[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Az ugye megvan, hogy ez az "egy szenátor" az, akinek kiadják ezt a szerepet. Nagyjából úgy, mint ahogy Magyarország blokkolta az ukrán NATO tagságot - nekünk hihető volt ez a feladat, így mi kaptuk, mert az über-befogadó német csak nem vétózhatott.
Ezek kiadott szerepek, a médiának szólnak. Ha nagyon akarnák egy telefon és a pofa nyomná a rendes helyre a szavazatot...
Aha, ja.
Akkor jövő héten ha mégis megy a 40 milliárd gondolom mindenki elé kiállsz és elmondod, hogy alaptalan konteókat toltál okoskodási szándékkal? :oops:
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Dehogy adja el, ez az orosz propaganda amit szajkózol, semmi köze a valósághoz, mivel több évre elegendő készletek vannak és valójában az ukrán gabona export valamilyen szintű újraindításáról van szó
Honnan veszed, hogy több évre elegegendő készletek vannak? Még a saját bevallásuk szerint is csak 25 millió tonna gabonájuk van, az még akkor sem elég évekre ha mostantól nem exportálnak. Vagy új Ukrajnával számolsz, kevesebb lakossal?
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Pogány

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Magyarország és a nyugat megvédése jelenleg Ukrajnában zajlik a narratíva szerint, úgyhogy ha konzekvens akarsz maradni azzal amit hangoztatsz, akkor ne itt verd a billentyűzetet, hanem irány a donbaszi front.
Jó próbálkozás... azonban ha már a munkájával kiveszi a részét a gazdasági háborúból azzal már eleget tesz.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Talán mert nem egy marvel filmben érzik magukat, és gondolkodó emberek, akik előbb-utóbb mérlegelni fogják, milyen formában fontos nekik a hazájuk/családjuk: épségben vagy szarrá lőve.
Igen, a ruszki katonák harci kedvét tényleg nehéz lehet fenntartani egy ilyen háborúban. Értelmetlenül, Putyin gyűlölködő politikai céljaiért meghalni, egy testvérnép elleni harcban.
Nem csoda, a siralmas teljesítmény.
o_O
 
W

Wilson

Guest
Lehet, hogy te olyan nagy lélekbányász vagy, mint egy donbasszi vájár, de a katonai lélektanról halvány fogalmad nincs. Közelről meg talán még békeidőben sem láttál katonát, nem hogy harcérintkezésben... Egy bizonyos időszakban volt szerencsém közelről látni az egyik (és bizonyos szempontból a másik) oldal katonáit is a délszláv harcokban, nos valóban nem érzelem nélküli robotok. De a lövészárokban az olyan érzelmek, mint "hazaszeretet" luxuscikknek számítanak és szinte egyáltalán nincsenek jelen. Elmondom neked, hogy milyen érzelmek vannak a katonákban ott: halálfélelem, düh, gyűlölet, éhség és szomjúság, győzelmi mámor, rettegés (ez a legrosszabb, ez felülírja az összes többit). Ezek irányítják, de csak kis mértékben. Mert legnagyobb mértékben a kapott parancs és annak végrehajtása játszik. Qrvára nem azért megy felderítésbe, mert buzog benne a hazaszeretet, hanem mert erre kapott parancsot. És azért csinálja a legjobb tudása szerint, mert túl akarja élni... Ennyi. Ne álmodozz romantikus hülyeségeken, felesleges. Az élet ott felülírja a te nagy elképzeléseidet...
(És ha már pszichológia: egy közeli barátom Bécsben praktizál, és mivel beszél oroszul így ő az akihez a bécsbe emigrált csecsenek járnak poszttraumás kezelésre. Még mindig, pedig hol van már a csecsen háború. És ő is elmondja, hogy hazaszeretetről szó nem volt, túlélési ösztön, meg félelem, ezek játszanak...)
És igen, a katona azért harcol, mert parancsot kapott. És amíg annak megtagadásáért járó retorziók erősebbek, mint a végrehajtástól való félelem, addig végrehajtja, amint az a mérleg átbillen, dezertál. A "hazaszeretet" nevű maszlag csak a te romantikus elmédben létezik...
Grigorij Grigorij,megint nem olvastál vissza csak indulatból püfölöd a billentyűzetet....

Blogen a lövészárokban nincs se propaganda se semmi más, csak az adrenalin a félelem és az életösztön.....

Na már most nem a parancs tartja vissza az ukrán katonát ,hogy eldobja a fegyverét, és mentse az életet nap mint nap, hanem az hogy úgy gondolja, hogy a szeretteiért a hazájáért a szülőföldjéért harcol és egyszer sem mondtam olyat, hogy minden pillanatban ez lebeg a szeme előtt, hanem azt ,hogy ez a tudat tartja a fronton immár 80 napja.

Ahogy azok a Magyarországon dolgozó ukrán vendégmunkások sem azért rohantak vissza Ukrajnában (amikor Oroszország 02.24-én elindította az inváziót) mert mindenáron parancsot akartak teljesíteni ,hanem azért mert megakartàk védeni a szeretteiket és az országukat a szülőföldjüket.

Az meg hogy te ismeretlenül ítéletet mondasz bárkiről is , nem engem hanem téged minősít.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 331
113
Magyarország és a nyugat megvédése jelenleg Ukrajnában zajlik a narratíva szerint, úgyhogy ha konzekvens akarsz maradni azzal amit hangoztatsz, akkor ne itt verd a billentyűzetet, hanem irány a donbaszi front.
A nyugati civilizáció másodhegedűs státuszba szorulása legalábbis egy erős vetélytárs Keletiek képében épp most teremtődik meg. mindez azért mert a nyugat proxy háborúzni kívát az orosszal...
nem a nyugat megmentése zajlik ukrajnába hanem a nyugat bukásának kezdete Ukrajna támogatása címszó mögé bújtatva.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Magyarország és a nyugat megvédése jelenleg Ukrajnában zajlik a narratíva szerint, úgyhogy ha konzekvens akarsz maradni azzal amit hangoztatsz, akkor ne itt verd a billentyűzetet, hanem irány a donbaszi front.

Elég, ha az orosz véleménybefolyásolást, érzékenyítési célú álhírterjesztést lebuktatja itthon. Azzal segít a legtöbbet, ha az orosz a médiában is elbukja a harcot.
:D
Egyetértesz?