[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Aki azt hiszi, hogy el lesz felejtve Narvasics áldásos tevékenysége az előző minisztersége idején, hogy kvázi tökretette a jogállam intézményét, az téved. Nyugaton nem hülyék. Varga Judit saját hajának rángatása és a narratíva szajkozása mlett (legalább angolul tud) eddig sem csinált semmit a minisztériumában?? Nem volt egy kis korrupció amit nem vett észre??? Szalay-ról már olvastátok a véleményemet. Aki ér valamit az a pénzügyminiszter. Rogán a propagandáért felel, majd kaptok ismét 3 szavas jelmondatokat.. A nemlétező kereszténydemokraták vezetőjét bent kellett hagyni. Jó a hülye a háznál. Eddigi fő tevékenysége, lóval bevonulni erdélybe és védett szarvasokat lőni és helikopterrel szállítni közben keresztyén erkölcsről prédikálni. A középkorban a vagyona felét bünbocsánat cédulák vásárlására kellett volna költeni, így is levágták volna fél kezét. Pintér marad ez szintén jó döntés.
A káosz amit Orbán kitalált az viszont óriási faszság. Alig szakminisztérium, mindegyikben van egy csomó nagyon nem oda való. Azt mondhatnám mátrix szervezet, de egy kormány nem így működik... (mármint érdelmi kormány).. De a csirkefarhát olcsó marad, takarékoskodni se kell az üzemanyaggal, tovább híznak az oligarcák.. megy tovább az ország szétlopása.. (tegyem hozzá, az ellenzék nevű csoportosulás úgy lejáratta magát, hogy a következő négy évben el fog tünni belőlük sok mindenki a közéletből). Addig nem lesz itt demokratikus ellenzék, ameddig Gyurcsány Ferenc és neje + pártja) predeszintálja magát annak nevezni.. Ilyen volt Öfélsége ellenzéke a XIX. század végén XX. század elején, mert kellett a brit parlamentalizmushoz...
Az ország szetlopasa részt kicsit jobban kifejtenéd? Mert én ezt eddig a Gyurcsány korszakra gondoltam.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 506
15 676
113
És az mennyivel jobb, hogy a horvátok zárhatják el a csapot, akik majdnem ugyanúgy "szeretnek" most minket, mint az ukránok, de legalább az USA, vagy Brüsszel utasítására is szívfájdalom nélkül megtennék? Mennyivel jobb, hogy a kieső vezetékes szállítású orosz olaj miatt abszolút mértékben kevéssé váló tengeri olajat és szállítási kapacitásokat legnagyobb barátaink vásárolhatják fel előlünk, mert nekik több pénzük van és "nagyobb szükségük van rá"? Mert hogy a beszerzési forrást és a szállítási útvonal minden elemét biztosítani kellene, nem csak a végpontot. Ha nincs elég tengeri kitermelési kapacitás, vagy behajózási kikötői kapacitás, vagy szállítási kapacitás, vagy a Krk kapacitása nem elég, vagy ezek bármelyike anyagi/politikai okból nem nekünk dolgozik, akkor ráfaragunk. Hiába van cső és finomítói átállás. Mennyivel jobb, hogy az orosz olajra kiépített Százhalombatta termelés közbeni átalakítása komoly műszaki kockázatokkal jár?

Vagy ebből az összegből kijön egy komplett alternatív finomító + az Adria vezeték bővítése + a kikötői kapacitás bővítése is + vehetünk még 8-10 saját tankert és ezt 100%-ban az EU állja? Meg még Triszthez is építhetünk belőle egy leágazást, Szlovénián/Ausztrián keresztül, hogy a kikötői kapacitást bővítsük és az egyoldalú kikötői/tranzitország függésünket feloldjuk?

Azzal egyetértek, hogy az orosz olaj mellett az alternatívák lehetőségét is bővíteni érdemes. De nem az orosz olaj helyett, mert az csak az egyik függésből a másikba visz, nagyon drágán.

Amúgy elég nagy baj lenne, ha még 4-5 évig tartana a háború. Ha ezen időn belül ütik ki az ukránok, vagy az EU-s "barátaink" az orosz olaj ellátásunkat, akkor még a folyamatban lévő beruházás mellet is ráfaragunk. Ha meg közben befejeződik a balhé és az orosz olaj még mindig érkezik, akkor pénzkidobás volt az átalakítósdi. Ha pedig nem marad meg az orosz olaj feldolgozási lehetőség, akkor ahelyett hogy versenyeztetnénk a forrásokat, átállunk egy üzembiztosan jóval drágább forrásra.

Szóval ez csak akkor lenne magyar érdek, ha nem az orosz olajembargó megszavazásáért cserébe ajánlana pénzt az EU, hanem csak simán az alternatíva kiépítésére, az orosz olajbeszerzés lehetőségének megtartásával. Ha az EU - saját elveivel ellentétben - nem a versenyt akarná kizárni az orosz olaj betiltásával, hanem a versenyhelyzetet megteremteni, akkor nem az embargóért cserébe adná a pénzt.

Mellesleg EU-s ígérgetéssel tele van a padlás. Viszont az EU-nak az a szokása, hogy a pénzt mondvacsinált indokokkal visszatartja és az ígéreteit megszegi.

Csak kérdezem: Miért kell kötelezővé tenni EU-s szintem az orosz olaj betiltását? Ha egy elmeháborodott ország ma ideológiai alapon mellőzni akarja az orosz olajat (pl: lengyelek), akkor embargó nélkül is bármikor megteheti. Az embargó kényszere azért kell, hogy azt is rászorítsák, aki felfogja, hogy ez nagyon nem áll érdekében. Magyarul önmagunk kényszerítését kell megszavaznunk a saját józan eszünk ellenében, egy kis mézesmadzagért cserébe. Ennek én nem tapsolnék!

A hosszú távú szerződést sem lehet következmények nélkül felrúgni. Az ki fogja kifizetni?

A szalámi taktika pedig üvöltő. Lépésről lépésre vezetik be a teljes energia embargót. Először a szén. Aztán feltételekkel az olaj. Majd a gáz. Kisvártatva a feltételek is kiesnek és a marad a színtiszta embargó. Ahogy felrúgjuk az oroszokkal a hosszú távú szerződés és már ők nem szállítanak nekünk, azonnal egyirányú zsákutcában találjuk magunkat, amelyben a nyugatra vagyunk utalva és a nyugat oldaláról vagyunk korlátlanul zsarolhatók. Márpedig nyugatról eddig minden esetben kihasználták a velünk szembei zsarolási potenciált (ellentétben az oroszokkal).
60% feletti a horváth gdp kitettsége a szolgáltatás-turizmus felé. Ha gegőznek, könnyen úgy járhatnak, mint a törökök a Su-24 leverése után. Elképesztően pofátlanok.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113
Novák Katalin ahogy kell.

Ezt követően tíz pontban fejtette ki Magyarország álláspontját.

– Elítéljük a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását,

– örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítására,

– békét akarunk itt, és a szomszédos országokban is, a békét akarjuk megnyerni,

– ez nem a mi háborúnk, de ellenünk is vívják, követeljük a háborús bűnök kivizsgálását,

– nem vagyunk semlegesek, az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk. Az EU és NATO részeként vállalt kötelezettségeknek eleget teszünk,

– többszörösen megharcolt szuverenitásunkról nem mondunk le,

– támogatjuk Ukrajna csatlakozását az európai közösséghez,

– készek vagyunk áldozatot hozni, nem akadályozzuk szövetségeseink áldozathozatalát, nem egyezünk bele azonban olyanba, ami nagyobb fájdalmat okoz a magyaroknak, mint az orosz agresszornak,

– készséggel vállalunk közvetítő szerepet a felek között,

– ragaszkodunk az Ukrajnában élő magyarok joga inak biztosításához.


Ezen az úton ki lehet utazni a lengyelekhez és megerősíteni, ami meggyengült, de EUn belül létfontosságú. Csak a magyar érdekét kell szem előtt tartani!!!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 884
113
Novák Katalin ahogy kell.

Ezt követően tíz pontban fejtette ki Magyarország álláspontját.

– Elítéljük a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását,

– örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítására,

– békét akarunk itt, és a szomszédos országokban is, a békét akarjuk megnyerni,

– ez nem a mi háborúnk, de ellenünk is vívják, követeljük a háborús bűnök kivizsgálását,

– nem vagyunk semlegesek, az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk. Az EU és NATO részeként vállalt kötelezettségeknek eleget teszünk,

– többszörösen megharcolt szuverenitásunkról nem mondunk le,

– támogatjuk Ukrajna csatlakozását az európai közösséghez,

– készek vagyunk áldozatot hozni, nem akadályozzuk szövetségeseink áldozathozatalát, nem egyezünk bele azonban olyanba, ami nagyobb fájdalmat okoz a magyaroknak, mint az orosz agresszornak,

– készséggel vállalunk közvetítő szerepet a felek között,

– ragaszkodunk az Ukrajnában élő magyarok joga inak biztosításához.


Ezen az úton ki lehet utazni a lengyelekhez és megerősíteni, ami meggyengült, de EUn belül létfontosságú. Csak a magyar érdekét kell szem előtt tartani!!!
Igaza van, sokszorosan is, viszont nagyon jelentéktelennek tűnik így elsőre, sőt másodikra is a nő, főleg mert ugyanazt szajkózza, amit az atlantista vonal, viszont ebből lóf.szt se lesz béke, nem kotródik el a fenébe sem a nagy Z, sem pedig a pereputtya és oligarchái, és lesz egy felfegyverzett Ukrajna, kőkemény, kemény harcot látott hadsereg maradékkal, besorozott ezrekkel, nato által felpumpált légierővel, nehézfegyverzettel, haditechnikával, és rohadtul csupán egy lépésnyire tőlünk.

Kifelé ja, amit mondott, de nekünk egy tőlünk jó messzire lévő Ukrajna lenne a megoldás, egy darabka hoholland, a maradék életben maradt ukránnal, ettől távolabb pedig egy külön a gázvezetékek miatt egybefüggő független Ruszinvalamivel, a konkrétan egybefüggő magyar részen pedig még ennél is nagyobb autonómiával egy valami, és lehetőleg közel ezekhez Oroszország, hogy esély se legyen arra, hogy valaha is visszaveszik az ukránok!

Ha ez megvalósul, a régihez képest bármi jobb lesz. Ha nem, Magyarország szart se fog tudni egy nacionalista Ukrajnával kezdeni. Ha véletlenül megtámadnak minket, nem az oroszok, ők, akkor a NATO fost se fog csinálni, mert nem fognak, az ukránok meg meg fognak!

Ha nem akarjátok, hogy a gyerekeitek évek múlva rámenjenek, drukkoljatok ennek a verziónak, mert a nagy számok törvénye, és látva a folyamatokat ami Oroszországgal szemben zajlott, ha van erős hadsereged, veszélyeztetve érzed magad, szüksége van a gazdaságodnak és a morálnak egy háborúhoz, akkor mindig eldörrennek a fegyverek, és általában akkor, amikor annyi a blöff, hogy inkább belevágnak a felek, mint végiggondolják kinél vannak a nyerő lapok: lásd Jugoszlávia, Bosznia, Koszovó, Grúzia és ez ami zajlik a szomszédban.
 

Brácsa

Active Member
2020. szeptember 10.
61
205
33
Ez a fegyvercsere amellett, hogy technikai, eszközbeli váltás.. egyfajta politikai üzenet is lehet, nem? Arra gondolok, hogy a beszédében elhangzott pontok már más irányt mutatnak, mint a választások előtti kommunikáció volt, elkezdtünk kicsit nyugatra húzni. Például: – örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítására, – Elítéljük a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását, – támogatjuk Ukrajna csatlakozását az európai közösséghez.

Arra utalok, hogy ez az egész fegyverkezés is mennyire összehangolt lehet a politikával, mint egy díszegység beiktatásra időzített fegyvercseréje. Mennyi munka lehet ez, ahol már minden apró fogaskereket hónapokkal (esetleg évekkel) korábban megindítanak. Szerintem. :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 884
113
Igaza van, sokszorosan is, viszont nagyon jelentéktelennek tűnik így elsőre, sőt másodikra is a nő, főleg mert ugyanazt szajkózza, amit az atlantista vonal, viszont ebből lóf.szt se lesz béke, nem kotródik el a fenébe sem a nagy Z, sem pedig a pereputtya és oligarchái, és lesz egy felfegyverzett Ukrajna, kőkemény, kemény harcot látott hadsereg maradékkal, besorozott ezrekkel, nato által felpumpált légierővel, nehézfegyverzettel, haditechnikával, és rohadtul csupán egy lépésnyire tőlünk.

Kifelé ja, amit mondott, de nekünk egy tőlünk jó messzire lévő Ukrajna lenne a megoldás, egy darabka hoholland, a maradék életben maradt ukránnal, ettől távolabb pedig egy külön a gázvezetékek miatt egybefüggő független Ruszinvalamivel, a konkrétan egybefüggő magyar részen pedig még ennél is nagyobb autonómiával egy valami, és lehetőleg közel ezekhez Oroszország, hogy esély se legyen arra, hogy valaha is visszaveszik az ukránok!

Ha ez megvalósul, a régihez képest bármi jobb lesz. Ha nem, Magyarország szart se fog tudni egy nacionalista Ukrajnával kezdeni. Ha véletlenül megtámadnak minket, nem az oroszok, ők, akkor a NATO fost se fog csinálni, mert nem fognak, az ukránok meg meg fognak!

Ha nem akarjátok, hogy a gyerekeitek évek múlva rámenjenek, drukkoljatok ennek a verziónak, mert a nagy számok törvénye, és látva a folyamatokat ami Oroszországgal szemben zajlott, ha van erős hadsereged, veszélyeztetve érzed magad, szüksége van a gazdaságodnak és a morálnak egy háborúhoz, akkor mindig eldörrennek a fegyverek, és általában akkor, amikor annyi a blöff, hogy inkább belevágnak a felek, mint végiggondolják kinél vannak a nyerő lapok: lásd Jugoszlávia, Bosznia, Koszovó, Grúzia és ez ami zajlik a szomszédban.
A vadakon jól összefoglalta egy komment:
"Ahhoz volt elég egója, hogy első beszédében máris elítéljen valakit, mint egy USA külügyes. Ahhoz viszont már nem volt elég bátorsága, hogy mindkét nagyhatalmat egyformán elítélje az Ukrán konfliktus kölcsönös feltüzeléséért, és szításáért!"
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Minket nem lehet fenyegetni!
Classic-sertesmajkrem-62g-uj-300x300.png