[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Na jó, mára kiégtem. Nincsenek nácik Ukrajnában, ez aljas putyini propaganda:
https://ominho.pt/neonazi-portugues-autorizado-pelo-tribunal-para-ir-combater-na-ucrania/

Az elítélt portugál neonácinak megengedte a bíróság, h harcolni menjen Ukrajnába.
Felmentették azon kötelezettség alól, h rendszeresen meg kelljen jelennie a rendőrségen / felügyelőtisztje előtt, mert elmegy Ukrajnába - ezt figyeljétek, ezen beszartok - humanitárius okokból harcolni.

Európa erre nagyon rá fog faragni. :(

portugalia-ns-3.jpg

A fickó igazi cukipofa.
Tételezzünk fel okos döntést: így akarnak megszabadulni tőle.
De persze tudom, hogy nem erről van szó.
Ez egyébként nem büntett?

Miket nem ír a 444:

Olvastam, de szerintem valótlan az egész. Arra viszont jó. hogy Magyarországot besározza.

https://ominho.pt/neonazi-portugues-autorizado-pelo-tribunal-para-ir-combater-na-ucrania/

Az elítélt portugál neonácinak megengedte a bíróság, h harcolni menjen Ukrajnába.
Felmentették azon kötelezettség alól, h rendszeresen meg kelljen jelennie a rendőrségen / felügyelőtisztje előtt, mert elmegy Ukrajnába - ezt figyeljétek, ezen beszartok - humanitárius okokból harcolni.

portugalia-ns-3.jpg

A fickó igazi cukipofa.
Ezt én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen van!

Tényleg nem tudom elhinni, hogy az EU-ban ez megtörténhet!

Tömött repülőkkel leszállni az akkor még aktív ellenséges légvédelem kellős közepén... Hihető.

Szerintem a reptéri továbbra is egy szabotázsakció volt, az An-225 és a reptér kiiktatására, hogy ne tudják használni az ukránok, de ne egy füstölgő romhalmaz legyen.

Pláne mivel az ukrán jelentésben is az volt, hogy az oroszok visszahúzódtak az erdőbe, nem a szokásos dícshimnusz.
Az elképzelés az, volt ,hogy a légvédelmet kiütik és ezt nagyrészt meg is valósították csak pár kósza ukrán Mig-29 jelent meg és a Manpadsos alakulatok voltak, a terv az volt az orosz elemzők szerint, hogy a váratlanul megjelenő orosz desszant erők az orosz légierő harcigêpei és helikopterei támogatásával elfoglalják a repteret és fokozatosan kiterjesztve a repülőtér körüli területet biztonságos leszállási terepet biztosítanak az IL-76-nak.....De alábecsülték az ukrán védelmet és nem elégséges erővel hajtottak végre az akciót, amikor másodjára támadtak már 200 orosz helikopter vett részt a támadásban nem is volt sok esélye az ukrán védelemnek...

de tudod mit legyen zelinzki a célpont.
zelinski azért hogy őneki ne kelljen kimozdulnia otthonról.
feláldozta kievet. mert a 2 dd csak azért a reptérre küldte hogy öneki ne legyen kellemetlen. az orosz csapatoknak meg nem vólt ki utjukat állja.
és kiev elővárosaikig nyomultak miközbe a 2 dd 200 embert kergetett... csak hogy őneki ne keljen egy védett titkos helyre autokáznia.
végülis lehet hogy ez vólt a célja az oroszoknak hogy kiktassál Zt de zé az autokázás helyett szabad utat adott azoroszoknak kievig. csak ne keljen nekikocsiba üllnie.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

portugalia-ns-3.jpg

A fickó igazi cukipofa.
Most voltam nemrég Portugáliában, hát nehéz dolga lehet ott a szélsőjobbnak, rengeteg arab és fekete, de ezek a nagyon sötét fajtából (itt jegyzem meg semmilyen atrocitás vagy negatív élmény nem ért velük kapcsolatban, teljesen normálisak a helyiek).
Nagyon élhető országnak tűnt (bár ott is volt tüntetés ukrajna mellett, meg pár ablakba ki volt téve az ukrán zászló). Egyébként halvány fogalmuk sincs Közép-Európáról! Amikor megkérdezték honnan jöttem mindenki mosolygott és büszkén összeszedve vélt magyartudásukat mondták hogy “dobre, dobre!”

Szerintem úgy gondolta a bíró, hagy menjen a hülyéje, hátha meghal és nem kell etetni többet!
Háborúk idején bevett szokás sok országban.

Mateusz Morawiecki kormányfő szerint ezzel lehet elérni, hogy Moszkva leállítsa véres háborúját.
Lengyelország arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió rendeljen el blokádot a teljes orosz kereskedelemmel szemben - Mateus Morawiecki kormánfő közleményét a Reuters idézte.
Varsó a szárazföldi és a tengeri kereskedelem leállítását is szeretné elérni, hogy elvágja Oroszországot bevételi forrásaitól, Morawiecki szerint így Moszkva megfontolná, hogy leállítsa kegyetlen háborúját.
A lengyel közlés előzménye az, hogy az uniós tagállamok a héten egy negyedik szankciós csomagról egyeztek meg Oroszországgal szemben. Ennek része az is, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) többi tagjával együtt megvonják Oroszország úgynevezett legnagyobb kedvezményben részesített nemzet státusát, ami azt jelenti, hogy megtagadja az orosz termékektől és szolgáltatásoktól a legkedvezőbb elbánást az uniós piacokon, ez lehetőséget teremt vámok kivetésére és további korlátozásokra is.
A lengyel miniszterelnök március elején arra szólított fel, hogy az EU tiltsa meg az orosz fosszilis energiahordozók behozatalát, ezt élesen ellenzi nem csak a magyar, de például a német kormány is.

A lengyelek megőrültek?
Lassan Ukrán szintre érnek.

"Mostanra 2 elemivel is le kellett volna essen mindenkinek, hogy az USA, az EU, a NATO végleg elment, csak még nagyobb carba gázoltak, a kedves kormány"uk"nak köszönhetően.
Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Pl Azok a magyar honvédek akik a II világháborúban harcoltak a betörő szovjet hadsereg ellen,most forognak a sirjukban, végül is ők is harcolhattak volna az akkori magyar kormányzat ellen, pontosan azt csinálják az ukránok most,mint amit a magyar honvêdek csináltak a II világháborúban a Kárpátok hagóin, Erdélyben az Alföldön stb...Ezért szerintem nem lehet sem a magyar honvédeket és most az Ukránokat elítélni...

Ez a kijelentésed pedig abszolút érthetetlen a számomra...

"Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Mi a hazafiság ha nem az, hogy amikor megtámadják a hazádat, akkor minden eroddel harcolsz a támadókkal szemben, védve a családodat, a népesség a hazádat...Legyenek azok az oroszok, a Klingonok vagy bárki más....
Két mondatot ragadtál ki a szövegkörnyezetből s azt ferdíted el. Wilson nem ismerek rád.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Az elképzelés az, volt ,hogy a légvédelmet kiütik és ezt nagyrészt meg is valósították csak pár kósza ukrán Mig-29 jelent meg és a Manpadsos alakulatok voltak, a terv az volt az orosz elemzők szerint, hogy a váratlanul megjelenő orosz desszant erők az orosz légierő harcigêpei és helikopterei támogatásával elfoglalják a repteret és fokozatosan kiterjesztve a repülőtér körüli területet biztonságos leszállási terepet biztosítanak az IL-76-nak.....De alábecsülték az ukrán védelmet és nem elégséges erővel hajtottak végre az akciót, amikor másodjára támadtak már 200 orosz helikopter vett részt a támadásban nem is volt sok esélye az ukrán védelemnek...
Addig azt gondoltam, hogy nem te vagy az MHP Hadműveleti Csoportfőnök, elnézést, de ezek szerint tévedtem.

Most voltam nemrég Portugáliában, hát nehéz dolga lehet ott a szélsőjobbnak, rengeteg arab és fekete, de ezek a nagyon sötét fajtából (itt jegyzem meg semmilyen atrocitás vagy negatív élmény nem ért velük kapcsolatban, teljesen normálisak a helyiek).
Nagyon élhető országnak tűnt (bár ott is volt tüntetés ukrajna mellett, meg pár ablakba ki volt téve az ukrán zászló). Egyébként halvány fogalmuk sincs Közép-Európáról! Amikor megkérdezték honnan jöttem mindenki mosolygott és büszkén összeszedve vélt magyartudásukat mondták hogy “dobre, dobre!”

Szerintem úgy gondolta a bíró, hagy menjen a hülyéje, hátha meghal és nem kell etetni többet!
Háborúk idején bevett szokás sok országban.
Fasiszta, aki börtönbe való.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Akkor tisztázzuk, hogy mit jelent nálad a számottevő ország?
És látom, hogy nem jött át neked, hogy én ezzel Putyin szándékaira céloztam , amit világosan jelzett az invázió elsö napján a gostomeli repülőtér ellen végrehajtott orosz támadás.....
Mondhattad volna a 3 napos háborút is ! LOL

Az , hogy mi vagy mi volt Putyin szándéka azt senki se tudja te is csak feltételezel . Abból indulsz ki , hogy az Gostomeli reptér azért volt célpont mert arra építettek mindent és az ugye nem úgy sült -bár majd később talán megtudjuk az igazságot mint Ka-52-essel kapcsolatban- ahogyan elképzelték ! Na most egy ilyen kétes akcióra alapozni egy rendszabályozó nagyszabású katonai akciót nem a hadmérnökök gondolat menete , ez csak olyan ha bejön jó ha nem akkor meg az eredeti terv amit most is látunk !

Végül esment vissza kanyarodunk oda , hogy feltételezéseken alapuló következtetésekből extrapolálsz ! Nem lesz jó eredmény mert sok a kérdőjel !

Nem véletlenül írtam, hogy az ukránok állatok és kínozzák a foglyokat.

A csapatától elszakadt Haigh-t és egy amerikai állampolgárt később tévedésből letartóztatták az ukránok, mert orosz szabotőröknek nézték őket. A biztonsági szolgálat bázisára szállították őket, ahol három órán keresztül veréssel egybekötött kihallgatás következett:

“Folyamatosan oroszul kiabáltak velem, de én csak egyre hajtogattam, hogy angol vagyok. Körülbelül nyolcszor vagy kilencszer megütöttek. Elég súlyos agyrázkódást kaptam, és erősen véreztem. Megnézték a telefonomat és az üzeneteimet, ami nagyon ijesztő pillanat volt.” Végül elengedték, így a brit zsoldos az ukrajnai helyzetet megelégelve csatlakozott az Ukrajnából menekülő milliókhoz és Lembergen (Lviv) keresztül Lengyelországba menekült, majd onnan visszatért Nagy-Britanniába.

Forrás: https://korkep.sk/cikkek/hatter/202...S2LBANDjWw-vTLFcGFWxWQ08nvs_E3Xg839WTv-5bPR_k
KÖRKÉP.SK
Miért nem ment Szíriába. Ott nem hallgatták volna ki, pusztán lelövik, és nincs ügy.