A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

25 milliót megérne szerintem 1000 db kisebb feladatokra szerintem tényleg jó lenne. ennyiért nem drága.
a kadétprogRAM ÉS a honvédtáborok szerintem kapásból felvennének 200 db ot a határra is leférne 100 db...
200 at tartalékba 300 at a tarcsisoknak .... 200 at simán felvennének az aktív objektumok őrzővédői (övt) és maguk a helyörségek

Ezt a vontatottat én sem értem: Gidránra vagy valamilyen 4x4-es alapra lehetett volna aknavetőt tenni...
A Gidránok elcsúsztatása is fura - mintha pénzforrás szűkülne...
vontattott akkor is kellne ha 200 önjárónk lenne. 120 asból.
kiképzésre objektum védelemre sokadik vonalba területvédelemre missziós táborokba... stb...

Szerintem is lásd a szállitógépek lóvé nyista.
Mire gondolsz?
A szállítógépek gyártás alatt vannak (KC390)

Az meglepett, hogy PZH-ból egyelőre csak egy prototípust küldenek és csak aztán állnak neki a többinek...

"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."

Mire gondolsz?

Az meglepett, hogy PZH-ból egyelőre csak egy prototípust küldenek és csak aztán állnak neki a többinek...

"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."
meg kell néznünk meg e felel a kért fejlesztések és integrációk vagy sem...
kiképzésre kell az elején mert akik most megkapták rá azoknak a tudást tovább kell adni...

meg kell néznünk meg e felel a kért fejlesztések és integrációk vagy sem...
kiképzésre kell az elején mert akik most megkapták rá azoknak a tudást tovább kell adni...
Csak azt gondoltam előrébb tart a dolog - pl. ezt már 2021-ben lefutották ott helyben a gyárban.
Reális hogy '22-ben beérkezzen a várt 20db PZH, ha még csak most fogják tesztelgetni az első példányt?
Eléggé csúszás gyanús... :(

nemtudom mit vártatok egyébként hogy a semmiből hirtelen feltünik az önjáró 120 as és a semmiből leakasztunk hozzájuk 120 as aknavetőben jártas embereket? nem kell befosni lessz önjáró 120 asból... Pénzhiány nincs végtelen pénz de nem a sporolás miatt jönnek majd vontatott 120 asok hanem mmert szükség van rájuk.

Csak azt gondoltam előreébb tart a dolog - pl. ezt már 2021-ben lefutották ott helyben a gyárban.
nem tusz mindent a gyárba leprobálni. a gyár az integráció alatt megcsinálta a maga gépein... de komrendszereket azért meg kell nyűzni kicsit itthon is...
(ez nem azt jelenti hogy ne történt vólna meg...) a kiképzés meg kiképzés nem lehet mindenkit horvátba küldeni pláne hogy a mienk egy teljesen más alváltozat lessz más rendszerekkel.

Mire gondolsz?

Nem 3 gépröl volt szó? A másik mennyibe kerülhet 40 db Gidrán én 20-25 millóra gondolok

Nem 3 gépröl volt szó? A másik mennyibe kerülhet 40 db Gidrán én 20-25 millóra gondolok
Sose volt szó 3 géptől - csak egyesek vizionáltak ilyet itt fórumon.
2 gépet rendeltünk és már gyártják is az elsőt.

Tök elég nekünk 2 gép: nagyszámú misszónk úgy sem lesz, az Airbuszok sok mindent elbírnak. A KC speciális szállítmányokhoz kell - abból annyira nincs sok. Ezenkívül benne vagyunk a C-17-es és a német A400M közös programokba: bármikor szállítanak nekünk amikor kérjük. (pláne, hogy távoli missziókba az ő kedvükért járkálunk...)

Szerintem jóval drágább a Gidrán inkább 8-10x árral számolj, de nem tudok pontos árat.
(A Patria 6x6 1millió Euro körül van - ennél valamivel olcsóbb lehet a Gidrán, de nem sokkal...)

Sose volt szó 3 géptől - csak egyesek vizionáltak ilyet itt fórumon.
2 gépet rendeltünk és már gyártják is az elsőt.

Tök elég nekünk 2 gép: nagyszámú misszónk úgy sem lesz, az Airbuszok sok mindent elbírnak. A KC speciális szállítmányokhoz kell - abból annyira nincs sok. Ezenkívül benne vagyunk a C-17-es és a német A400M közös programokba: bármikor szállítanak nekünk amikor kérjük. (pláne, hogy távoli missziókba az ő kedvükért járkálunk...)

Szerintem jóval drágább a Gidrán inkább 8-10x árral számolj, de nem tudok pontos árat.
10x es szorzó amúgy nem igen van. De feszereltségtől függő hogy mennyi az annyi.

"megkezdődött közepes hatótávolságú hordozható irányított páncéltörő rakétakomplexum beszerzési folyamata"
@krisss Ez az állványos Spike LR2-t jelenti? Esetleg más típus lesz...? :)

• Vicces
Reactions: Catles