Nálam Horthy-Kossuth egykutya, belevitték az országot a szarba aztán leléptek, utána meg kint irogattak, hogy ők mekkora magyarok...
Szálasi bezzeg vállalta a mártíromságot. Meg Nagy Imre is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nálam Horthy-Kossuth egykutya, belevitték az országot a szarba aztán leléptek, utána meg kint irogattak, hogy ők mekkora magyarok...
Az. De azért inkább irodalmi mű, olyan Nobel-díjat is kapottHát Churchill életrajza azért élvezetes olvasmány.!
Mondjuk Nagy Imre megítélése srm teljesen egyhangú...Szálasi bezzeg vállalta a mártíromságot. Meg Nagy Imre is.
Hát szállasié se.Mondjuk Nagy Imre megítélése srm teljesen egyhangú...
Ezért szoktam mondani, hogy a saját idejükben és helyükön kell megnézni a cselekedeteiket és a lehetőségeiket. Egy fokkal közelebb visz a megértéshez, mintha mai tudásunk alapján értékeljük őket.Hát szállasié se.
Nehéz kérdések ezek, mert nincs gáncs nélküli lovag.
Abszolút egyet tudok ezzel érteni.Ezért szoktam mondani, hogy a saját idejükben és helyükön kell megnézni a cselekedeteiket és a lehetőségeiket. Egy fokkal közelebb visz a megértéshez, mintha mai tudásunk alapján értékeljük őket.
Hát Churchill életrajza azért élvezetes olvasmány.!
Előtte meg Putyin irányította a neki tetsző ukrán vezetést.Magyarul, a jenkik irányítják Zelenszkijt.
Bár nem olvastam, és csak a politikusi munkásságát ismerem, de ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy írónak jobb volt!
"Hozzá is vágta" egy irodalmi Nobel-t.
.
Előtte meg Putyin irányította a neki tetsző ukrán vezetést.
Az, hogy a NATO-közelség zavarja a cárt, az jogos probléma. Az, hogy egy orosz-barát Ukrajna áll a NATO országok határain, az teljesen természetes, mert "birodalmi örökség".![]()
Szálasi és mártir...Mondjuk Nagy Imre megítélése srm teljesen egyhangú...
Nobeldij az nobeldij. És irodalomért kapta, nam a békéért mint az az Obama (majdnem majmot irtam, de meggondoltam magam, mert azt nem illik....)![]()
Miért kapott Churchill irodalmi Nobel-díjat?
MTI-PANORÁMA A svéd királyi akadémia archívumának tanúsága szerint csak azért ítéltek Sir Winston Churchillnek 1953-ban irodalmi Nobel-díjat, mert a jelöltek között nem találtak erre igazán érdemes írót.ujszo.com
Ez biztos. Utólag könnyű okoskodni.Ezért szoktam mondani, hogy a saját idejükben és helyükön kell megnézni a cselekedeteiket és a lehetőségeiket. Egy fokkal közelebb visz a megértéshez, mintha mai tudásunk alapján értékeljük őket.
Csak érdekességképpen tettem be, én sem tudtam erről. Szerintem jó a könyv, irodalmi műként meg még inkább.Nobeldij az nobeldij. És irodalomért kapta, nam a békéért mint az az Obama (majdnem majmot irtam, de meggondoltam magam, mert azt nem illik....)
Nem én írtam, hogy mártír...Szálasi és mártir...
Akkor Goebbels, Göring, Adolf stb is mártir volt.
Oh, talán mégsem...
Volt egy nagy forradalom, amikor az Orosz Cári birodalom rendszert váltott és bekebelezte a szatellitállamait.
Nevet is váltott, aztán tízmegpár évvel később az egyik bekebelezett állam ki akart szállni, ekkor a Nagyoroszok kivittek egy időre minden kaját az országból, csinálva egy hétmilliós népírtást, éheztetéssel.
Identitást meghatározni mindig könnyebb valakivel szemben, mint valamilyen értékek mellett.Igen, így van, de ezt kifejtették párszor. Minimum semleges Ukrajnát akartak a határaikon, nem olyat, amelyik velük szemben határozta meg az egész identitását. Ez most egy kvázi polgárháború.
Az ukrik 2014-ben az USA biztatására megpuccsolták a megválasztott elnöküket ("Fuck the EU" Nulad elérte, hogy sutba dobják az EU-s politikusok közreműködésével született megállapodást az előrehozott választásokról és a rendezett hatalomátadásról, hogy ki lőtt a tömegbe azt meg ma sem tudni), majd fizikai erőszakkal távolították el az oroszbarát képviselőket, tisztviselőket, polgármestereket, majd Odesszában pogromot is rendeztek az oroszpárti tüntetők ellen. Ez a kiindulópont. Putyin akkor megállt a Krím annektálásánál, a Donbasszban végül cserben hagyta az oroszbarát erőket, engedte, hogy az ukránok visszaszorítsák őket. Az orosz vezetésnek akkor is illúziói voltak az ukránokat illetően, pedig azok csak a gyengeség jeleként értelmezték ezt.
Azért ez nem teljesen egyértelmű, az ukrán területeknek csak egy része tartozott a XVII. századtól a cári birodalomhoz, de előtte is megosztott térség volt, kelet- és nyugati részre cári és lengyel-litván érdekszférára osztva (bal- és jobb parti Ukrajna).Ukrajna nem "szatellitállama" volt a cári birodalomnak, hanem része...
Azért ez nem teljesen egyértelmű, az ukrán területeknek csak egy része tartozott a XVII. századtól a cári birodalomhoz, de előtte is megosztott térség volt, kelet- és nyugati részre cári és lengyel-litván érdekszférára osztva (bal- és jobb parti Ukrajna).
Az igaz,hogy az önálló ukrán állam az I. vh. terméke, hacsak a Kijevi Ruszt, vagy annak egyes részeit nem tekintjük előképnek.
Igaz, de ilyenből Te is tudnál sorolni még párat, ami csak a XX. század "terméke". Akkor azok sem valós entitások?Valóban, de Ukrajna nevű entitás nem létezett.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..