[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
awzm9votzhn81.jpg
Leleményesség Lv 100
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 902
35 706
113
Több helyen is olvastam, hogy az ukránok megrendeznek egy orosznak látszó támadást valamelyik nato tagországon, hogy bevonják a natot a háborúba. Mivelhogy úgyis rühellik a pofánkat, nem csodálkoznék, ha az a tagállam Magyarország lenne.
Az a TU141-es drón is gyanús miért Magyarország irányába repült.
 
W

Wilson

Guest
Az ukrajnai "Mogadishuban" úgy látszik a gumiégetést követően újra kitaláltak valamit....:)

2185f5e-mykolaiv--miskrada-.jpg

NIKOLAEV, A VÁROSI TANÁCS FÉNYKÉPE

Nikolaevben olyan ötleteket fontolgatnak, amelyek a város védelmének megerősítésére irányulnak az orosz megszállók támadása esetén.

Forrás : a Nikolaev Regionális Államigazgatási Hivatal (OVA) vezetője, Vitalij Kim

Részletek: A régió vezetője elmondta, hogy Nikolaevben éjszaka számos robbanás történt, a részletek tisztázása folyamatban van. A térség falvaiban is voltak támadások.
Kim arról számolt be, hogy a város védekezésre készül.

"Van egy ötlet a város védelmével kapcsolatban, ez mindenkinek tetszeni fog. Most műszaki szempontból vizsgálom, egyeztetve a katonasággal és a mérnöki hálózatokkal.
Kidolgozom, és este valószínűleg odesszai barátaink segítségét kérem, mert ott valamire szükség lesz az építőipari felszerelések terén. Alapvetően egy jó terv, egy jó ötlet."

 
  • Tetszik
Reactions: omae
W

Wilson

Guest
Több helyen is olvastam, hogy az ukránok megrendeznek egy orosznak látszó támadást valamelyik nato tagországon, hogy bevonják a natot a háborúba. Mivelhogy úgyis rühellik a pofánkat, nem csodálkoznék, ha az a tagállam Magyarország lenne.
Az a TU141-es drón is gyanús miért Magyarország irányába repült.
Nem gondolnám, hogy egy ilyen próbálkozást a NATO nem leplezne le nagyon rövid időn belül...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Olyan közelről biztos, hogy nem.

Az egy becsapódó aknagránát. Aknavetőknél is van legkisebb lőtávolság, ami közepesnél olyan 80-100m között szokott lenni... de én nem értek hozzá, majd valaki kijavít...
Nem hiszem hogy avgr lenne. Inkább 40mm CTG. Kosz hogy a saját szakmámban okosabb vagy :)))
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Több helyen is olvastam, hogy az ukránok megrendeznek egy orosznak látszó támadást valamelyik nato tagországon, hogy bevonják a natot a háborúba. Mivelhogy úgyis rühellik a pofánkat, nem csodálkoznék, ha az a tagállam Magyarország lenne.
Az a TU141-es drón is gyanús miért Magyarország irányába repült.

Az szörnyű az egészben, hogy Ukránoknak még csak meg sem kellene eröltetni magukat egy tökéletes színtátékkal, sőt NATO is tudna rola, közvéleménynek meg gyerek játék lenne beadni. Média még azt is eladná orosz támadásnak ha mondjukott virítana egy lezuhant “támadó” repcsin az amerikai jelzés vagy akármilyen.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 048
113
Azért azzal a retegzett légvédelemmel vitatkoznék, mindenhol a Manpads veszélyről olvasok,a maradék S-300-t az ukránok minden bizonnyal féltve óvják és eddig a Buk-l kapcsolatban sem jelent meg sok híradás az ukrán híradásokban, D DK nem biztos, hogy van még nagyobb mennyiség a Manpads-l nál komolyabb légvédelmi rendszerekből....
No, tehát hogy most van-e, az nyilván más tészta, mikor indult a mutatvány, VOLT! Tényszerűen! Az USA-n kívül hirtelen olyan nagyon sok ország nekem nem ugrik be a világon, amelyik ennél komolyabb - összetettebb - légvédelemmel rendelkezik, mint az Ukrán volt, szarásig voltak Sz-300/BUK/Tunguska/és mindenféle keleti-nyugati Manpadsal. S az elejétől mentek a helikopterek, folyamatosan!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Orosz kézre került a kórház ? Mert ha igen, akkor ismét 50-50 % hogy ki lőtte le őket. Háború van kérem. :)

Esélyes, olvastam tegnap kimenekült reddit army-s írásokat, francia srác írta, hogy a bázis megtámadása után civil autókba rakták őket, majd egy btr mögött elindultak a front egy "biztonságos" szakaszára.
Aztán egyszer csak elcsattant a btr, majd gépágyúval végigsorozták a twingojukat is.
Beugrott az árokba, onnan nézte végig ahogy egy T-72 meg egy osztag katona megközelíti a roncsokat és összegyűjti katonákat.
Ukránokat hátra vitték, 2 britet kivégezte a tank parancsnoka "amerikanszki" felkiáltással, többieket elengedték lefegyverzés után, ekkor vette észre, hogy neki is oda lett az egyik füle.

Másik beszámolóban az író számonkéri a redditen (!), hogy miért hazudták neki azt, hogy az ukrán légierő tartja nyugat ukrajnát, neki "szerencséje" volt, mert a rakétatámadás levitte a jobb kezéről 3 ujját, így hazaengedték az ukránok, többieket 1 ak-val és 2 tárral felültették az éppen rendelkezésre álló járművekre, irány Kijev...
 
W

Wilson

Guest

Az orosz katonai hadműveletek ellenére megérkezik Kijevbe Lengyelország, Csehország és Szlovénia miniszterelnöke....​

2022. MÁRCIUS 15., KEDD, 10:11

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök közölte, hogy kedden Kijevbe látogat Yaroslav Kaczynski miniszterelnök-helyettessel, valamint Csehország és Szlovénia kormányfőivel.

Erről Facebook-oldalán írt az European Truth szerint .

"Ma, Putyin Ukrajna elleni agressziójának 20. napján Jaroslav Kaczynski miniszterelnök-helyettessel, Petr Fiala cseh miniszterelnökkel és Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel együtt Kijevbe megyünk, hogy kifejezzük szolidaritásunkat az ukránokkal" - mondta Morawiecki. .

Elmondása szerint a látogatást az Európai Unióval egyetértésben hajtják végre, és erről értesítették az Európai Unió Tanácsának elnökét, Charles Michelt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és az ENSZ-t.

"A világ számára ilyen kritikus időkben kötelességünk ott lenni, ahol a történelem összekovácsolódik. Mert nem rólunk van szó, hanem gyermekeink jövőjéről, akik megérdemlik, hogy egy zsarnokságtól mentes világban éljenek" - mondta a miniszterelnök. – hangsúlyozta Lengyelország.

Felidézte a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski szavait is a Grúzia elleni orosz háború során: „Ma Grúzia, holnap Ukrajna, holnapután a balti országok, és akkor talán eljön az ideje hazámnak, Lengyelországnak is. "

Aztán az ő látogatása megváltoztatta annak a háborúnak a megítélését, és egy nagyszerű bátor cselekedet adott bátorságot a grúzoknak, amire a mai napig világszerte emlékeznek" - mondta Moravetski.

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 352
31 598
113
Lehet, bár akkor SHORAD ellen van értelme a végfázisban kidobni. Különben hamar lemaradna, de használhat ilyet BM is, akkor ballisztikus pályán megy a robbanófej mellett megzavarva az elhárítást.
Igen,lehet.Iszkanderről,mármint a rakétárol, lehet ilyeneket olvasni.Ráadásul az Iszkander nem egy sima ballisztikus pályán repül,de a részleteket nem tudom. @molnibalage szaktudását kérdezd (valaki meg szoljon @Hpasp -nak,hogy az ő tudására is szükség lenne)
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 419
4 479
113

Az orosz katonai hadműveletek ellenére megérkezik Kijevbe Lengyelország, Csehország és Szlovénia miniszterelnöke....​

2022. MÁRCIUS 15., KEDD, 10:11

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök közölte, hogy kedden Kijevbe látogat Yaroslav Kaczynski miniszterelnök-helyettessel, valamint Csehország és Szlovénia kormányfőivel.

Erről Facebook-oldalán írt az European Truth szerint .

"Ma, Putyin Ukrajna elleni agressziójának 20. napján Jaroslav Kaczynski miniszterelnök-helyettessel, Petr Fiala cseh miniszterelnökkel és Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel együtt Kijevbe megyünk, hogy kifejezzük szolidaritásunkat az ukránokkal" - mondta Morawiecki. .

Elmondása szerint a látogatást az Európai Unióval egyetértésben hajtják végre, és erről értesítették az Európai Unió Tanácsának elnökét, Charles Michelt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és az ENSZ-t.

"A világ számára ilyen kritikus időkben kötelességünk ott lenni, ahol a történelem összekovácsolódik. Mert nem rólunk van szó, hanem gyermekeink jövőjéről, akik megérdemlik, hogy egy zsarnokságtól mentes világban éljenek" - mondta a miniszterelnök. – hangsúlyozta Lengyelország.

Felidézte a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski szavait is a Grúzia elleni orosz háború során: „Ma Grúzia, holnap Ukrajna, holnapután a balti országok, és akkor talán eljön az ideje hazámnak, Lengyelországnak is. "

Aztán az ő látogatása megváltoztatta annak a háborúnak a megítélését, és egy nagyszerű bátor cselekedet adott bátorságot a grúzoknak, amire a mai napig világszerte emlékeznek" - mondta Moravetski.

Arrafele még vannak tökös vezetők.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 385
7 892
113

Az orosz katonai hadműveletek ellenére megérkezik Kijevbe Lengyelország, Csehország és Szlovénia miniszterelnöke....​

2022. MÁRCIUS 15., KEDD, 10:11

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök közölte, hogy kedden Kijevbe látogat Yaroslav Kaczynski miniszterelnök-helyettessel, valamint Csehország és Szlovénia kormányfőivel.

Erről Facebook-oldalán írt az European Truth szerint .

"Ma, Putyin Ukrajna elleni agressziójának 20. napján Jaroslav Kaczynski miniszterelnök-helyettessel, Petr Fiala cseh miniszterelnökkel és Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel együtt Kijevbe megyünk, hogy kifejezzük szolidaritásunkat az ukránokkal" - mondta Morawiecki. .

Elmondása szerint a látogatást az Európai Unióval egyetértésben hajtják végre, és erről értesítették az Európai Unió Tanácsának elnökét, Charles Michelt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és az ENSZ-t.

"A világ számára ilyen kritikus időkben kötelességünk ott lenni, ahol a történelem összekovácsolódik. Mert nem rólunk van szó, hanem gyermekeink jövőjéről, akik megérdemlik, hogy egy zsarnokságtól mentes világban éljenek" - mondta a miniszterelnök. – hangsúlyozta Lengyelország.

Felidézte a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski szavait is a Grúzia elleni orosz háború során: „Ma Grúzia, holnap Ukrajna, holnapután a balti országok, és akkor talán eljön az ideje hazámnak, Lengyelországnak is. "

Aztán az ő látogatása megváltoztatta annak a háborúnak a megítélését, és egy nagyszerű bátor cselekedet adott bátorságot a grúzoknak, amire a mai napig világszerte emlékeznek" - mondta Moravetski.

Igen nagy veszély van rá hogy egy megkattant ukrán katonai vagy neo csapat nem e fog tüzet nyitni rájuk.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Több helyen is olvastam, hogy az ukránok megrendeznek egy orosznak látszó támadást valamelyik nato tagországon, hogy bevonják a natot a háborúba. Mivelhogy úgyis rühellik a pofánkat, nem csodálkoznék, ha az a tagállam Magyarország lenne.
Az a TU141-es drón is gyanús miért Magyarország irányába repült.
Nekem az a gyanús a Tu-141essel kapcsolatban, hogy a NATO kussol. 0-24 van fent AWACS, kizárt hogy nem látták…
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Igen nagy veszély van rá hogy egy megkattant ukrán katonai vagy neo csapat nem e fog tüzet nyitni rájuk.
Vagy a ruszkik, felteszem ezért is mennek. Mert amíg ott vannak a ruszkik nem fogják úgy lövetni a várost. Mellesleg ha megölik őket annak a következményei végzetesek lesznek az oroszokra nézve. Isten nyugosztalja őket.