A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 240
2 854
113
...nem látom miért kellene reaktíválni a letárolt és elavult T-72-eseket...
Inkább a beszerzéséi programokat kell pörgetni, sürgetni.
Nezd meg mikkel harcolnak a videokban most ukrajnaert:

BTR
T-72
BMP-1 (!!) szakiknal/ukranoknal
stb.

(szakiknal meg szutyokabb cuccok is vannak)

A beszerzest nem tudod porgetni, ha a gyartosor nem kepes tobbet kibokni magabol :(
Ezert irtam mashol, hogy a nemeteknek "jopofisagbol" mar kuldeni kene vonattal ide a 150 mardert meg 40 kopott leot elso kornek...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 480
48 657
113
Nezd meg mikkel harcolnak a videokban most ukrajnaert:

BTR
T-72
BMP-1 (!!) szakiknal/ukranoknal
stb.

(szakiknal meg szutyokabb cuccok is vannak)

A beszerzest nem tudod porgetni, ha a gyartosor nem kepes tobbet kibokni magabol :(
Ezert irtam mashol, hogy a nemeteknek "jopofisagbol" mar kuldeni kene vonattal ide a 150 mardert meg 40 kopott leot elso kornek...
Ha Marderra rá lehet tenni egy másik tornyot 30-assal és Spike-kal, akkor jöhet!
Tucatnyi torony és fegyverállvány gyártó van - kell hozzá venni valamit!

Tegnap volt itt a KMW vezér - szerintem lesz itt még Leopárd rendelés...
A4/A5 is jöhet, csak kicsit rázzák gatyába őket!

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 703
21 796
113
Ha Marderra rá lehet tenni egy másik tornyot 30-assal és Spike-kal, akkor jöhet!

Tán rájöttek, hogy nagyobb a szar a keleténél és most már S.O.S kell minden!?:cool:

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 336
104 397
113

Kiváncsi vagyok, hogy a következő napokban megtudjuk-e, miért járt itt a KMW vezér és miről tárgyalt.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 480
48 657
113
Lehet, hogy 120mm-es Lynx tank nem is olyan hülye ötlet... :p :p :p
Ha új Leopárdot nem tudunk még évekig szerezni, valamire ez is jó - később a tornyot átrakhatjuk RM 8x8-asokra... :)

• Tetszik
Reactions: honved and Szittya

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 240
2 854
113

Csak annyi, hogy most nincs lehetoseg butykolgetni. Azt kell levenni a polcrol ami- es ahogy ott van. Csak guruljon es lojjon ugymond. Aztan ha esetleg nyugi lenne, lehet reszelgetni ezeket is akar.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 480
48 657
113
Csak annyi, hogy most nincs lehetoseg butykolgetni. Azt kell levenni a polcrol ami- es ahogy ott van. Csak guruljon es lojjon ugymond. Aztan ha esetleg nyugi lenne, lehet reszelgetni ezeket is akar.
Az A4-eseket másfél-két év alatt leszállították. Ha van raktáron nekik A4-es, akkor egy-másfél év alatt tudnának még hozni párat egy nagyjavítás után. Max az thermo-optikát cserélném újabbra, az ékpáncélt feltenni a torony elejére sem lehet nagy kunszt - talán még egy még egy RCWS rá és küldhetik... :)

• Tetszik
Reactions: vasszekely

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 240
2 854
113
Az A4-eseket másfél-két év alatt leszállították. Ha van raktáron nekik A4-es, akkor egy-másfél év alatt tudnának még hozni párat egy nagyjavítás után. Max az thermo-optikát cserélném újabbra, az ékpáncélt feltenni a torony elejére sem lehet nagy kunszt - talán még egy még egy RCWS rá és küldhetik... :)
Ezert irtam, hogy a Bundeswehr keszletbol kene most "kolcson" addig, amig nincs sajat. Akar ellentetelezes meleltt is.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 854
21 175
113
Ezert irtam, hogy a Bundeswehr keszletbol kene most "kolcson" addig, amig nincs sajat. Akar ellentetelezes meleltt is.

Tartok tőle, most már a letárolt Marderből sem adnának. El tudom képzelni, hamarosan újjáéled néhányelaltatott egykori páncélos és páncélgránátos hadosztály náluk.

• Tetszik
Reactions: Azzurro

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 854
21 175
113

Egyébként is jöhetne. Az eredeti gépágyúja, szétszed mindent, ami a szomszédoknak van, gyalogsági harc és szállítójármű kategóriában. ( BMP-1-2, BTR, stb. ) ATGM képessége meg amúgy is van a Marder harcjárműnek. Nagyon jó lenne, ha lenne belőle most. Néhány zlj mennyiségben. Amit aztán mehetne a tartalékosoknak, amint a megfelelő mennyiségben érkezik majd be a Lynx, az aktív erőkhöz. ÁÁÁÁ dehogy lesz ilyenünk, mi csúcstechnológiát vettünk, majd ha megjön az, a háború megvár... :(

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 480
48 657
113
Egyébként is jöhetne. Az eredeti gépágyúja, szétszed mindent, ami a szomszédoknak van, gyalogsági harc és szállítójármű kategóriában. ( BMP-1-2, BTR, stb. ) ATGM képessége meg amúgy is van a Marder harcjárműnek. Nagyon jó lenne, ha lenne belőle most. Néhány zlj mennyiségben. Amit aztán mehetne a tartalékosoknak, amint a megfelelő mennyiségben érkezik majd be a Lynx, az aktív erőkhöz. ÁÁÁÁ dehogy lesz ilyenünk, mi csúcstechnológiát vettünk, majd ha megjön az, a háború megvár... :(
Annyi baj van a Pumákkal, hogy nem hiszem, hogy BW Mardert akarna nekünk ajándékozni...sőt, épp most modernizálgatják a Mardereket ha jól emlékszem...