Igen így volt. Utáltam az egészet… fiatalon sokat mentem be hétvégén melózni, így igen hamar felkerültem a magasabb sávba, szóval a szombat, vasárnapjaimat gyönyörűen adóztatták… Alapvetően elhibázottnak tartom a jövedelmet adóztatni… ismeretségi körömbe aki kis-közepes cégnél dolgozik mindenki kézbe kapja a fizut. 200-300 főt foglalkoztató építőipari vállalkozások borítékoznak hónap végén, és az üzemi dolgozótól a mérnökig mindenki minimálbéren van bejelentve, hónap végén meg jön a boríték. Az adójóváírással meg a szarnak adsz egy pofont… totálisán arra ösztönzi a munkáltatót és munkavállalót, hogy az alsó bérsávban jelentsen be. Ez a típusú adórendszert a teljesítményt és produktivitást bünteti, ugyanakkor jelentős rétegeket kényszerít arra hogy feketén dolgozz. Sokkal jobb a fogyasztást adóztatni szerintem. Valami értelmes ingatlan adón kéne elgondolkodni. De azt is nagyon nehéz jól csinálni, ha nem a kisnyugdíjast akarod szivatni. De azért az durva hogy minimálbéren van bejelentve valaki, közben meg 400 négyzetméteres házban lakik a család ahol szauna jakuzzi minden van, mindezt igen csak jó környéken. Talán járásonként kéne meghatározni négyzetméter alapon, nyuggereknek egy ingatlanra kedvezmény vagy valami. Súlyadót ugyan így. Ismerek olyan családot ahol a 18 éves srác is teslával járkál, persze apa vállalkozásában szigorúan mindenki minimálbéren bejelentve… Ház aljában papíron kiállítóterem, meg raktár van hogy a rezsit a cég leírhassa. Az SZJA alapvetően egy teljesen igazságtalan adónem.. pont az alsó meg a középosztályt szívatja, mert nehezen tudja elrejteni a jövedelmet. A pénzes embernek a könyvelő megmutatja a kiskapukat. Néphülyítés ez a többsávos SZJA, meg adójóváírás.