A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Kecskeméti helyi rádió, nem visszahallgatható adásokkal... így valószínűleg csak te hallottad azt az adást. Összefoglalod, miről volt szó? Ez egyszeri adás vagy sorozat?
ugy vettem észre ilyen 2 perceseket nyomnak szignál beszélnek pár mondatot (érdekességet) és kb annyi majd legközelebb újra :) gidránról mondtak pár szót meg a lynx szinéről szóltak. (hogy sárga lessz benne.) a tegnapiba pl.

amúgy a szinen nemudom mit megy itt a vergődés. a leo 2a4 és a gidrán itt vannak ugyan az az LR kódjuk csak más az árnyalat. De amit már ezer éve sorolok és (ukránba alkalmazták is amég vólt hó.) diszperzitel le kell kenni aktuális évszaknak és terepnek megfelelően.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Volt már vki aki ott hallotta? Kivéve a reklámot azt én is.
Valaki egyszer már hallotta itt a fórumon. Én még nem. Állítólag tényleg csak annyi, hogy a reggeli műsorban kb. az egyik reklám helyett mondanak kb. 5 mondatot a haderőfejlesztésről. De akkor péntekenként inkább Gong rádiót fogok hallgatni, hátha ott több szerencsém lesz. :)

ugy vettem észre ilyen 2 perceseket nyomnak szignál beszélnek pár mondatot (érdekességet) és kb annyi majd legközelebb újra :) gidránról mondtak pár szót meg a lynx szinéről szóltak. (hogy sárga lessz benne.) a tegnapiba pl.

amúgy a szinen nemudom mit megy itt a vergődés. a leo 2a4 és a gidrán itt vannak ugyan az az LR kódjuk csak más az árnyalat. De amit már ezer éve sorolok és (ukránba alkalmazták is amég vólt hó.) diszperzitel le kell kenni aktuális évszaknak és terepnek megfelelően.
"ugyan az az LR kódjuk csak más az árnyalat". Ugyan már! A két festésnek semmi köze egymáshoz. Legfeljebb egy vak hinné ezt el.
Nézd már meg egy rendes hedsereg eszközparkját! Sehol nem látsz ilyen bagatel hibát.
Ezt a honvédség nagyon elk*rta, nincs mit szépíteni rajta

Valaki egyszer már hallotta itt a fórumon. Én még nem. Állítólag tényleg csak annyi, hogy a reggeli műsorban kb. az egyik reklám helyett mondanak kb. 5 mondatot a haderőfejlesztésről. De akkor péntekenként inkább Gong rádiót fogok hallgatni, hátha ott több szerencsém lesz. :)

Ugyan azt fogod hallani mindkét rádión, csak csak az óránkénti hírekben van különbség. A Rádió1 úgy terjeszkedett országosan, hogy sok helyi adóval megegyezett, hogy a fő rádió1-es műsorokat leadják (főleg Balázsékat), a hírek, kisebb műsorok ugyanúgy helyiek maradtak.

Megtartották az MH 5. Bocskai István Lövészdandár feladatszabó értekezletét a debreceni Kossuth Laktanyában.

Farkas Sándor alezredes, az alakulat parancsnoka a 2022. év prioritásaként a dandár alaprendeltetéséből adódó feladatai mellett a kiképzés fontosságát és annak fejlesztését emelte ki, különös tekintettel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program során beérkező új fegyverzeti és technikai eszközök vonatkozásában. A dandár műveletekben és missziós feladatokban való részvétele mellett az idei évben az egyik legfontosabb feladata a 2023-ig felállításra kerülő Magyar Honvédség Közepes Dandár NATO CREVAL ellenőrzése lesz. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár képezi ugyanis annak a közepes dandár képességnek a magját, amelyet a NATO számára ajánlott fel 2023. január 1-től a Magyar Honvédség.

„Fontosnak tartom, hogy nyissunk a társadalom felé, hogy több betekintést engedjünk a civil szférának és a honvéd kadétoknak is a dandár életébe, gyakorlataiba” - hangsúlyozta a parancsnok.

Ekkora tételt csak helyi gyártással lesznek hajlandók megrendelni szerintem, szóval az még odébb lesz mire letárgyalják.
Amúgy pár tucatot gyorsított menetben meg kellene rendelni, mert NASAMS-hez kell vagy 60-80 teherautó...Mivel jövőre érkeznek a légvédelmi ütegek, szinte biztos hogy teherautó is lesz addigra hozzájuk.