Hogy emeljek a téten MákosUkrán vezérkar: az orosz csapatok támadást indítottak Szvjatogorszk ellen
Túrós vagy lekváros?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hogy emeljek a téten MákosUkrán vezérkar: az orosz csapatok támadást indítottak Szvjatogorszk ellen
Túrós vagy lekváros?
de hát pontosan ezeket írtam én is .. csak itt páran az általam felsorolt 3 pontot mantrázzák,holott soha nem lett orosz részről megemlítve (jó persze ha így tervezték volna sem mondták volna el,de hivatalosan nem hangzott el egyszer sem .. aztán jött pl Nógrádi Gyuri bá,meg pár nyugati szaGértő .. és elkezték ezt a hülyeséget nyomni,hogy az oroszok el akarják foglalni egész Ukrajnát,holott az oroszoknak az volt a legelemibb célja,hogy a határai közvetlen szomszédságában ne legyen NATO tagország ! Ezt itt a sok birkának hiába próbálod magyarázni,ők váltig állítják,hogy "debezzegazoroszokazegészukrajnátelakarjákfoglalni" .. annyi értelmi képesség nincs bennük mint egy betonkeverőben,de a baromságokat azt szajkózzák.Nézd el nekem, én végtelen egyszerű lélek vagyok, ezt a demilitarizalast, nacitlanitast nem tudom másképp értelmezni
A másik három pont meg megint csak érdekes, főleg, mert nem célok, hanem eszközök, a NATO konfontracio meg végképp nem cél.
A totalis elfoglalást én személy szerint nem hiszem. Bár ha a fehéroroszok az elején beszállnak, talán lehetett ilyen terv, de inkább rezsimvaltasban gondolkodtak szerintem.
A villamhaboru -amely elnevezést annyira én nem kedvelem - az már mint eszköz, az szinte biztos hogy tervezett volt. A háború első napján már orosz egységek rohangálnak Kijevben. Meg melyik az a katonai tervező, aki a kezdeményezés (és jelentős fölény) birtokában azt mondja, hogy ne csináljuk meg gyorsan, hanem menjünk bele egy joooo hosszú anyagcsataba? Ha van ilyen, akkor inkább menjen szart lapatolni a fogatolt trénhez.
Ez a NATO közvetlen konfontracio meg annyira klasszikus orosz diplomácia, hogy kijönne belőle egy berlini konferencia. Meg az elején el lett mondva, hogy pl NoFlyZone pont emiatt nem lesz. Minden más igen.
Hát persze, hogy az oroszok meg azt is nehezményezik, ha valaki Brüsszelben kelet felé szellent.
Szerk,: a pusztulat törje ki a telefonos szerencsétlen kéréseimet.
Meggyes/mákos/csokis!Hogy emeljek a téten Mákos
A hadászati bukta majd akkor kiderül amikor vége lesz a háborúnak. Az tény, hogy amit az első hónapban akartak az nem működött, az okoktól függetlenül ott vagy elrontottak valamit, vagy nagyot hibáztak. De amióta elkezdték a "saját" háborújukat vívni azóta megkérdőjelezhetetlenek az eredményeik.Harcászati sikerek és hadászati bukta.
Mire eltologatják a tüzéreik a D-ket Kievig, az lessz még vagy 10 hónap.Harcászati sikerek és hadászati bukta.
Idézem:
"Nem. Az érdekünk egy erős vesztes ruszki és egy gyenge győztes ukrán.
Próbáld értelmezni."
Próbáltam, de nem sikerült, ilyen a világ még nem látott, erős vesztes, gyenge győztes.. Kivéve ha a gyenge győztes mőgött valójában egy vagon erős sumákban támogató hadviselő fél van... Kibicnek semmi sem drága
Fából vaskarika..
Én tolom a ruszki propagandát látványosan, ideológia vagy ertekrendszer mentesen?
Én tolom a ruszki propagandát látványosan, meg ideológia vagy ertekrendszer mentesen? Gondolom ez a sablon válasz szöveget. Mert bizony en keveset szólok hozzá ehhez a témához. Csak nézd meg kik lajkolták a válaszodat. Igen, ti vagytok egy oldalon, mégpedig a magyarellenes oldalon. Én Magyarországgal vagyok nem az ukranokkal vagy az oroszokkal. Bár azt is el lehet mondani, hogy az ukránok az elmúlt években igen erős magyarellenes propagandát nyomtak. Akkor kussoltatok. Most, hogy segítünk az ukrán menekültek ezreinek, menedéket, ennivalót, segítséget nyújtunk nekik, mit kapunk? Fenyegetőzest, sértegetest. Na mehetsz te a fenébe!!!
Én nem látom azokat a megkérdőjelezhetetlen eredményeket ,hiszen a donbaszi offenzíva megkezdése óta eltelt másfél hónap alatt még mindig "Szeveredonyeck felsőn" szenvednek, úgy hogy az orosz tűzerőt egyre kisebb frontszakaszokon koncentrálták....A hadászati bukta majd akkor kiderül amikor vége lesz a háborúnak. Az tény, hogy amit az első hónapban akartak az nem működött, az okoktól függetlenül ott vagy elrontottak valamit, vagy nagyot hibáztak. De amióta elkezdték a "saját" háborújukat vívni azóta megkérdőjelezhetetlenek az eredményeik.
Zelenszkij elrendelte a személyes biztonsága növelését, félve egy gyilkossági kísérlettől
Зеленский распорядился увеличить личную охрану, опасаясь покушения
Расхождение позиций Зеленского и его окружения с украинскими военными становится все больше, а отношения все хуже. Дошло до того, что украинскому президенту увеличили личную охрану. По данным украинских источников, Зеленский распорядился значительно увеличить личную охрану. Причиной этого сталаtopwar.ru
Nagyon érdemes Respergert rendszeresen hallgattni, a legjobb katonai elemzéseket mondja az orosz - ukránról. Latszik, egy csapattal folyamatosan elemzi.Prof. dr. Resperger István a Nemzebiztonsági Intézet igazgatója: Orosz fölény a hadszíntereken .....
címmel érdekes interjút adott pár napja:
Cáfolja az általad leírt állításokat és én vele értek egyet, orosz fölény van, győzelem várható.
Hozzátette: minden ukrán katonának és a területvédelem azon tagjának, aki önként leteszi a fegyvert, garantálják a "méltó bánásmódot és a családjukhoz való visszatérést"."Az egyetlen helyes lépésnek, és nem gyávaságnak tartjuk, hogy az ukrán katonák megtagadták a nacionalisták által vezetett, nemkívánatos kijevi rezsim védelmét. Így mindannyian megmentették az életüket. Hívunk minden katonát és az ország területvédelmi egységeinek tagját. Ukrajnának követnie kell ezt a példát, és abba kell hagynia a meggondolatlan ellenállást, hogy megmentse életüket” – mondta Igor Konasenkov , az orosz védelmi minisztérium szóvivője .
Wilson kartárs lehetne amerikai mintára is csinálni ,hogy az másik utca sarkára ugató kutyára is légicsapást kérni. Esetleg Rakka mintájára szőnyeg bombázni jó nyugati szokás szerint.Mennyi időbe telt Rakka ostroma?Az oroszok a darálást választották .Én nem látom azokat a megkérdőjelezhetetlen eredményeket ,hiszen a donbaszi offenzíva megkezdése óta eltelt másfél hónap alatt még mindig "Szeveredonyeck felsőn" szenvednek, úgy hogy az orosz tűzerőt egyre kisebb frontszakaszokon koncentrálták....
Hangsúlyozta, hogy a banderaiak morálja máris aláásott. Ezenkívül az orosz csapatok kiütötték az UAF fegyvereseinek legképzettebb személyzeti egységeit.„Nem lesz komoly ellenállás, mint az első időkben” – idézte Szivkovot a 360 tévécsatorna.
Én hallottam tőle olyat, hogyha az ukránok ellentámadnak akkor megfordíthatják a háború menetét. Meg olyat is, hogy egy totális atomháborúba oroszország biztosan belepusztul de anyugat nem.Nagyon érdemes Respergert rendszeresen hallgattni, a legjobb katonai elemzéseket mondja az orosz - ukránról. Latszik, egy csapattal folyamatosan elemzi.
A szakadár részre összpontosítva döntő fölénybben az oroszok.
Jóslás
Donyeck még max. 1 hónap. A kisbekerítés meglesz, a nagy nem.
Luhanszk kövi sztori. Az neglesz.
Odessza még messzebb. Nem is biztos hogy ebben a körben menni fog.
Amire érdemes figyelni a Kurszki orosz csapatösszevonás. Szumi, Harkov fölött, inkább Kijevvel egy magasságban.
És ez azért nagy fejtörést okoz nyugaton is, mert rá kellett jönniük arra, hogy b+, az oroszok már annyi fegyvert és lőszert vesztettek el, mint amennyi a NATO-nak van összesen, ha az usankát nem számítjuk, és még nem látjuk, hogy hol a vége. És figyelembe véve az oroszok gazdasági erejét, azért Oroszország messze többet hoz ki a fegyveres erejéből, mint a nyugat 300x akkora gdp-vel (túlzó adat, csak szemléltetés végett). És van atomuk is, meg emberük is, szóval nem egyszerű a helyzet.Mire eltologatják a tüzéreik a D-ket Kievig, az lessz még vagy 10 hónap.
Igaz eddig ellövöldözték a CCCP háborús készlet kb 0,5%-át, nemtudom lessz-e annyi gránát ( Irónia....) hogy kitartson addig.