Aztán ha teszel rá egy távirányított pufkát meg szenzorokat megy felfelé.Csupaszon 550 ezer dolcsi nyáron ennyit olvastam a vikin.
A radarok meg ennél lényegesen drágábbak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aztán ha teszel rá egy távirányított pufkát meg szenzorokat megy felfelé.Csupaszon 550 ezer dolcsi nyáron ennyit olvastam a vikin.
Szerintem csütörtök van, bár lehet átaludtam valamit.Kriss mindjárt vege az évnek és ma péntek van, hol a bejelentés?
Amikor piacot kutattak valószínű mérlegelték a francia lehetőséget is.Elvileg a MMP lényegesen olcsóbb...de Spike már be lett rendelve....
Jövőre még mindig 1.000 milliard fölötti rekordbüdzsé van. Evekig 250-300 milliárddal futottunk. Szal sosem volt ennyi lóvé.Szerintem is lásd a szállitógépek lóvé nyista.
A teknő, alváz, már 2020ban készült a görögöknél. Sztem 24 test döntő része már le van gyártva a KMW-nél. A toronnyal kapcsolatban lehet vmi újítás, upgrade, ezt csekkolják. Sztem ahogy a Leopardok, ezek is kethavonta kis lépcsőben fognak érkezni. A gyártás ez esetben, gyorsabb végösszeszerelést jelenthet.Mire gondolsz?
A szállítógépek gyártás alatt vannak (KC390)
Az meglepett, hogy PZH-ból egyelőre csak egy prototípust küldenek és csak aztán állnak neki a többinek...
"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."
Én is 80-90%-ra teszem a Spike-ot, csak furcsa volt, hogy a riportalany generális nem mondta ki a típust...Amikor piacot kutattak valószínű mérlegelték a francia lehetőséget is.
Nem most a fórumról tudja meg M ügynök, hogy van ijen és olcsóbb.
Szóval mérlegeltek, és a spikera esett a választás.
Nem túl sanszos, hogy ugyanabból a kategóriából rendszeresítünk 2 fajtát.
Tudod. Pisztolyból meg képkarab..... Mifasz?
Na várjál. Ezt újragondolom.
Amúgy számomra valódi rejtély, hogy miért nem RCWS fejlesztéssel kezdtük az egészet. Rengeteg kellene belőle több méretben-elrendezésben-ízben-színben-formában, volna hozzá tudás és ipari bázis is, ez azért nem egy hk lövegcső vagy légiharc-rakéta. Pofátlan haszonkulcsokkal árulják a kisebbeket is.Aztán ha teszel rá egy távirányított pufkát meg szenzorokat megy felfelé.
Szerintem a hőkamera adja az összes RCWS árának legalább felét - az tuti import lett volna. A többit összelehetett volna legózni, bár az is évekig tartott volna.Amúgy számomra valódi rejtély, hogy miért nem RCWS fejlesztéssel kezdtük az egészet. Rengeteg kellene belőle több méretben-elrendezésben-ízben-színben-formában, volna hozzá tudás és ipari bázis is, ez azért nem egy hk lövegcső vagy légiharc-rakéta. Pofátlan haszonkulcsokkal árulják a kisebbeket is.
Az a 40 szerintem az össz Török gyártás lesz, a Magyar gyártásról szerintem még nemtudnak semmi konkrétot!Főleg azt hogy mikor és mennyit...!Ezt a vontatottat én sem értem: Gidránra vagy valamilyen 4x4-es alapra lehetett volna aknavetőt tenni...
A Gidránok elcsúsztatása is fura - mintha pénzforrás szűkülne...
Akkor egy felszerelt 1-1.5milcsi lehet? Na de akkor sem kerül a 40 db 200 milcsibeAztán ha teszel rá egy távirányított pufkát meg szenzorokat megy felfelé.
A radarok meg ennél lényegesen drágábbak.
Egyáltalán nem vagyunk összebalhézva az amcsikkal - kicsit mosolyszünet van, de még mindig szövetségesek vagyunk.Igazából a Spike ára a területvédelemnél lesz problémás. Merthogy ott van 21 zászlóaljban 63 század, ami 126 indítót és igen jelentős, több ezres raktárkészletet feltételez a támogató szakaszok atgm-rajainak. Merthogy ha valamire szüksége van a területvédelem tűztámogatásához, akkor az:
Ilyen árak mellett megfontolandó lenne valamilyen korszerű orosz vagy kínai ATGM és gránátvetőtípus beszerzése egy mosolyszünetnyi időben, amikor úgyis összebalhéztunk az amerikaiakkal, tehát ez a legkevesebb, amit megengedhetünk magunknak!
- aknavető
- atgm
- rövid hatótávolságú gránátvető (hsn vagy rpg )
forint, euró vagy dollár?Akkor egy felszerelt 1-1.5milcsi lehet? Na de akkor sem kerül a 40 db 200 milcsibe
Már ne haragudj, de pont nem. Igen is három gépről volt szó!Sose volt szó 3 géptől - csak egyesek vizionáltak ilyet itt fórumon.
2 gépet rendeltünk és már gyártják is az elsőt.
Tök elég nekünk 2 gép: nagyszámú misszónk úgy sem lesz, az Airbuszok sok mindent elbírnak. A KC speciális szállítmányokhoz kell - abból annyira nincs sok. Ezenkívül benne vagyunk a C-17-es és a német A400M közös programokba: bármikor szállítanak nekünk amikor kérjük. (pláne, hogy távoli missziókba az ő kedvükért járkálunk...)
Szerintem jóval drágább a Gidrán inkább 8-10x árral számolj, de nem tudok pontos árat.
(A Patria 6x6 1millió Euro körül van - ennél valamivel olcsóbb lehet a Gidrán, de nem sokkal...)
Lehet, hogy DND RGW?Igazából a Spike ára a területvédelemnél lesz problémás. Merthogy ott van 21 zászlóaljban 63 század, ami 126 indítót és igen jelentős, több ezres raktárkészletet feltételez a támogató szakaszok atgm-rajainak. Merthogy ha valamire szüksége van a területvédelem tűztámogatásához, akkor az:
Ilyen árak mellett megfontolandó lenne valamilyen korszerű orosz vagy kínai ATGM és gránátvetőtípus beszerzése egy mosolyszünetnyi időben, amikor úgyis összebalhéztunk az amerikaiakkal, tehát ez a legkevesebb, amit megengedhetünk magunknak!
- aknavető
- atgm
- rövid hatótávolságú gránátvető (hsn vagy rpg )
Az nem ATGM...attól még lehet, de más kategóriaLehet, hogy DND RGW?
Pont linkelni akartam, de mondom visszanézek mert biztos vótmáVolt már?
A területvédelmi ezredeknek ideális lenne. Anyagilag is vállalhatóbb.Az nem ATGM...attól még lehet, de más kategória
Az egyik egy ATGM, a másik egy modern RPG. Mitől ideálisabb egyik a másiknál, amikor másra van?A területvédelmi ezredeknek ideális lenne. Anyagilag is vállalhatóbb.