[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Wilson valószínűleg soha nem volt katona (még csökkentett verzióban építőszázadban sem), egyik oldalon sem, mert akkor nem kérdezne ilyen bődületes marhaságot. Háború esetén a parancsmegtagadás lövészárokban elbírálása a tiszt lelkiállapotán múlik. Ha, nyugalom van, akkor kurva szerencsés a parancsmegtagadó, ha a hátvonalba kísérik, viszont ha a tiszt a helyzet alapján úgy ítéli meg, úgymond a "harckészség javítása" érdekében simán lelövi az illetőt. Mivel a sorkatona is tisztában van ezzel, az esetek döntő többségében teljesíti a parancsot, mert úgy ítéli meg, hogy nagyobb esélye van időnyeréssel túlélni a dolgot, mint azonnal meghalni.
Fogalmad sincs rólam, úgyhogy a személyes ítélkezést mellőzd, én meg azt tartom bődületes marhaságnak, hogy azt gondolja bárki is ,hogy az ukrán katonákat immáron 80 napja csak a saját tisztjeiktől való félelem tartja vissza attól, hogy eldobják a fegyverüket és menekülőre fogják.
 
W

Wilson

Guest
"szerinted mennyire lehet hitelesnek tartani az ilyen forrásokat, a jelenlegi helyzetben?"

Szerencsére sose voltam ilyen éles helyzetben, csak ez már nem a fotelharcosok délutáni game over party összejövetele. Éles helyzetben valamennyi hadseregnél alkalmazzák a helyszínen történő likvidálást, úgyhogy mindkét oldalnál hitelesnek kell elfogadni ezt a hírt (szerintem).
Ha te elfogadod hitelesnek az a te dolgod....
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
Honnan veszed, hogy több évre elegegendő készletek vannak? Még a saját bevallásuk szerint is csak 25 millió tonna gabonájuk van, az még akkor sem elég évekre ha mostantól nem exportálnak. Vagy új Ukrajnával számolsz, kevesebb lakossal?
Lenyilatkozta márciusban az ukrán mezőgazdasági miniszter beraktam ebbe a topikba az erről szóló cikket.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Honnan veszed, hogy több évre elegegendő készletek vannak? Még a saját bevallásuk szerint is csak 25 millió tonna gabonájuk van, az még akkor sem elég évekre ha mostantól nem exportálnak. Vagy új Ukrajnával számolsz, kevesebb lakossal?
A búzát elvetik és kinő a földből. Minden évben, de tényleg.
Ukrajna 90-95 %-a még mindig nincs megszállva.
Nem tudtad?
:eek:
Vagy majd szét lesz kaliberezve a vetés, mert ilyenkor ezt szoktátok válaszolni. o_O
 
W

Wilson

Guest
Miért forrásozol állandóan?? Ha egy reguláris seregből lelépsz az dezertálás, az meg háborús helyzetben minimum hazaárulas.... ezt az összefüggést még Te is erthetnéd ha nem játszanád még az értetlent. Nincs más választásuk! Nem akarnak ott lenni de meghalnak a semmiert...
És, nem volt még a világtörténelemben olyan ,hogy egy hadsereg tagjai , inkább vállalták a felelősségre vonást és inkább tömegesen dezertáltak?
Emberi lélektan.....

Nincs más választása érts már meg!! Nincs opció. Nem mehet el és pont... nem azért mert önszántából ott akar lenni... nincs itt semmi lélektan... akkor szabadul ha győznek. Vagy meghal, vagy megadja magát.....
Dehogyisnem,hogy van választásuk, felsorolok néhányat neked...

1. Leteszik a fegyvert és megadják magukat az oroszoknak...

2. Nem vagy csak nagyon minimális mértékben teljesítik a parancsokat, vagy elszabotalják a parancsba kapott feladatokat, a saját tisztjeik ellen fordulnak

3.Vállalva a felelősségre vonást és következményeket dezertálnak.

Van mindegyikre bőven példa a világtörténelemben.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
W

Wilson

Guest
Azért ha nagyon akarnák, legalább megkísérelhetnék, mintegy gesztusképp, hogy az ott lévő lakosságot ők továbbra is ukránnak tekintik.
Megpróbálták jó párszor de az ukrán humanitárius segítség nem jutott el Mariupolba, amin szerintem nincs mit csodálkozni, az oroszok helyében én is így tennék.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 326
113
A búzát elvetik és kinő a földből. Minden évben, de tényleg.
Ukrajna 90-95 %-a még mindig nincs megszállva.
Nem tudtad?
:eek:
Vagy majd szét lesz kaliberezve a vetés, mert ilyenkor ezt szoktátok válaszolni. o_O
elég ha emelkedik a dízel ára nem kap alaktrészt az orosz traktorokhoz.
nem jut műtrágya. nem lessz gáz a szárításhoz. drágúl a növényvédőszer. kevesebb lessz a betakarító munkás és a rendelkezésre álló géppark (köztük a teherautók) és csúszik a betakarítás... ezek komoly veszteségeket okozhatnak...
pláne hogy az ukrán gabonatermés java tavaszi vetésű... emberi fogyasztásra nem okés...
a feldolgozó kapacitásokról nem is beszálve.
nem fognak éhezni szerintem de semmi esetre sem megnyugtató a helyzet...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Miért hihetetlen, hogy védik a hazájukat?
Te nem tennél így?
Ha a hazájukat nemzetben gondolkodó politikusok vezetnék akkor igen. De ha a kollaboráns országvezetés mészárszékre küldi őket akkor nem fognak. Lásd avozosok is már kijöttek volna az Azovstalból de Zseléék nem engedték nekik, pedig erre kétszer is volt lehetőségük. Most meg már könyörögnek az életükért a nagyon "kemény" nackók csak erről lecsúsztak.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 702
113
A búzát elvetik és kinő a földből. Minden évben, de tényleg.
Ukrajna 90-95 %-a még mindig nincs megszállva.
Nem tudtad?
:eek:
Vagy majd szét lesz kaliberezve a vetés, mert ilyenkor ezt szoktátok válaszolni. o_O
Tudod,hogy mikor vetik a búzát és mennyi az érési ideje? Csak mert ebből a kommentből nem úgy tűnik.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 244
93
Tényleg hatalmas árát fizet a ruszki ezért a kalandért.
Ki tudja mekkora veszteségei lesznek még, és főleg, hogy mit nyer vagy veszít majd.

Nem is arra a részére reagáltam,hanem arra a kijelentésre,miszerint a két világháborúban sem voltak egyik országnak sem ilyen súlyos arányú tisztáldozatai.Csak a WSS-nek több volt ennél a másodikban...
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
170
1 586
93
https://karpathir.com/2022/05/14/uk...oszbarat-partok-kepviseloinek-megvalasztasat/
"UKRAJNÁBAN MEGTILTJÁK AZ OROSZBARÁT PÁRTOK KÉPVISELŐINEK MEGVÁLASZTÁSÁT
Ukrajnában bejegyeztek egy törvénytervezetet néhány ukrajnai jogszabály módosításáról, melynek célja, hogy megtisztítsa a hatalmat az ukránellenes politikai pártok alapítóitól és tagjaitól.
Az Ukrán Legfelső Tanács által kidolgozott törvényjavaslat megtiltja az oroszbarát pártok képviselőinek bármilyen pozícióba való megválasztását, számol be róla a parlament sajtószolgálata. A 7318. Számú jogszabály szándéka a nemzetbiztonság, az ukrán állam szuverenitásának és területi integritásának védelme.
A jogalkotási kezdeményezés szerzői hangsúlyozzák, hogy az orosz-ukrán háború a korábbinál is aktuálisabbá tette a kormány és a közélet megtisztítását a kollaboránsoktól és árulóktól."
Gyemokracija....Ide velük, itt a helyük, Brüsszel várja őket.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113

Kuleba Németországnak: "Hagyd abba a kanapén ülést és tévézést, hozz áldozatokat"​

2022. 05. 15. 08:33
Világ
Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a németeket, hogy "készüljenek fel az áldozatra", és segítsék Kijevet Oroszország legyőzésében. Mint a miniszter hangsúlyozta, a német állampolgároknak meg kell számolniuk a szankciók következményeivel Ukrajna érdekében.

A politikus szerint a németeknek csak el kell viselniük a „nehézségek” időszakát, és megadni Ukrajnának azt, amit a kijevi hatóságok kérnek, beleértve a fegyvereket is.


Mint a miniszter hangsúlyozta, a "rövid távú nehézségeknek" köszönhetően Ukrajna képes lesz legyőzni Oroszországot, és megakadályozni, hogy Moszkva "kopogtasson" a németeknél.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1708953-kuleba_germanija_ukraina/
Miért kéne a német polgárnak bármilyen áldozatot is hoznia az ukránokért? :)
 
W

Wilson

Guest
Ha a hazájukat nemzetben gondolkodó politikusok vezetnék akkor igen. De ha a kollaboráns országvezetés mészárszékre küldi őket akkor nem fognak. Lásd avozosok is már kijöttek volna az Azovstalból de Zseléék nem engedték nekik, pedig erre kétszer is volt lehetőségük. Most meg már könyörögnek az életükért a nagyon "kemény" nackók csak erről lecsúsztak.
Zelenszkijék megengedték nekik, hogy amikor még lehetőség volt rá, hogy hagyják el a várost, ezt Zelenszkij le is nyilatkozta ,majd ezt a dolgot a Mariupolt védő Azov parancsnokok meg is erősítették, azt mondták, erre reagálva az ukrán vezetésnek, hogy nem fogják elhagyni Mariupolt és meg fogják védeni.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Lenyilatkozta márciusban az ukrán mezőgazdasági miniszter beraktam ebbe a topikba az erről szóló cikket.
Azt nyilatkozták, hogy elegendő van, 25 millió tonna. Nem is lehet évekig tárolni a gabonát, szó nem lehet több éves készletről.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Zelenszkijék megengedték nekik, hogy amikor még lehetőség volt rá, hogy hagyják el a várost, ezt Zelenszkij le is nyilatkozta ,majd ezt a dolgot a Mariupolt védő Azov parancsnokok meg is erősítették, azt mondták, erre reagálva az ukrán vezetésnek, hogy nem fogják elhagyni Mariupolt és meg fogják védeni.
Azovstalról beszéltem, nem Maripulról.
Nem elegáns csúsztatni! :)