[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 995
13 300
113
Novák beiktarása óta 1 stratégiai célra törekszik Orbán megbízásából. Helyreállítani a lengyel-magyar frontot az Uniós belső vitákban. Orbán erre ma alkalmatlan, ezért Novák teszi. Minden megszólalása, ezt a geopolitikai célt szolgálta, ezért nem bírálta Mo.t az elmúlt 1 hónapban a lengyel külügy.

Ezért védi a lengyel kormánypárt a magyar kormányt a lengyel belpolitikai vitákban, ahol ezért sok támadást kap Tuskéktól. Tartják a hátukat miattunk.

Érdemes kicsit tágabban is nézni a külpolitikát nemcsak a kuruc.info szintjén, amit elismerek szórakoztató, én is kedvelem és rendszeresen olvasom. De talán az összefüggéseket nem a legtisztábban látja.
Van még egy helyreállítandó front orbánék számára, mégpedig az amerikai (ultra)konzervatívokkal. Azok ugyanis, kivéve egy szélsoséges csoportot, amelynek a Q-Annon már teljesen elvitte az agyukat, hasonló állásponton vannak, mint a lengyelek és úgy rémlik, hogy Novák pont az ezekkel való kapcsolatainak hála (mint egyfajta oszekoto kapocs) is robbant bele a magyar csúcspolitikába.
Amikor elkezdodot a 6. szankciócsomag koruli vita, szúrásszeruen belenéztem egy 700-klubba és pont Magyarország volt a téma, ahol próbálták kimagyarázni, miért olyan Orbán álláspontja, mint amilyen és hogy amúgy milyen keresztény és családpolitikát folytatnak orbánék ... de a legvégén azért bemondták, hogy Orbánnak mindennek ellenére nemsokára vállasztania kell és hogy milyen vállasztást várnak el tole ...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Van még egy helyreállítandó front orbánék számára, mégpedig az amerikai (ultra)konzervatívokkal. Azok ugyanis, kivéve egy szélsoséges csoportot, amelynek a Q-Annon már teljesen elvitte az agyukát, hasonló állásponton vannak, mint a lengyelek és úgy rémlik, hogy Novák az ezekkel való kapcsolatai miatt (mint egyfajta oszekoto kapocs) is robbant bele a magyar csúcspolitikába.
Amikor elkezdodot a 6. szankciócsomag koruli vita, szúrásszeruen belenéztem egy 700-klubba és pont Magyarország volt a téma, ahol próbálták kimagyarázni, miért olyan Orbán álláspontja, mint amilyen és hogy amúgy milyen keresztény és családpolitikát folytatnak orbánék ... de a legvégén azért bemondták, hogy Orbánnak mindennek ellenére nemsokára vállasztania kell és hogy milyen vállasztást várnak el tole ...
Hétvégén itt lesz az amcsi konzervek színe java Pesten.

logo-cpac-hungary-2022-hu.svg



A CPAC HUNGARY-RŐL
A CPAC Hungary egy konzervatív politikai dzsembori, melyet az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) május 19-én és 20-án rendez meg Budapesten. A CPAC (Conservative Political Action Conference) konferenciának közel félévszázados hagyománya van az Egyesült Államokban, és mára az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát. 1974-es születése óta a CPAC a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényévé vált

ViKon valószínűleg Trump is bejelentkezik. De minden befolyásos reoublikánus háttérember itt lesz. .
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
A NER egy létező rendszer. Szitokszó, negatív jelző, már később lett belőle.
Az első naptól annak használtátok, onnantól, hogy megvolt a 2/3-os győzelem, és nevet adtak az újonnan felállt alkotmányozó erőnek. A médiában folyamatos a gúnyolódás rajta, az akkor még valamicske súllyal bíró Tóta, meg Fajkasházi egyből ütni kezdték a fogalmat.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93

7kaWN4ziOibefKfKs.jpeg
Nálunk kötik a legtöbb házasságot? Istenem, hogy mi nem tudunk tanulni egy sorstragédiából sem..
Muhi...
Mohács...
Trianon....
és ráadásul mindenki nősül....
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
Nekem a NER szót olvasva az jut eszembe, hogy már megint valakinek elfogytak az érvei...
Akik szitokszóként használják azok el sem olvasták a szóbanforgó nyilatkozatot, nyilván megérteni sem képesek miről is próbált anno szimbolikusan kinyilatkozni.
Azt viszont, hogy ez a "nemzeti rendszer" amit a nyilatkozat definiál, az milyen valós tartalommal van megtöltve, hogyan működik, vagy ép miért nem működik, azt lehet (és kell is) vitatni, ostorozni, kutatni, nagyító alatt vizsgálni (igen, lásd Aero story).
Nem azt kellene beböfögni, hogy a "NER-lovag" vagy a "NER" igy meg úgy, hanem azt, hogy ez vagy az miért is nem való vagy méltatlan a NER-be, stb. stb. stb.
Önmagában az, hogy az állam a saját országa vállalkozóit, befektetőit, vállalatait különféle módon támogatja, hogy azok még erősebbek legyenek, akár annyira, hogy külföldön is érdekeltségekhez, befektetési lehetőségekhez jussanak és ebből nyilvánvalóan hasznot termeljenek az a puszta zsigeri irigységen kívül nem tudom miért probléma?!
Az, hogy ha ez nem átlátható módon vagy tisztán politikai alapon zajlik az igen, az probléma.
Van még egy pár ilyen szitokszó, ami a híres, százmilliárdokból fenntartott "közmédiában" is tabu, mert hiszen ki is lett mondva hivatalosan, hogy ott milyen híreket, témákat szabad csak érinteni!
Bár van rá törekvés itt is az egyoldalú posztolásra, szerencsére itt azért nagyjából szólásszabadság van!
Mélyebben nem mennék bele, mert off!
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
Bírom, hogy orrba - szájba NERezel haditechnikai cikkekben is, aztan a miniszterekhez is meghívót kapsz, a miniszterium lapjába írsz.
Nem konkrétan a minisztérium lapja, s már akkor irtam bele, amikor még a NER-t csak álmodták egy sör mellett a Pilvaxban... A szomorú az, hogy Haditechnikába írok már ilyen csodálkozva nézitek, hogy fuúúú NER-ezik, amikor meghívót kap meg "oda ír".

Ezen is látszik, hogy mennyire le van alacsonyítva akár a sajtó, akár az összes elvileg független közintézmény, amely nem egy oligarca csoport, hanem az állam, ezzel Magyarország érdekét kell nézni. A probléma, hogy akik fidesz "hívők" azt hiszik, ajándék, és kezet kéne csókolni a holdudvarnak, ha nem a két meglévő ellenzéki médiába írsz, vagy nem az ATV?? be vagy a RTL csoportban vagy.... Nem nagyon nem erről kéne szólnia a világnak. Nyugat europában, sőt a demokráciákban ez a normálisan, csak nálunk nem..

A honvédelem össznemzeti kérdés. Ezért kell nem pártpolitikai célokra használni, nem és nem egyes tökéscsoportoknak átadni, pld a magán tőkealapoknak.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
Mindenki tudja, hogy rühellem az Albatros beszerzést.

Ezzel együtt: az O1G univerzumban az hogy jön ki, hogy van egy szerintetek csődtömeg cég, amit megvesz egy NER (pfejj) vállalkozó, Magyarország rendel 12 (TIZENKETTŐ) db gépet ettől a cégtől, és ettől a cég a NER-nek (pfejj) irgalmatlan hasznot termel, amiért már megérte megvenni ezt a csődtömeget.
Hogy van ez, ettől a 12 magyar géptől hirtelen nyereségesen burjánzó pénzpumpává vált?
Amikor egy NER-es "vállalkozó" nem saját pénzét vitte a buliba és állami hitelgaranciával, nehogy rosszul járjon, ja a kasszinóiért se fizetett semmit, és ráadásul egy prosperáló céget eladott az állam vasúttársaságtól Oroszoszágnak, majd egy használhatatlan kiképzőgépet vettünk amire ráírták, hogy felderítő amikor öss-vissz 12 harci gépünk van (a JAS-39D-t nem számolom).. Akkor az..
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Egyébként az látszik, hogy az MHnak lenne politikai tér a Putyin árvák befogadására. És minden politikai racionalitás ezt kívánja. Mégsem látom azt a kiállást az MH részéről Putyin mellett. Bár lehet nem eléggé figyelek. Megelégsznek az ukránok jogos ostorozásával, és EUs szankciók bírálatával. Ez utóbbiban Orbán mellett nehéz labdába rúgni.

Most kicsit ködszurkálás.
Sztem személyes okokból nem állnak be a Putyin fun clubba. Toroczkai és Novák Előd előélete pont ennek elutasítása. Novak Előd ugye Csurka Pista bácsi pártjából jön, ahol a szovjet - orosz KGB vonal és a New York - Tel Aviv tengely hasonlóan elutasított opció volt.

Toroczkai más történet, de hasonló motiváció. A HVIM bajtársak egy része a HOS usztasa hagyományokon alapuló önkéntes gárda tagjaként harcolt a szerbek és az oroszok ellen. Nem véletlen, hogy a HVIM legjobb kapcsolatai a lengyelek mellett a horvatoknál voltak, sok közös rendezvénnyel. Ők most az ukrán nackók oldalán harcolnak.

Másrészt a mozgalmat 2010ig az észak - amerikai hungarista öregek szponzorálták. Nem veletlen, amikor az oroszok elkezdték finanszírozni a Jobbikot és KGBélák poziba kerültek, akkor a régi motorosok háttérbe szorultak. Viszont az MH a régi vonalon alapszik. Persze a fiatalokat ez már nem mozgatja és ők csak Putyint mint a balliberális fősodor ellentétjét látják, nem mint exKGBs.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 433
113
Nem konkrétan a minisztérium lapja, s már akkor irtam bele, amikor még a NER-t csak álmodták egy sör mellett a Pilvaxban... A szomorú az, hogy Haditechnikába írok már ilyen csodálkozva nézitek, hogy fuúúú NER-ezik, amikor meghívót kap meg "oda ír".

Ezen is látszik, hogy mennyire le van alacsonyítva akár a sajtó, akár az összes elvileg független közintézmény, amely nem egy oligarca csoport, hanem az állam, ezzel Magyarország érdekét kell nézni. A probléma, hogy akik fidesz "hívők" azt hiszik, ajándék, és kezet kéne csókolni a holdudvarnak, ha nem a két meglévő ellenzéki médiába írsz, vagy nem az ATV?? be vagy a RTL csoportban vagy.... Nem nagyon nem erről kéne szólnia a világnak. Nyugat europában, sőt a demokráciákban ez a normálisan, csak nálunk nem..

A honvédelem össznemzeti kérdés. Ezért kell nem pártpolitikai célokra használni, nem és nem egyes tökéscsoportoknak átadni, pld a magán tőkealapoknak.
@SilvioD finoman megpróbált rávezetni, hogy annak ellenére, hogy teli szájjal NERezel, közben te magad is része vagy NERnek. (Miközben a válladat veregeted, hogy te mekkora "NER-ellenálló" vagy.)
:rolleyes:

A kaviárt jó vastagon kend a pirítósra! :)
 
T

Törölt tag 467

Guest
Amikor egy NER-es "vállalkozó" nem saját pénzét vitte a buliba és állami hitelgaranciával, nehogy rosszul járjon, ja a kasszinóiért se fizetett semmit, és ráadásul egy prosperáló céget eladott az állam vasúttársaságtól Oroszoszágnak, majd egy használhatatlan kiképzőgépet vettünk amire ráírták, hogy felderítő amikor öss-vissz 12 harci gépünk van (a JAS-39D-t nem számolom).. Akkor az..
Szóval a 12 magyar gép megrendelése nyereségessé tette a csődtömeget, és ezen hatalmasat szakít a NER. Ehhez kellett az állami garancia, hogy szakítsanak ezen a kolosszális megrendelésen. Rafinált, de már összeállt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Nem konkrétan a minisztérium lapja,
Nem, a miniszterium alapitványáé. :D
De nincs ezzel gond, csak szeretlek vele cseszegetni. :cool:
s már akkor irtam bele, amikor még a NER-t csak álmodták egy sör mellett a Pilvaxban... A szomorú az, hogy Haditechnikába írok már ilyen csodálkozva nézitek, hogy fuúúú NER-ezik, amikor meghívót kap meg "oda ír".

Ezen is látszik, hogy mennyire le van alacsonyítva akár a sajtó, akár az összes elvileg független közintézmény, amely nem egy oligarca csoport, hanem az állam, ezzel Magyarország érdekét kell nézni. A probléma, hogy akik fidesz "hívők" azt hiszik, ajándék, és kezet kéne csókolni a holdudvarnak, ha nem a két meglévő ellenzéki médiába írsz, vagy nem az ATV?? be vagy a RTL csoportban vagy.... Nem nagyon nem erről kéne szólnia a világnak. Nyugat europában, sőt a demokráciákban ez a normálisan, csak nálunk nem..

A honvédelem össznemzeti kérdés. Ezért kell nem pártpolitikai célokra használni, nem és nem egyes tökéscsoportoknak átadni, pld a magán tőkealapoknak.
Én ezen nem csodálkozok, tudom, hogy a NERnek nagy szíve van és mkit befogad. :p

Komolyabban.
Egyébként amit most írtál azzal egyetértek. Nyugodtan NERez ahogy gondolod, és remélem az új miniszter ugyanúgy hagyja, hogy írj a Haditechnikába és eljárj oda ahova kell.

SZBKval szemben sok előítélet van, lehet némileg joggal. Arra nagyon kíváncsi vagyok az AV-t hogy adja le, mert lefogja, nyugodj meg. Nem magának vette, nem pénzt kiporszívózni belőle. 1 feladat volt, amit sikeresen teljesített.

Arra leszek kíváncsi, milyen módosítást jelent majd a Zrinyiben a minisztercsere, mert sztem ez van mögötte. És nem, nem a pénzek kitalicskázása. Annál ahogy irtad fontosabb a Honvédség és ezt fönt is látják, ezért ment ilyen profin Maróth alatt. Nem fogják szétcseszni, főleg ilyen tartós válsággal a szomszédban.
 

Katica

Well-Known Member
2022. március 1.
202
604
93
Amikor egy NER-es "vállalkozó" nem saját pénzét vitte a buliba és állami hitelgaranciával, nehogy rosszul járjon, ja a kasszinóiért se fizetett semmit, és ráadásul egy prosperáló céget eladott az állam vasúttársaságtól Oroszoszágnak, majd egy használhatatlan kiképzőgépet vettünk amire ráírták, hogy felderítő amikor öss-vissz 12 harci gépünk van (a JAS-39D-t nem számolom).. Akkor az..
mert az helikopter?o_O
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: tindalos and enzo

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
@SilvioD finoman megpróbált rávezetni, hogy annak ellenére, hogy teli szájjal NERezel, közben te magad is része vagy NERnek. (Miközben a válladat veregeted, hogy te mekkora "NER-ellenálló" vagy.)
:rolleyes:

A kaviárt jó vastagon kend a pirítósra! :)
A NER-nek az a része, aki valamilyen hasznot húz belőle. Mármint az állami, vagy közpénzekből. Nekem is volt anno ilyesmire lehetőségem, gyakorlatilag elég sok embernek van, aki közbeszerzéssel foglalkozott. Sajnos rossz a neveltetésem, mert nem igazán lehet megvásárolni. Nos mivel amit csinálok újságírás területén az ráfizetéses ez így nem jön be. Amúgy meg, olyan dolgokban nem vennék részt, ami a lenyuláshozhoz szorosan kapcsolódik. Vannak még ilyen marhaságaim. pld. dohánycéghez, olajipari céghez, vagy éppen az OTP-be, vagy Mészáros stb oligarcha cégébe sem dolgoznák akármennyit fizetnének is.. Ott nálam erkölcsi blokkok vannak beépítve.
 
K

kamm

Guest

Szeretettel Bécsből: Orbánékat bevonva ármánykodott Wolfgang Sobotka házelnök


szerző Földvári Zsuzsa

76a37f5f-a756-4767-98c3-94fbac160383.jpg


Az eddig is népszerűtlen osztrák politikust azzal vádolják, hogy a szociáldemokrata Christian Kern korábbi miniszterelnök ellenében az akkor feltörekvő néppárti Sebastian Kurzot akarta hatalomba segíteni. De nem csak ez van a rovásán.

Az eset még 2016-ban történt. Ausztria akkori miniszterelnöke, Christian Kern (aki még két évet sem töltött ki hivatali idejéből) Budapestre látogatott egy szerinte visszautasíthatatlan ajánlattal. Uniós vezetőkkel egyeztetve dolgozta ki a szociáldemokrata politikus az Orbán Viktor elé tárt elképzelést: Magyarország fogadjon be 5 ezer menekültet, gondoskodjon róluk, a költségeket az osztrák kormány magára vállalja.
Ez volt az az időszak, amikor a szíriai háború elől menekülők előtt Budapest megnyitotta a határokat, de átterelte őket Ausztriába, s onnan tovább is mehettek Németországba. Ha az osztrák kancellár hazatérve be tudja jelenteni, hogy ezentúl a magyarok is vállalnak 5000 idegent, az nagyot javítana népszerűségén.

Kern, az osztrák államvasutak éléről a kormány első emberévé avanzsált politikus bele is kezdett a javaslat ismertetésébe, amikor magyar kollégája közbeszólt, mondván, „maguk nem is akarják igazán a saját kezdeményezésüket megvalósítani“.
A döbbent Kernnel ezután Orbán közölte, hogy a találkozó előtt telefonhívást kapott Kern egyik miniszterétől a Néppártból, aki arra kérte a magyar vezetőt, hogy ne egyezzen meg osztrák vendégével, nehogy az látványos sikerrel térjen vissza országába. A küldöttség tagja volt az akkori osztrák kancelláriaminiszter, Thomas Drozda, neki Lázár János mesélte el ugyanezt a szokatlan bécsi kérést.

59206710-e0bf-4cd3-b4b5-bc95fec8d7df.jpg

Christian Kern osztrák kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Országház Delegációs termében 2016. július 26-án.
MTI / Koszticsák Szilárd


A lejáratásról szóló történet nem akkor, hanem 2022 májusában került nyilvánosságra. Az immár a magánszektorban, egy techcégnél szorgoskodó Kern a zackzack.at nevű internetes újság „szalonjában“ adta elő a sztorit, nem is titkolva azt a gyanúját, hogy a telefonáló az akkor belügyminiszter Wolfgang Sobotka volt. Az Alsó-Ausztriából, a legnagyobb osztrák tartományból származó férfi a ranglétrán azóta még feljebb emelkedett, és az osztrák parlament elnöke lett.

Kern, mostani közlése szerint azért nem hozta nyilvánosságra hat éve mindezt, mert annak következményeként szerinte kormánya megbukott volna. Sobotka ugyanis az akkori ifjú külügyminisztert támogatta, azt akarta elérni, hogy az SPÖ-vezette koalíciós kormány, benne a túl korrekt néppárti vezetővel, Reinhold Mitterlehnerrel, bukjon meg, s a hatalmat az elaggott kereszténydemokrata párt feltámasztását ígérő Sebastian Kurz szerezze meg.
A terv, amelyen Sobotka munkálkodott, mint tudjuk, meg is valósult, sőt, azóta már Kurz is lemondott, elhagyta a politikát.

A házelnök azonnal cáfolta, hogy ő lett volna a telefonáló. A szélsőjobboldali Szabadságpárt a belügyminisztériumhoz fordult, onnan akarja megtudni – Sobotka egykori naptára, telefonbeszélgetései, egyéb feljegyzések alapján –, hogy mit csinált Sobotka 2016 július 16-26-a között, folytatott-e telefonbeszélgetést külföldi kormánnyal. Az FPÖ szerint elfogadhatatlan, hogy pártérdekek miatt egy politikus ekkorát ártson a saját országának, ilyesmi nem történhet meg következmények nélkül. A belügy válaszára két hónapot kell várni, de az ellenzék addig is folyamatosan támadja Sobotkát és követeli lemondását.

A 66 esztendős Sobotka 2016-ban került az országos politikába, állítólag az akkori királycsináló, az alsó-ausztriai tartományi miniszterelnök, Erwin Pröll akart ilyen módon megszabadulni túlmozgásos helyettesétől, tanácsnokától. A történelemtanári és karmesteri végzettséggel rendelkező politikus mérhetetlen ellenszenvet váltott ki tavaly, amikor elfoglalta a bukott szabadságpárti vezér, Heinz-Christian Strache ibizai tárgyalásait vizsgáló parlamenti bizottság elnöki posztját, és gátlástalanul akadályozta az egyre inkább az ÖVP korrupciós ügyei után szimatoló ellenzéki képviselők munkáját. Az sem zavarta, hogy idővel ő maga is a képviselők látóterébe került, állítólag jogtalan választási pénzeket terelt át az általa vezetett, Alois Mockról elnevezett kutatóintézet finanszírozásához.

Fél év szünet után a bizottság újra munkához látott, most már egyértelműen a nagyobbik kormánypárt visszaéléseit próbálja felderíteni. A dührohamairól is ismert parlamenti elnök az általános tiltakozás ellenére bejelentette, hogy erkölcsi kötelességének érzi ismét a vizsgálóbizottság élére állni. Az egykori parlamenti elnök, Heide Schmidt a képviselőház előtti áprilisi beszédében – többek között – tiltakozott Sobotka szereplése ellen, ám a szövegnek ez a része eltűnt a parlamenti archívumból.

A Falter című értelmiségi hetilap, a Falter tulajdonosa, örökös főszerkesztője, Armin Thurnher hosszú vezércikkben szedte le a keresztvizet az elszabadult, harsányan elfogult Sobotkáról. Utolsó mondata:
„az az ország, amely ezt az embert foglalkoztatja mint parlamenti elnököt, elveszítette minden önbecsülését“.
Borítóképünkön Orbán Viktor és Wolfgang Sobotka osztrák házelnök / fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand