Leopard 2

Igazából fölösleges volt tesztelni. Mind a 3 akkor megjelent nyugati tanknak a "Burlington" tipusú angol NERA páncél az alapja.
Az M1 és a Challenger 1 esetén majdnem 1:1-es megoldást használnak, a Leopárd páncélja a végső változatában kicsit eltérő csak.
(Az eredeti Leopárd 2 protó még nem használta, de az elképesztően gyászos volt páncélzat terén, szóval a végső változatok azok NERA-sak lettek)
Ezek a páncélok tudásra alapvetően azonosak.

És ebből mit kéne levonni, következtetésként ? Hogy igazságtalanul utasították el a Leót ? Deutschland über Alles ?

ez egy forással alátámasztott állítás...vannak akiknek ez hasznos/érdekes...meg vannak akik megelégszenek a "szerintem"-ekre épített légvárakkal...

ez egy forással alátámasztott állítás...vannak akiknek ez hasznos/érdekes...meg vannak akik megelégszenek a "szerintem"-ekre épített légvárakkal...

Mindenre van forrás, akármilyen hihetetlen, akkoriban az Abrams páncélvédettsége valóban hagyott kívánnivalót, de tűzerő, műszerezettség, meg túlélőképesség is léteznek további szempontokként, és mehet a hasonlítgatás.

Akkoriban a Chally 1-es erősebb páncélzattal bírt, mint az Abrams, és vélhetően a Leónál is, de csak félig kapta meg, a toronyra, a teknő védtelen.

Mindenre van forrás, akármilyen hihetetlen, akkoriban az Abrams páncélvédettsége valóban hagyott kívánnivalót, de tűzerő, műszerezettség, meg túlélőképesség is léteznek további szempontokként, és mehet a hasonlítgatás.

Akkoriban a Chally 1-es erősebb páncélzattal bírt, mint az Abrams, és vélhetően a Leónál is, de csak félig kapta meg, a toronyra, a teknő védtelen.

továbbra sem érted...

ha te állítasz valami, hogy a Leo szar, és én azt mondom, hogy de szerintem ezért meg ezért nem az, akkor én azzal nem azt állítom, hogy viszont az M1 szar...

ez a forrás annyira bizonyíték, hogy ha valaki okoskodna, hogy az amcsik azért nem a Leo2-t választották mert gyengének találták a védelmét, akkor tudni fogod, hogy az az állítás hülyeség....

megjegyzem a hollandok megkapták az összehasonlító tesztek eredményeit, és ők az alapján a Leo-t választották....

megjegyzem a hollandok megkapták az összehasonlító tesztek eredményeit, és ők az alapján a Leo-t választották....

Vagy mert eleve Leopárd 1-eik voltak, amit szintén a német-németalföldi gazdasági összefonódás miatt vettek.
Mi sem azért vettünk Leopárdot, mert az a legjobb vagy a legjobb ár/érték arányú, hanem azért, mert gazdasági szempontok döntöttek.
Ahogyan az USA-ban is tök egyértelmű volt, hogy a saját cégük típusa fog nyeri, ahogyan az angoloknál az angol, a franciáknál a francia.
Az, hogy ki milyen fegyvert szerez be, az nagyrészt politikai és kisebb részben gazdasái döntés.
A katonai szempontok ritkán szerepelnek előkelő helyen a fontossági listán.

FPQGaWPXsAAKbHx

Koblenz, 28. April 2022 - Technik selbst erleben

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A CV-90-es az összes skandináv országban rendszeresített IFV?!