velejéig rothadt, elnyomó-parazita kommunista rezsim ellen - utóbbiba beleértve a hozzád hasonloan a tenyerüket egy hamarabb átvehető hulladék Skodaert veresre tapsolo komcsi társutasok ellen...

Ahogy korábban irtam, szamomra elképesztő, hogy mindössze 30 évvel a primitiv, barbár, véreskezű, tömeggyilkos szovjet terror kiebrudalasa után ilyen sok embernek ilyen szinten fogalma nincs a magyar történelemről, hogy mindazok után képesek újra az oroszoknak nyalizni meg azok felé húzni.
(Ha meg valaki ismeri a magyar tortenelmet és úgy nyomja az orosz gyezinfoacijat, nos, akkor az tudatosan a magyar érdekek ellen, az oroszokert dolgozik, ami már önmagáért beszél.)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az,de nem megválasztott.És most már a legitimitása is erősen megkérdőjelezhető.Orosz intervenció nélkül már nem létezne,a saját népe lázadt fel ellene.
Azért volt ott némi háttérmunka az Öböl-államok, Törökország és a drágalátos Nyugat egyes szolgálatai részéről. Az oroszok csak megvédték a legrégebbi térségbeli szövetségesüket. Ez azt mutatja érdemes Oroszország szövetségesének lenni, míg az amerikaiak ha érdekeik úgy kivánják magadra hagynak.... Nagy különbség. Sőt ha az Arab Tavaszt nézem, akár meg is buktatnak...
 
K

kamm

Guest
Azért volt ott némi háttérmunka az Öböl-államok, Törökország és a drágalátos Nyugat egyes szolgálatai részéről. Az oroszok csak megvédték a legrégebbi térségbeli szövetségesüket. Ez azt mutatja érdemes Oroszország szövetségesének lenni, míg az amerikaiak ha érdekeik úgy kivánják magadra hagynak.... Nagy különbség. Sőt ha az Arab Tavaszt nézem, akár meg is buktatnak...
Igen, igen, lasd a sokkal kozelebb levo ormenyeket is hogyan...

...ja, nem.

Lehet, feltetel naluk, hogy vereskezu diktatura legyen az illeto "szovetseges" avagy csak kezifegyveres, koszos labu arab felkelok ellen mernek barmit tenni...?
 
  • Vicces
Reactions: ghostrider

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Igen, igen, lasd a sokkal kozelebb levo ormenyeket is hogyan...

...ja, nem.

Lehet, feltetel naluk, hogy vereskezu diktatura legyen az illeto "szovetseges" avagy csak kezifegyveres, koszos labu arab felkelok ellen mernek barmit tenni...?
Az örmény Soros-báb Pasinjan oroszellenes politikát kezdett folytatni 2018-as hatalomra jutása után. Egy billegő szövetségest miért is támogatott volna Oroszország? A tetejébe Hegyi Karabah létezését soha nem ismerte el legitimnek az orosz vezetés, márpedig az azeriek a velük háborúztak, s nem a CSTO tag Örményországgal.
Már megbocsáss, de a kis Asszad rezsimje az egyik legmérsékeltebb volt a térségben. De ha már a diktatúrák, Szaúd-Arábia talán nem véreskezű diktatúra? Tudod választott hazád második legfontosabb közel-keleti partnere... Ugyan hagyd már ezt az amerikai propagandát, értelmesebb vagy te ennél.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 006
113
Az idő sok mindent megszépít. Persze volt pár kiemelt vállalat, aki tudott minőséget is gyártani, pl Videoton, de nem ez volt a jellemző. A mezőgazdaság, erőszakos téeszesítést meg a vidék nem köszönte meg. Probalkoztunk mi gyapottal is. :D

Persze volt pár dolog, ami működött, de úgy az egész egy csőd volt.

30 éve meg ma?? Össze sem lehet hasonlitani a lehetőségeket, annyival több. Tanulni nyelvet, mehetsz bárhova egyetemre, utazhatsz szabadon. A meló is. Persze több a hitel, de ez egyéni felelősség kérdése is. Sztem az életszinvonal összehasonlíthatatlanul magasabb. Vezetékes telefonra is várni kellett, hát még autóra akár éveket, a banánért meg anyám beállított 1 órás sorba mert hiánygazdaság volt es max. heti 1szer jött. Jó Romániában a kenyérért is sorba kellett állni. Megcsal az emlékezeted, rengeteget nőtt az életszinvonal.

Koldusok?? Nézd meg mivel járnak az építőiparban a szakik. Vissza se hívnak, ha bonyolult a meló, mert van 10 más ugyanennyiért fele annyi munkával. Persze vannak koldusok is, de nem ez a jellemző, nagyon nem!!

Hitelt hitellel fizetünk ez nem az EU-tól függ. (És nem is magyar specifikus, mki igy működik.) Ez a 70es,80as évek kádári jőlétének és békéjének ára. Azóta van az ország eladósodva. Ha kilépnénk ugyanez lenne, csak magasabb kamatokat fizetnénk.

Minden vita ellenére eddig sok hasznot húztunk az EU-ból. Amióta Lázár - Orbán kimaxolta az EU-s támogatások lehívását, pörgött is a gazdaság. Nemcsak ezért, de ez is kellett, hogy nagyobbat lépjünk előre, nem hátra! o_O

Ezt a pénzszivattyút, amíg lehet működtetni kell. Persze a multik fordítva is alkalmazzák, de folyamatos fejlesztésekre kell szorítanunk őket. Ez az utóbbi időben jól ment! Ebben pont elég sikeres a kormány. Ez az emberek hasznára van. Több és jobban fizető munkahely van.

Ettől függetlenül az oroszok nem az ellenségeink. De nem is a barátaink. A történelmi tapasztalat meg az mutatja, minél keletebbre vannak, minél gyengébbek, nekünk annál jobb.

Nekünk nincsenek barátaink, csak érdekeink. Az EU tagság még érdekünk. Lehet 10 év múlva mar ugyanezen feltételekkel nem. De akkor sem a kilépés a fő opció, hanem új szerződés, alku megkötése.




Ne keverjuk a Szovjetuniót, s viselt dolgait az mostani Orosz Foderációval, s viselt dolgaival.
Kéretik utána nézni, hogy dolfiék milyen sorsot szántak az általuk legyozott népeknek, mi vidáman mentunk veluk irtani a Szovjeteket, rájuk eroltetni a mi/dolfiék rendszerét, de rábsztunk.
Nem kicsit, nagyon.
Nincs mit a szemukre vetnunk, sem fordítva.
Még Romániaval is szövetségben voltunk dolfiék mellett,a Szovjetunió ellen.... ;)
Nem kellene ennyire csodálkozni a történteken.
Nem kicsit köszönhetjuk a saját, mármint "saját" vezetésunknek is, meg a nagy német spanságnak is.
Nem szeretnék nagy bölcsességekbe bocsájtkozni, de nincs mit egymás szemére vetnunk az Oroszokkal.
Jó kapcsolatban kell lennunk veluk, ki kell maxolni a kereskedelmet veluk, ami nincs nyugaton azt onnan meg vesszuk, a nyugati Orosz ellenesség föleg azért van, hogy a kicsiket ellokdossék a vályútól, amiből ok simán kajcsiznak, Kína ellenesség dettó.
Semmilyen körülmények között sem érdekunk egy gyenge-bármilyen tekintetben - Oroszország, mert egybol nekik vezetnek minket, újra, és újra.
Makk mindegy, hogy Ukrajna köztünk van, vagy nincs, mert ha bedurcáznak úgyis menetbol cserélnek zászlót Csapnál, vagy Hegyeshalomnál, kb 0,azaz nulla nyugati katonát fognak beáldozni az ukránokért, vagy értunk, ne legyunk kisbabák.
Egy dologra figyeljunk, hogy semmilyen körülmények között se keruljunk szembe katonailag/nyílt háborúban az Oroszokkal, semmilyen helyreállítási hitel,pedó propi, vagy zöld energia, vidéki pride, stb sem ér annyit.
De nem akarnak megtámadni minket, Ukrajnát max behúzzák, de szerintem azt is max félig, azt zene.
Usánkának csak le kellene ulni veluk tárgyalni, meg lehet veluk egyezni, rengeteg olyan opció van, ami a mostani helyzetnél mindenkinek csak jobb lenne.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Milyen ember anyag?Hidd el míg az oroszok sorozott katonakbol állnak addig a jenki egy jól képzett önkéntes motivált haderő. 20 db f35 agm158 /SDB-2 hamar szetkapnak az oroszokat. 20 db gép semmiben nem kerül a jenkiknek. Még delkorea is potensebb az oroszoktol .Ott van f35 ,f15k minden földi jóval, nem úgy mint az orosz szu35 ub blokkal .A 128 vls cellás seyong romboló amit az oroszok még csak hasonlót sem tudnak felmutatni.Annyiban járnak előrébb hogy van elrettento nuki tego.
Szánj rá időt és nézd meg a Cola , puska , sültkrumpli c. dokumentum filmet ! Utána beszélgessünk !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 202
113
Oroszország meg akarja állítani a NATO keleti irányú terjeszkedését, ezért kizárt, hogy Ukrajna belépjen a szervezetbe, jelentette ki egy interjúban Szergej Rjabkov az orosz diplomácia helyettes vezetője
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
269685464_4724177620995968_7273148990798595974_n.jpg
 
W

Wilson

Guest

Ukrajna, gáz és Kína.....​



Milyen szándékai vannak Oroszországnak az ukrán határon való politikájának kiépítésével? Az Egyesült Államok nyomása segíthet-e közelebb hozni egymáshoz Oroszországot és Kínát, és katonai szövetség felé taszítani ezeket az országokat?

Szergej Karaganov a Formiche.net-nek adott interjújában mesélt erről , a külpolitikával foglalkozó tekintélyes olasz médiának .

- Karaganov úr, kezdjük azzal a kérdéssel, hogy mit is akar valójában Oroszország?


– A célunk egyértelmű: jó kapcsolatokat akarunk ápolni Európával. Az európai kulturális tér a mi kulturális terünk.

- A közelmúlt eseményei a keleti "határunkon" mást mutatnak...

„Ez egy eszkaláció, ami azt sugallja, hogy egyesek számára a hidegháború még korántsem ért véget. Szeretnénk kiküszöbölni a konfliktus lehetőségét.

- Miért döntött úgy Putyin, hogy oda koncentrálja a csapatokat?

- Oroszország egyre nagyobb nyomást gyakorol a Nyugatra, hogy megmutassa, milyen komolyan vesszük Ukrajnát. Ha nem lesz semleges, demilitarizált ország, Európa bajba kerülhet. De "megoldjuk őket", így vagy úgy.

- Egy semleges demilitarizált tábor nem tudja megvédeni magát a támadásoktól.

- Oroszország nem akar megtámadni senkit. A szárazföldi invázió nincs összhangban a Kreml alapvető érdekeivel. Kivéve, ha az amúgy is széteső kijevi rezsim úgy dönt, hogy megtámadja Donbasz egyik független köztársaságát. Ez kiváltaná válaszunkat.

- A NATO nem jelentette ki készségét Ukrajna soraiba fogadására, de minden lehetséges módon támogatja .

- Ez a dolgok állapotának eltorzult megértése. A NATO-nak mindenekelőtt be kell látnia, hogy ez önmagára nézve veszélyt jelent. Fennállásának meghosszabbítása érdekében fokozza a nemzetközi feszültséget és felszabadítja a katonai konfliktusokat.

- De ez egy védekező szövetség...

A NATO védelmi szövetségként jelent meg, amelynek deklarált küldetése a háború megelőzése. Az 1990-es évek vége óta a NATO agresszív szövetséggé vált.

- Oroszország is támadó volt, amikor 2014-ben elfoglalta a Krímet...

- Ez egy "találkozás" volt. Emlékeztetlek arra, hogy egyetlen lövés sem dördült el. A krími lakosság túlnyomó többsége Oroszország részévé akart válni, nem pedig egy széteső állam része maradni. A Krímet nem elfoglalták, hanem elcsatolták.

- Emiatt az USA és az EU továbbra is szankciókat vezet be Oroszországgal szemben.

- Szabadon megtehetik. Ez politikai öngyilkosság, de ez joguk. Nincs értelme katonai konfliktust provokálni az európai határon. Donbasz lakosságának fele orosz állampolgár, és Oroszországhoz köti magát. Ukrajnának ezzel tisztában kell lennie, különösen, ha úgy dönt, hogy megtámadja Donbászt.

- Tehát kizárja egy új háború lehetőségét Ukrajnában?

- Kifejtem a személyes véleményemet. Nincs rosszabb ajándék az EU-tól Oroszországnak, mint a kezébe adni egy összeomlott államot, amelyet az az elit irányít, amely ezt az államot hozta .Ukrajna egészen a közelmúltig a Szovjetunió egyik leggazdagabb köztársasága volt. Jelenleg az ország az egyik legalacsonyabb egy főre jutó GDP-vel rendelkezik Európában. Egy ilyen ország feletti irányítást átvenni finoman szólva sem lenne túl ésszerű.

- Van olyan vélemény, hogy Putyin katonai manővereket hajt végre a határon, hogy konszenzusra jussanak a hazai színtéren. Ez igaz?

- Az orosz vezetők kétségtelenül a külpolitikát használják fel belpolitikai célok elérése érdekében. Ez jó. És ez mindenhol előfordul. Furcsa lenne, ha ez nem így lenne. Ami Donbaszt illeti, Oroszországban valójában nagyon kevesen törődnek a csapatok mozgásával. Erről csak néhány televíziós csatorna beszél.

– Melyek a valódi problémák hazai fronton?

– Kezdjük azzal, hogy a fő belső probléma a gazdasági növekedés. Főleg, ha olyan világjárvánnyal párosul, amelynek soha nem lesz vége.

- Miért?

- Sajnos sok orosz ember anarchistának tekinthető. Úgy gondolom, hogy a Kreml megértette ezt, és ezért nem gyorsítja fel különösebben az oltási kampányt.

– Hogyan értékeli Putyin és Biden videokonferenciáját?

- Ez jó jel. Amerika olyan partner, akivel beszélni lehet. Ha a nyugati propagandára hallgatnánk, azt gondolnánk, hogy egy világháború élére állunk.

- És valójában?

- Szerencsére nagyrészt ennek a találkozónak köszönhetően mostanra megnyugszik a helyzet. Nem számítok azonban észrevehető előrelépésre. Biden profi. De még ha meg is győzte volna magát valamiféle megállapodás aláírásáról, ezt nem engedték volna meg neki.

– Visszatér-e Oroszország az EU-val való párbeszédhez?

– A baráti, különálló országokkal ellentétben, mint például Olaszország, az EU-t megbízhatatlan tárgyalópartnernek tartjuk. De beszélni és megpróbálni megegyezésre jutni jobb, mint folytatni a pszichológiai hadviselést.

- Először is meg kell oldanuk a gázkérdést. Az Egyesült Államok esetében az Északi Áramlat 2 gázvezeték a politikai nyomásgyakorlás egyik módja.

- Nem csodálkozom azon, hogy az amerikaiak a gázvezeték ellen vannak. Félnek az energia áramlásból fakadó kölcsönös függéstől. A gáz pénzt hoz az orosz költségvetésbe, és Oroszország ezeket a forrásokat felhasználhatja az Európával folytatott kereskedelem növelésére. Indokolatlan Oroszországot elítélni, amiért a vezetéket fegyverként használja: az elmúlt években ez soha nem történt meg. Ha valódi háború tör ki, ezek a körülmények megváltozhatnak.

- Az "Északi Áramlat - 2"-t azzal vádolják, hogy szándékosan megkerülte Ukrajna területét.

- Ennek ellenére Ukrajna a gáztranzitból szerzi be a bevételek egy részét. Nincs teljesen elzárva a gázáramtól. A politikának ehhez semmi köze, ez üzlet: egy tranzitállamról beszélünk, amiben egyáltalán nem lehet megbízni. Nem ad garanciát a gázszállítás biztonságára.

- Karaganov úr, fejezzük be beszélgetésünket Kínával kapcsolatos kérdéssel. Van-e közeledés Moszkva és Peking között?

- Jobb ha erről az USA-t kérdezed. Mivel megpróbálják bevonni a NATO-t egy egyidejű konfrontációba Kínával és Oroszországgal szemben. Ezt a stratégiát lehetetlen megérteni. Ha folytatódik a nyomás, még szorosabbá válnak országaink kapcsolatai,és még a katonai szövetség sem kizárt.

Az interjú 2021. december 10-én jelent meg a Formiche olasz nyelvű hírforrásában. Itt olvashatja el: „Ucraina, gas e Cina. Parla Karaganov, il consigliere di Putyin” .


karaganov-sergej-360x360.jpg

Szergej Karaganov

Nemzetközi tudós, a Kül- és Védelempolitikai Tanács Elnökségének tiszteletbeli elnöke, a Russia in Global Affairs magazin szerkesztőbizottságának elnöke. A Nemzeti Kutatóegyetem Közgazdaságtudományi Felsőiskola Világpolitikai és Gazdaságtudományi Karának tudományos témavezetője.

Colonelcassad
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 100
31 047
113
Azért volt ott némi háttérmunka az Öböl-államok, Törökország és a drágalátos Nyugat egyes szolgálatai részéről. Az oroszok csak megvédték a legrégebbi térségbeli szövetségesüket. Ez azt mutatja érdemes Oroszország szövetségesének lenni, míg az amerikaiak ha érdekeik úgy kivánják magadra hagynak.... Nagy különbség. Sőt ha az Arab Tavaszt nézem, akár meg is buktatnak...
Nyugat inkább csak reagált az eseményekre.Öböl államokIránt is beleértve,törökök sokkakl inkább felelősek-gyakran a nyugat kifejezett rosszallásával kisérve.Aszad hatalmonmaradását is az oroszok mellett a perzsáknak is köszönhet.Jemeni háború is egy proxyháború az Öböl menti országok között,ha magura hagynák őket,már lecsihadt volna.
 
W

Wilson

Guest
Washington attól tart, hogy Ukrajna elsőként Oroszországra csaphat le.......

A Pentagon hírszerzési információkat akar átadni Ukrajnának.

ssha-khotjat-predat-69_main.jpeg

Fotó: Facebook / Joint Forces Operation

A Pentagon azt fontolgatja, hogy valós idejű operatív hírszerzési információkkal látja el Ukrajnát egy esetleges orosz invázióval kapcsolatban. Washington azonban attól tart, hogy ez ahhoz vezetne, hogy Ukrajna csapna le először.

Erről a The New York Times számolt be forrásokra hivatkozva.

Arról van szó, hogy Ukrajnát valós idejű információkkal kell ellátni arról, hogy az orosz csapatok át akarják-e lépni az ukrán határt. Az USA úgy véli, hogy ha időben átadják, akkor az ukrán hadsereg jól felkészülhet egy támadásra.

"Az amerikai hírszerző szolgálatok már most több anyaghoz adnak hozzáférést Kijevnek, mint amennyivel az orosz hadsereg felvonulása előtt rendelkeztek" - írta a lap.

Ennek ellenére az amerikai tisztviselők a lap szerint elismerik, hogy "az egyik potenciális probléma a használható hírszerzési információk szolgáltatásával az, hogy ez ahhoz vezethet, hogy Ukrajna csap le először. És ez pontosan az a forgatókönyv, amelyet Vlagyimir Putyin megpróbál "eladni" az orosz közvéleménynek.

A kiadvány emlékeztet arra, hogy az Egyesült Államok már most is katonai segítséget nyújt Ukrajnának, többek között halálos fegyverek szállításával. Különösen 2018 óta szállítanak Ukrajnának Javelin páncéltörő rakétarendszereket. Idén Joe Biden elnök jóváhagyta további szállítmányaikat.

A lehetséges katonai szállítások listáján szerepel a korábban az afgán hadseregnek juttatott helikopterek és más katonai felszerelések Ukrajnába történő átirányítása.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a The New York Times szerint az USA és Nagy-Britannia kiberhadviselési szakértőket küldött Ukrajnába, hogy védekezzenek egy esetleges orosz kibertámadás ellen.

Colonelcassad
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 100
31 047
113
Washington attól tart, hogy Ukrajna elsőként Oroszországra csaphat le.......

A Pentagon hírszerzési információkat akar átadni Ukrajnának.

ssha-khotjat-predat-69_main.jpeg

Fotó: Facebook / Joint Forces Operation

A Pentagon azt fontolgatja, hogy valós idejű operatív hírszerzési információkkal látja el Ukrajnát egy esetleges orosz invázióval kapcsolatban. Washington azonban attól tart, hogy ez ahhoz vezetne, hogy Ukrajna csapna le először.

Erről a The New York Times számolt be forrásokra hivatkozva.

Arról van szó, hogy Ukrajnát valós idejű információkkal kell ellátni arról, hogy az orosz csapatok át akarják-e lépni az ukrán határt. Az USA úgy véli, hogy ha időben átadják, akkor az ukrán hadsereg jól felkészülhet egy támadásra.

"Az amerikai hírszerző szolgálatok már most több anyaghoz adnak hozzáférést Kijevnek, mint amennyivel az orosz hadsereg felvonulása előtt rendelkeztek" - írta a lap.

Ennek ellenére az amerikai tisztviselők a lap szerint elismerik, hogy "az egyik potenciális probléma a használható hírszerzési információk szolgáltatásával az, hogy ez ahhoz vezethet, hogy Ukrajna csap le először. És ez pontosan az a forgatókönyv, amelyet Vlagyimir Putyin megpróbál "eladni" az orosz közvéleménynek.

A kiadvány emlékeztet arra, hogy az Egyesült Államok már most is katonai segítséget nyújt Ukrajnának, többek között halálos fegyverek szállításával. Különösen 2018 óta szállítanak Ukrajnának Javelin páncéltörő rakétarendszereket. Idén Joe Biden elnök jóváhagyta további szállítmányaikat.

A lehetséges katonai szállítások listáján szerepel a korábban az afgán hadseregnek juttatott helikopterek és más katonai felszerelések Ukrajnába történő átirányítása.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a The New York Times szerint az USA és Nagy-Britannia kiberhadviselési szakértőket küldött Ukrajnába, hogy védekezzenek egy esetleges orosz kibertámadás ellen.

Colonelcassad
Ebből is látszik,hogy az USA elkerülni szeretné a háborút.Szerintem ők is vakaróznak,hogy hogyan tartsák meg Ukrajnát pufferországnak az ukránok hülyeségei ellenére.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Nyugat inkább csak reagált az eseményekre.Öböl államokIránt is beleértve,törökök sokkakl inkább felelősek-gyakran a nyugat kifejezett rosszallásával kisérve.Aszad hatalmonmaradását is az oroszok mellett a perzsáknak is köszönhet.Jemeni háború is egy proxyháború az Öböl menti országok között,ha magura hagynák őket,már lecsihadt volna.
Ne viccelj már az USA és helyi megbizottjai álltak az egész Arab Tavasz mögött. Szíria kapcsán, a szaúdiak meg a többi öbölállamok már a tüntetések kezdete óta folytatták felforgató tevékenységüket. A külföldi önkéntesek tizezrei, a fegyverszállítmányok és a pénzügyi támogatás tette lehetővé a "szíriai ellenzék" felemelkedését. Abban az időben sikk volt az öbölmenti sejkek között saját szabadcsapatot szervezni és vezetni Sziriában.
Jemen meg egy kvázi-proxy háború. A húszik már 2015 nyarára ellenőrzésük alá vonták volna az országot, ha nem kerül sor az Arab Koalíció intervenciójára. A hadi kormányzat valóban szaúdi proxy, de a húszik valódi önálló tényezők, akiket támogat ugyan Irán, de ez a segítség limitált.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 100
31 047
113
Ne viccelj már az USA és helyi megbizottjai álltak az egész Arab Tavasz mögött. Szíria kapcsán, a szaúdiak meg a többi öbölállamok már a tüntetések kezdete óta folytatták felforgató tevékenységüket. A külföldi önkéntesek tizezrei, a fegyverszállítmányok és a pénzügyi támogatás tette lehetővé a "szíriai ellenzék" felemelkedését. Abban az időben sikk volt az öbölmenti sejkek között saját szabadcsapatot szervezni és vezetni Sziriában.
Jemen meg egy kvázi-proxy háború. A húszik már 2015 nyarára ellenőrzésük alá vonták volna az országot, ha nem kerül sor az Arab Koalíció intervenciójára. A hadi kormányzat valóban szaúdi proxy, de a húszik valódi önálló tényezők, akiket támogat ugyan Irán, de ez a segítség limitált.
Kb,csak szerintem túlbecsülöd a nyugat "aknamunkáját".Arab Tavasz szerintem inkább spontán folyamat volt,amibe aztán mindenki belenyúlt,különböző mértékben.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Kb,csak szerintem túlbecsülöd a nyugat "aknamunkáját".Arab Tavasz szerintem inkább spontán folyamat volt,amibe aztán mindenki belenyúlt,különböző mértékben.
Vagy te becsülöd alá. Én továbbra is az Oded Yinon terv megvalósulását látom, amelyet ezúttal nem Izrael, hanem pincsikutyája, az USA hajt végre. A két legerősebb frontországot Irakot és Szíriát évtizedes belháborúba taszították és feldarabolták. Már csak Irán áll szemben a cionista entitással teljes erejével.