de hát pontosan ezeket írtam én is .. csak itt páran az általam felsorolt 3 pontot mantrázzák,holott soha nem lett orosz részről megemlítve (jó persze ha így tervezték volna sem mondták volna el,de hivatalosan nem hangzott el egyszer sem .. aztán jött pl Nógrádi Gyuri bá,meg pár nyugati szaGértő .. és elkezték ezt a hülyeséget nyomni,hogy az oroszok el akarják foglalni egész Ukrajnát,holott az oroszoknak az volt a legelemibb célja,hogy a határai közvetlen szomszédságában ne legyen NATO tagország ! Ezt itt a sok birkának hiába próbálod magyarázni,ők váltig állítják,hogy "debezzegazoroszokazegészukrajnátelakarjákfoglalni" .. annyi értelmi képesség nincs bennük mint egy betonkeverőben,de a baromságokat azt szajkózzák.Nézd el nekem, én végtelen egyszerű lélek vagyok, ezt a demilitarizalast, nacitlanitast nem tudom másképp értelmezni
A másik három pont meg megint csak érdekes, főleg, mert nem célok, hanem eszközök, a NATO konfontracio meg végképp nem cél.
A totalis elfoglalást én személy szerint nem hiszem. Bár ha a fehéroroszok az elején beszállnak, talán lehetett ilyen terv, de inkább rezsimvaltasban gondolkodtak szerintem.
A villamhaboru -amely elnevezést annyira én nem kedvelem - az már mint eszköz, az szinte biztos hogy tervezett volt. A háború első napján már orosz egységek rohangálnak Kijevben. Meg melyik az a katonai tervező, aki a kezdeményezés (és jelentős fölény) birtokában azt mondja, hogy ne csináljuk meg gyorsan, hanem menjünk bele egy joooo hosszú anyagcsataba? Ha van ilyen, akkor inkább menjen szart lapatolni a fogatolt trénhez.
Ez a NATO közvetlen konfontracio meg annyira klasszikus orosz diplomácia, hogy kijönne belőle egy berlini konferencia. Meg az elején el lett mondva, hogy pl NoFlyZone pont emiatt nem lesz. Minden más igen.
Hát persze, hogy az oroszok meg azt is nehezményezik, ha valaki Brüsszelben kelet felé szellent.
Szerk,: a pusztulat törje ki a telefonos szerencsétlen kéréseimet.
ha elfoglalná (mint állítják) Ukrajnát az OF kik is lennének a közvetlen szomszédai ?
Belorusszia
Lengyelország(NATO)
Szlovákia (NATO)
Magyarország(NATO)
Románia(NATO)
Moldova
jó üzletnek tűnik .. persze innen nehezebben támadható meg a föderáció szíve,mint Ukrajnából,de hirtelen 4 NATO tagországot kapna mint szomszédot,egy olyan Ukrajnával,ahol sorozatos ellenállásba ütközne a háború lezárása után is,mindennaposak lennének a robbantások,merényletek,szabotázsakciók .. ennyire az oroszok sem hülyék,csak itt páran a topicban

persze hogy rezsimváltásban gondolkodtak,hiszen az elején intéztek is pár felhívást a felsőbb katonai vezetéshez,hogy állítsák félre Zselét, véleményem szerint egy független Ukrajnába bele mentek volna ők is,sőt ezt ki is hangsúlyozták,és ha lett volna egy olyan vezetőjük,aki hajlott volna erre és megpróbált volna olyan politikát folytatni mint Orbán,ez az egész eszkaláció nem következett volna be.
régebben a háború elején az egyik kommentemben írtam itt,hogy véleményem szerint ha Zelenszkij el akarta volna kerülni ezt az egészet (persze akkor nem jár az 5 perc hírnév,nem lehet menni stand up comedyzni nyugatra,nem lehet fenyegetőzni stb stb) akkor az alábbiakat kellett volna tennie :
- a neonáci vezetőket félreállítani az útból pl börtönbe tenni (ott érheti őket bármi)
- az AZOV és hasonló alakulatokat azonnali hatállyal betiltani,felszámolni (itt érhette volna merénylet Zselét,de az Ő országa az Ő gondja!,van rendőrsége,hadserege oldja meg!)
-területi és kulturális autonómiát megadni a nemzeti kisebbségeknek (magyaroknak is,így nem lett volna blokkolva részünkről a felvételük sehova sem)
-leülni tárgyalni az orosz féllel és meghallgatni annak az igényeit,aggályait és ezek figyelembevételével politizálni ! (nyilván onnan kapja a nagyobb pofont aki közelebb ül hozzá,mint ahogyan ez be is következett )
ezekből mit valósított meg ? semmit .. jól tönkre vágta az országot,és most is mikor a katonatisztek az irreális döntéseivel szembesítik,előadja ez a kis faszfej nímand huszadrangú színész a Bukás c fimből a Hitler karakter bunker jelenetét .. én komolyan azt várom ,hogy lesz végre egy ukrán Stauffenberg aki a következő front turnéján tarkónlövi.