A CV90 kifejezetten az ottani klímára és hóviszonyokra lett fejlesztve. A balti tengertől délre kb. senki nem veszi, attól északra meg mindenki...A CV-90-es az összes skandináv országban rendszeresített IFV?!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A CV90 kifejezetten az ottani klímára és hóviszonyokra lett fejlesztve. A balti tengertől délre kb. senki nem veszi, attól északra meg mindenki...A CV-90-es az összes skandináv országban rendszeresített IFV?!
A finneknél láttam orosz technikát is! T-72-t meg BMP-1-t sőt Gradot! Elég vegyes a flottájuk!Az. Hk is egyforma, a finneknél meg a norvégoknál az önjáró löveg is.
Fun fact: A BMP és MT-LB a svédeknél is rendszerben volt több százas mennyiségben: NDK készletekből vették át a 90-es éveben. A BMP-t nem szerették annyira szóval azok nagy része selejtezve lett, a MT LB 2011-ig húzta.A finneknél láttam orosz technikát is! T-72-t meg BMP-1-t sőt Gradot! Elég vegyes a flottájuk!
Fun fact: A BMP és MT-LB a svédeknél is rendszerben volt több százas mennyiségben: NDK készletekből vették át a 90-es éveben. A BMP-t nem szerették annyira szóval azok nagy része selejtezve lett, a MT LB 2011-ig húzta.
Hát a finneknél már csak az ellenerőben van T-72. De amúgy @LMzek 2.0 kedvenc példa országa a szovjet technika továbbéltetésére. De folyamatosan váltják ki a cuccokat és adják el a svédeknek akik a kézi páncéltörő eszközeik tesztelésénél szétlövöldözik őket.A finneknél láttam orosz technikát is! T-72-t meg BMP-1-t sőt Gradot! Elég vegyes a flottájuk!
Azért ez bőven harmada a készletüknek.Svájcbol se nagyon fogunk Leo2A4-et szerezni, visszahozzák a letárolt példányokat
Szwajcaria: "stare" Leopardy wrócą do łask?
Szwajcaria chce przywrócić do służby od 34 do 96 zmagazynowanych czołgów Pz 87 (Leopard 2A4). To pierwsze od lat zwiększenie liczby czołgów w tamtej armii.defence24.pl
Na de ki fogja modernizálni nekik? Így csak célpontnak jók.Azért ez bőven harmada a készletüknek.
Ha megfigyeled a számokat, akkor láthatod, hogy az eredeti 380db -ból még bőven van.Svájcbol se nagyon fogunk Leo2A4-et szerezni, visszahozzák a letárolt példányokat
Szwajcaria: "stare" Leopardy wrócą do łask?
Szwajcaria chce przywrócić do służby od 34 do 96 zmagazynowanych czołgów Pz 87 (Leopard 2A4). To pierwsze od lat zwiększenie liczby czołgów w tamtej armii.defence24.pl
Szerintem a RM-nak elfogytak a készletei.Nekünk már van egy RM unk. Annak azért van elfekvő Leó készlete és fel is tudja upgradelni!
Mire is?Szerintem a RM-nak elfogytak a készletei.
http://www.strategic-bureau.com/en/modernizing-of-the-bundeswehrs-leopard-2-tanks/Mire is?
Gratulálok a cikkhez, nagyon pöpec!Az egy Leopard 2 alváz csak némi forma és design módosító kiegeszítő páncélzat van rajta. Már így virtuálisan.
Lehetett volna...Gratulálok a cikkhez, nagyon pöpec!
Pl. közelítse meg úgy az ellent, hogy legyen az övé az első lövés ne a védelme legyen tesztelve.Tudodm, hogy csak egy mondat első fele, de ezt magyarázza meg nekem valaki!
"Ha nem sikerült kimanőverezni az ellenfelet és megtörténik az összecsapás,".
A szerencsétlen harckocsi arra van, hogy (elnézést a vulgáris megfogalmazásért) szétbasszon mindent a gecibe. A harckocsival nem keringőznek az ellenséggel szemben, hanem odamennek és szétlövik. Ez a létezésének a lényege. A harckocsi a lövegével harcol, azért van lánctalpa és páncélja hogy a löveget odavigye az ellenséghezt és minél tovább ott is tartsa.
Ezt biztosan nem jelenti.Pl. közelítse meg úgy az ellent, hogy legyen az övé az első lövés ne a védelme legyen tesztelve.
Azt jelenti. Az elején a szöveget olyan nyelvezettel próbáltam megírni amit egy idetévedő telhesen laikus is megért, hogy szélesebb körnek jelentsen értelmezhető szöveget amit fel tud dolgozni. Eredetileg magamtól csak egy nyers technikai listába szedtem volna de jótanács után elékörítettem ezt.Ezt biztosan nem jelenti.
Akkor nem jól írtad. Az a fajta harcmodor amit leír ez a mondatrész nem a harckocsi harcászat alapvető fajtája. A harckocsi támadó fegyver, minden körülmények közt támad (ez az alapvető felhasználási mód, de persze van más is). Az első lövés fontos, de egy támadó a védővel szemben a legritkább esetben tud először lőni.Azt jelenti. Az elején a szöveget olyan nyelvezettel próbáltam megírni amit egy idetévedő telhesen laikus is megért, hogy szélesebb körnek jelentsen értelmezhető szöveget amit fel tud dolgozni. Eredetileg magamtól csak egy nyers technikai listába szedtem volna de jótanács után elékörítettem ezt.
Oksa szar az egész. Tolj oda egy köpős szmájlit oszt lepjünk tovább.Akkor nem jól írtad. Az a fajta harcmodor amit leír ez a mondatrész nem a harckocsi harcászat alapvető fajtája. A harckocsi támadó fegyver, minden körülmények közt támad (ez az alapvető felhasználási mód, de persze van más is). Az első lövés fontos, de egy támadó a védővel szemben a legritkább esetben tud először lőni.