A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

2022. január 3.

Közbeszerzési értesítőből...

Részvételi felhívás

Műszaki Támogató Zászlóalj útépítő és földmunkagépeinek beszerzése tárgyban

1. rész: Aszfalt tömörítő úthenger beszerzése (1 db)
2. rész: Kisteljesítményű univerzális kompakt műszaki földmunkagép (gumikerekes) beszerzése (6 db)
3. rész: Kisteljesítményű univerzális kompakt műszaki földmunkagép (gumilánctalpas) beszerzése (2 db)
4. rész: Közepes teljesítményű univerzális műszaki földmunkagép beszerzése (4 db)
5. rész: Lánctalpas nagyteljesítményű kotrógép (exkavátor) beszerzése (2 db)
6. rész: Önjáró úthenger beszerzése (1 db)
7. rész: Önjáró útprofilozó beszerzése (2db)
8. rész: Rakodó földmunkagép beszerzése (5 db)

A teljesítés helye: Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Központi Raktár, Veszprém, NIPÜF Ipari park

Részvételi kérelmek benyújtásának határideje: 28/01/2022

Közbeszerzési értesítőből...

Tájékoztató az eljárás eredményéről

Szerződés odaítélésre került: nem

Ok: Egyéb ok (a közbeszerzési eljárást eredménytelennek minősítették)

KC-390 lehet egyszer a magyar nehéz bombázó... :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0
Mit tud a magyar hadsereg, ami Szijjártó szerint garantálja a biztonságunkat?
Nem tudom volt-e már...?
Ha ezeket most összeadogatjuk, akkor valószínűleg nem tippelünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, van kábé néhány ezer, Carl Gustaf M4-es típusú páncéltörő löveggel felszerelt katonánk, 20 könnyű helikopterünk, 14 Gripenünk, 2-2 kisebb és nagyobb utasszállítónk, 12 tankunk és 10 harcjáművünk.

Ez komolytalan. Legalább a wikipediát megnézhette volna.

Ha ezeket most összeadogatjuk, akkor valószínűleg nem tippelünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, van kábé néhány ezer, Carl Gustaf M4-es típusú páncéltörő löveggel felszerelt katonánk, 20 könnyű helikopterünk, 14 Gripenünk, 2-2 kisebb és nagyobb utasszállítónk, 12 tankunk és 10 harcjáművünk.

Ez komolytalan. Legalább a wikipediát megnézhette volna.
Szerintem CG-ből nincs is ennyi...
Ha rajonként eggyel számolunk akkor is inkább százakban mérhető a mennyiség legfeljebb...

Jelen állapotában tényleg nagyon gyenge honvédség, szóval ha gyors megoldás kell, akkor ATGM-eket kellen venni - sokat és gyorsan.
Gerillamódszerekkel többre megyünk egy támadás esetén, mint a jelenlegi nehéz technikánkkal.

• Tetszik
Reactions: rappali_
Szerintem CG-ből nincs is ennyi...
Ha rajonként eggyel számolunk akkor is inkább százakban mérhető a mennyiség legfeljebb...
Azt fölélőtte, a többit alá, meg ezer dolgot kihagyott. Egyszerűen nem is értem, hogy lehet ennyire igénytelenül összeszedni, amikor ilyen hosszú cikket irt, de a lényeg, amiről irni akart ekkora ökörség.

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs