Persze írtam is, hogy mostanra köze nincs az ukránoknak a rétegzett légvédelemhez, ami maradt az is szét van zilálva, radarok nagy része kicsapkodva, rés van itt is, ott is rajta! DE, amikor indult a buli, akkor volt! Rétegzett volt, és igen sok eszközzel volt ellátva! Nem egy random közel - keleti ország szintje volt! De az EU-ban is sokan sírva fakadtak volna örömükben, ha csak egy hasonlót tudtak volna felmutatni!A rétegzett légvédelem ugye egy komplett rendszert jelent,légierő, nagy és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszerek azokhoz tartozó radarok csapatlégvédelmi rendszerek,Manpads, na ezekből D-DK nagyon úgy néz ki, hogy az ukrán légierőt és a nagy és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszereket és az ezekhez tartozó radarokat már az invázió első részében kiütötték, így szerintem ott szinte csak a Manpads-k maradtak lásd pl a Harkov felett Manpads-l lelőtt Szu-34 esetét, abban egyetértek veled,hogy ezek a Manpads komoly veszélyt jelentenek az alacsonyan repülő helikopterekre,repülőgépekre, de ugye mind az orosz oldalról mind az ukrán oldalról csak a sikeres támadásokat és a sikeres lelövéseket látjuk, a reális helyzetről nincs információnk,pl arról mennyi bevetést és hol teljesítenek az orosz harcihelikopterek, az ukrán haderőnek mennyi manpads indítás kell átlagban egy találathoz az ukrán védelmi erők csapatait milyen mértékben látták el manpads-l, az ukrán védelm mely részén vannak ezek nagy számban alkalmazva stb.....
Mostanra igen, valószínű a Manpads maradt meg konstans fenyegetésnek, ebben egyet értünk! De én nem erről beszéltem, hanem arról hogy mégis nyomulnak a helikopterek a kezdetektől, a kutya nem fogta vissza őket, sőt még Sz-8 al is láttunk az első napokban komplett BUK üteget leradírozni! Egy rakat videó fent ahogy GÁ-val csapnak szét lövészpáncélost, vontatott és önjáró löveg tüzérséget, gyalogságot, rakétatüzérséget, mindent IS a harckocsikon kívül!
Én erről beszélek!