Sziasztok HTKA forumozok!
Tobb mint 10 eve (idejet se tudom mar miota) vagyok olvasotok, beregelni nem is akartam, leven haditechikai ismereteimet, bar atlag felettinek tekintem, nem szakmam es alapvetoen pacifistanak is vallom magam ahhoz hogy kardcsortessek vmelyik oldal mellett. Szaz szonak is egy a vege, ismeros a kornyezet, egyforman szivesen olvastam Molni elemzeseit, boki hireit, Mack fegyelmezeseit, de ismeros julipok es egyeb formacioinak munkassaga eppugy mint szaki01 beszamoloi (anno).
A szir topikot eveken keresztul kovettem, es az Isis elleni harcokat eppugy mint a fegyverzetfejlesztesekrol szolo topikokat.
Hogy megis beregisztraltam, annak az az oka, hogy bar az adott konfliktusban erteni velem a motivaciokat, pusztan a mikent lesz vege forgatokonyvek se szeri se szama vet fel bennem (is) ujabb es ujabb kerdeseket.
Mikent lehet egy ilyen fegyveres konfliktust megnyerni pusztan kezi pctoro es kezi legvedelmi raketa rendszerekkel meg propagandaval? Illetve felorlo harcokkal adott vesztesegek mellett? Mekkorak a valos embervesztesegek? Ha az oriszok veszthettek mar 5-10 e embert akkor az ukranok valos vesztesege mekkora lehet? 10-30 e?
Lehetseges-e hogy pusztan az erok lekotese folyik Kijev lassu, nem tul forszirozott korulzarasa soran? Szerintem meg 50%os gyurube se fogtak oket, mikozben a sokszor deklaralt Novirosszija project teruleten ehhez kepest sokszoros a lendulet. Vagyis, hogy a keleti es deli megyeket behuzzak.
Es mi van akkor ha ez a project lezarul, addig elszoszmotolnek Kijev korul es akkor es csak akkor iktatjak ki Zelenszkijt es a vezerkarat. Hisz se Zelenszkij se ok (erdemben) nem akarnak targyalni, csak az idot huzni. Ki-ki mig celjat el nem eri.
Mernok vagyok, epitoipar a szakteruletem, nem katonai stratega, de lattam Csecsenfoldet elobb foldig lerombolva, majd csillivilli ujjaepitve es visszaintegralva Oo-ba. Ezert ugrott be a Novorosszija terv ravetitese a jelen hadiesemenyek terkepeire. Mit gondoltok?