No, még mindig azt mondom, hogy nyilván nem Orosz/USA/Kínai légvédelem volt/pláne van Ukrajnában, de a világon a létező egyik legjobb rétegzett még mindig! Az már csak non plus ultra, hogy sanszosan a km2-re eső legsűrűbb MANPADS lefedettség tekintetében is a top közelében vannak!Raktam be egy az ukrán légvédelemről szóló (2018-as) elemzést a fórumra, az igaz, hogy viszonylag nagyszámú S-300-l,KUB-l rendelkeztek, de ezek a Szovjetunió után megörökölt változatok voltak amelyeket az ukránok csak üzembentartani tudtak, de modernizálni nem,
itt az elemzés a második felét megtalálod a az orosz biztpol topikban...
Meg lehet próbálni kicsavarni azt amit mondtam, de még a nyugat is elismerte hogy kurva sok Stingert, Starsteak-et, Piorunt, Iglát kaptak az elmúlt pár hétben, és VOLT is nekik amúgy is készleten egy kurva nagy adag SZU cucc.
Szóval komoly légvédelem volt, és vidáman gépágyúzgatnak - NIR eznek a helikopterek ebben a harcban IS. Ez már nem Szíria, ahol az ISIS az ellenfél!
Aki ezt nem látja át, azzal erről tényleg nincs tovább érdemben miről beszélni, szerintem.