[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 110
33 386
113
de tudod mit legyen zelinzki a célpont.
zelinski azért hogy őneki ne kelljen kimozdulnia otthonról.
feláldozta kievet. mert a 2 dd csak azért a reptérre küldte hogy öneki ne legyen kellemetlen. az orosz csapatoknak meg nem vólt ki utjukat állja.
és kiev elővárosaikig nyomultak miközbe a 2 dd 200 embert kergetett... csak hogy őneki ne keljen egy védett titkos helyre autokáznia.
végülis lehet hogy ez vólt a célja az oroszoknak hogy kiktassál Zt de zé az autokázás helyett szabad utat adott azoroszoknak kievig. csak ne keljen nekikocsiba üllnie.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 092
113
Na jó, mára kiégtem. Nincsenek nácik Ukrajnában, ez aljas putyini propaganda:
https://ominho.pt/neonazi-portugues-autorizado-pelo-tribunal-para-ir-combater-na-ucrania/

Az elítélt portugál neonácinak megengedte a bíróság, h harcolni menjen Ukrajnába.
Felmentették azon kötelezettség alól, h rendszeresen meg kelljen jelennie a rendőrségen / felügyelőtisztje előtt, mert elmegy Ukrajnába - ezt figyeljétek, ezen beszartok - humanitárius okokból harcolni.

Európa erre nagyon rá fog faragni. :(

portugalia-ns-3.jpg


A fickó igazi cukipofa.
Most voltam nemrég Portugáliában, hát nehéz dolga lehet ott a szélsőjobbnak, rengeteg arab és fekete, de ezek a nagyon sötét fajtából (itt jegyzem meg semmilyen atrocitás vagy negatív élmény nem ért velük kapcsolatban, teljesen normálisak a helyiek).
Nagyon élhető országnak tűnt (bár ott is volt tüntetés ukrajna mellett, meg pár ablakba ki volt téve az ukrán zászló). Egyébként halvány fogalmuk sincs Közép-Európáról! Amikor megkérdezték honnan jöttem mindenki mosolygott és büszkén összeszedve vélt magyartudásukat mondták hogy “dobre, dobre!”

Szerintem úgy gondolta a bíró, hagy menjen a hülyéje, hátha meghal és nem kell etetni többet!
Háborúk idején bevett szokás sok országban.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 830
113
Mateusz Morawiecki kormányfő szerint ezzel lehet elérni, hogy Moszkva leállítsa véres háborúját.
Lengyelország arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió rendeljen el blokádot a teljes orosz kereskedelemmel szemben - Mateus Morawiecki kormánfő közleményét a Reuters idézte.
Varsó a szárazföldi és a tengeri kereskedelem leállítását is szeretné elérni, hogy elvágja Oroszországot bevételi forrásaitól, Morawiecki szerint így Moszkva megfontolná, hogy leállítsa kegyetlen háborúját.
A lengyel közlés előzménye az, hogy az uniós tagállamok a héten egy negyedik szankciós csomagról egyeztek meg Oroszországgal szemben. Ennek része az is, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) többi tagjával együtt megvonják Oroszország úgynevezett legnagyobb kedvezményben részesített nemzet státusát, ami azt jelenti, hogy megtagadja az orosz termékektől és szolgáltatásoktól a legkedvezőbb elbánást az uniós piacokon, ez lehetőséget teremt vámok kivetésére és további korlátozásokra is.
A lengyel miniszterelnök március elején arra szólított fel, hogy az EU tiltsa meg az orosz fosszilis energiahordozók behozatalát, ezt élesen ellenzi nem csak a magyar, de például a német kormány is.


A lengyelek megőrültek?
Lassan Ukrán szintre érnek.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 102
93
"Mostanra 2 elemivel is le kellett volna essen mindenkinek, hogy az USA, az EU, a NATO végleg elment, csak még nagyobb carba gázoltak, a kedves kormány"uk"nak köszönhetően.
Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Pl Azok a magyar honvédek akik a II világháborúban harcoltak a betörő szovjet hadsereg ellen,most forognak a sirjukban, végül is ők is harcolhattak volna az akkori magyar kormányzat ellen, pontosan azt csinálják az ukránok most,mint amit a magyar honvêdek csináltak a II világháborúban a Kárpátok hagóin, Erdélyben az Alföldön stb...Ezért szerintem nem lehet sem a magyar honvédeket és most az Ukránokat elítélni...

Ez a kijelentésed pedig abszolút érthetetlen a számomra...

"Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Mi a hazafiság ha nem az, hogy amikor megtámadják a hazádat, akkor minden eroddel harcolsz a támadókkal szemben, védve a családodat, a népesség a hazádat...Legyenek azok az oroszok, a Klingonok vagy bárki más....
Két mondatot ragadtál ki a szövegkörnyezetből s azt ferdíted el. Wilson nem ismerek rád.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 907
4 744
113
Az elképzelés az, volt ,hogy a légvédelmet kiütik és ezt nagyrészt meg is valósították csak pár kósza ukrán Mig-29 jelent meg és a Manpadsos alakulatok voltak, a terv az volt az orosz elemzők szerint, hogy a váratlanul megjelenő orosz desszant erők az orosz légierő harcigêpei és helikopterei támogatásával elfoglalják a repteret és fokozatosan kiterjesztve a repülőtér körüli területet biztonságos leszállási terepet biztosítanak az IL-76-nak.....De alábecsülték az ukrán védelmet és nem elégséges erővel hajtottak végre az akciót, amikor másodjára támadtak már 200 orosz helikopter vett részt a támadásban nem is volt sok esélye az ukrán védelemnek...
Addig azt gondoltam, hogy nem te vagy az MHP Hadműveleti Csoportfőnök, elnézést, de ezek szerint tévedtem.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 907
4 744
113
Most voltam nemrég Portugáliában, hát nehéz dolga lehet ott a szélsőjobbnak, rengeteg arab és fekete, de ezek a nagyon sötét fajtából (itt jegyzem meg semmilyen atrocitás vagy negatív élmény nem ért velük kapcsolatban, teljesen normálisak a helyiek).
Nagyon élhető országnak tűnt (bár ott is volt tüntetés ukrajna mellett, meg pár ablakba ki volt téve az ukrán zászló). Egyébként halvány fogalmuk sincs Közép-Európáról! Amikor megkérdezték honnan jöttem mindenki mosolygott és büszkén összeszedve vélt magyartudásukat mondták hogy “dobre, dobre!”

Szerintem úgy gondolta a bíró, hagy menjen a hülyéje, hátha meghal és nem kell etetni többet!
Háborúk idején bevett szokás sok országban.
Fasiszta, aki börtönbe való.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Akkor tisztázzuk, hogy mit jelent nálad a számottevő ország?
És látom, hogy nem jött át neked, hogy én ezzel Putyin szándékaira céloztam , amit világosan jelzett az invázió elsö napján a gostomeli repülőtér ellen végrehajtott orosz támadás.....
Mondhattad volna a 3 napos háborút is ! LOL

Az , hogy mi vagy mi volt Putyin szándéka azt senki se tudja te is csak feltételezel . Abból indulsz ki , hogy az Gostomeli reptér azért volt célpont mert arra építettek mindent és az ugye nem úgy sült -bár majd később talán megtudjuk az igazságot mint Ka-52-essel kapcsolatban- ahogyan elképzelték ! Na most egy ilyen kétes akcióra alapozni egy rendszabályozó nagyszabású katonai akciót nem a hadmérnökök gondolat menete , ez csak olyan ha bejön jó ha nem akkor meg az eredeti terv amit most is látunk !

Végül esment vissza kanyarodunk oda , hogy feltételezéseken alapuló következtetésekből extrapolálsz ! Nem lesz jó eredmény mert sok a kérdőjel !
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 907
4 744
113
Nem véletlenül írtam, hogy az ukránok állatok és kínozzák a foglyokat.

A csapatától elszakadt Haigh-t és egy amerikai állampolgárt később tévedésből letartóztatták az ukránok, mert orosz szabotőröknek nézték őket. A biztonsági szolgálat bázisára szállították őket, ahol három órán keresztül veréssel egybekötött kihallgatás következett:

“Folyamatosan oroszul kiabáltak velem, de én csak egyre hajtogattam, hogy angol vagyok. Körülbelül nyolcszor vagy kilencszer megütöttek. Elég súlyos agyrázkódást kaptam, és erősen véreztem. Megnézték a telefonomat és az üzeneteimet, ami nagyon ijesztő pillanat volt.” Végül elengedték, így a brit zsoldos az ukrajnai helyzetet megelégelve csatlakozott az Ukrajnából menekülő milliókhoz és Lembergen (Lviv) keresztül Lengyelországba menekült, majd onnan visszatért Nagy-Britanniába.



Forrás: https://korkep.sk/cikkek/hatter/202...S2LBANDjWw-vTLFcGFWxWQ08nvs_E3Xg839WTv-5bPR_k
KÖRKÉP.SK
Miért nem ment Szíriába. Ott nem hallgatták volna ki, pusztán lelövik, és nincs ügy.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A végén úgyis az lesz, hogy ebből a dologból az Ukránoknak, lejjebb kell adni.Még ha esetleg valamiféle döntetlent ki is hoznak a jelenlegi helyzetből, az ukrik, akkor sem tudják visszaszerezni ezeket a területeket az ukránok....
Abban az esetben szerintem visszaállhat még a "status quo ante bellum" (a február 24-e előtti állapot ), ha az Oroszország elleni gazdasági és kulturális, sportügyi szankciókat a nyugati világ teljesen eltörli. Ez egy kellően nagy tét ahhoz, hogy a Krím fölötti orosz fennhatósággal és a két népköztársaság valamilyen független vagy autonóm státuszával a ruszkik megelégedjenek és ne akarjanak többet.
..
A világnak talán ez lenne a legjobb. Megvalósulna a béke orosz kirekesztés nélkül, Ukrajna semleges országként (amit alkotmányos szinten rögzít) megmaradna, s idővel akár EU-tag islehetne. A sebeket meg meg kell kezdeni begyógyítani. Ebben esetleg a horvátok és szerbek segíthetnének mediátorként.
..
Egy ilyen forgatókönyvhöz persze a ruszkik mellett a Nyugatnak is engedni kell. Kérdés, hogy maradt-e annyi önállóság az EU-ban, hogy felismerve a saját gazdasági érdekeit lehűtse a saját szélsőségeseit (lengyelek pl.) és karakánul kiálljon a jenki nyomással szemben.
..
Ellenkező esetben szépen lassan begyűrik Ukrajnát és lesz egy Európától elvágott, Ázsia, Afrika és Dél-Amerika felé forduló 160+ milliós Oroszország, illetve egy tolószékbe került kis Ukrajna tengeri kijárat nélkül.
 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
Tömött repülőkkel leszállni az akkor még aktív ellenséges légvédelem kellős közepén... Hihető.

Szerintem a reptéri továbbra is egy szabotázsakció volt, az An-225 és a reptér kiiktatására, hogy ne tudják használni az ukránok, de ne egy füstölgő romhalmaz legyen.

Pláne mivel az ukrán jelentésben is az volt, hogy az oroszok visszahúzódtak az erdőbe, nem a szokásos dícshimnusz.
Veszélyes volt az An-225?
Miért kellett kiiktatni pont azt a repteret?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
szerintem abba a támadásba csak ti láttok bele túl sokat.
két század lefogott egy dandárt amit egy másik dandárral kelett megerősíteni hogy valami haladást elérjenek mindeközben míg az ukrán "főerők" a reptérnél szerencsétlenkedtek addig fehéroroszország felől az orosz főerők kényelmesen előnyomultak szinte akadály nélkül :D szerintem egy zseniális elterelő húzás vólt... Ha zelinski lett vólna a célpont azok a helik az elnöki palota vagy az ukrn parlament elött is leszálhattak vólna... De nem mentek vólna azzal semmire mivel zelinski nem diktátor az ő eltávólításával sem lett vólna vége...
Bitedanke Lali a szakértést ! Ha Miskolcon jársz vendégem vagy egy jó beszélgetős sörözős , főzőcskére !