KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

ergo a passzív védelem nem lehet akkora mint az EMBT-é.
Amin viszont meg egyaltalan nincs top-attack vedelem. :cool: Egy Spike stb eseten passziv vedelemben bizva halott vagy, az aktivnal legalabb valami eselyetek lehet tulelni (mondjuk egy Hellfiret nem fog kivedeni, de egy Javelint, NLAWt avagy Spikeot mar elkepzelheto.)

azért nem semmi termés egy makettről :D

ahogy írtam tegnap is...ez nem az RM verziója az MGCS-re, hanem egy Leopard upgrade package

észrevételek:

1) képszerkesztővel lemérve (a futógörgők méretéből kiindulva), az EMES15 burkolatának tetejéig mérve 2700mm magas a gép (de ez ugye kiemelkedik a torony tetejének síkjából)

2) a 130mm-es lőszer esetében ez a konténerizált elhelyezés szerintem jó ötlet

3) védelemmel kapcsolatban: ne felejtsük el, hogy a gépen van hardkill APS...és nemcsak az oldalán, hanem az elején is (illetve a TAPS is feltehetően ilyen). Szintén érdekes, hogy a brochurra külön említi a passzív védelmet, meg hogy "szenzor-based" reaktív elemek is vannak...ez feltehetően azt jelenti, hogy valahol ERA-t használtak...@krisss , arról lehet tudni valamit, hogy a Strikeshield hátsó részében, ami az RM szerint passzív védelemként is funkcionál, lehet-e ERA blokk?

4) a tömeggel kapcsolatban: a képek alapján elég nehéz eldönteni, hogy ez egy teljesen új torony, vagy a Leo2 tornyának pimpelése...

én nem látom lehetetlennek, hogy az L2a7V tömegéből le tudtak jelentősen faragni....ha ez egy új torony, akkor az (erősen) védendő térfogata akár csökkenhetett is a Leo2-höz képest...meg azért sima acél helyett HHS használatával lehet faragni a tömegen...meg ez is szerepelt már itt párszor

1412502710_eurosatory-2014-ibd-nanotech_2.jpg

meg a tank oldalán el lehetett hagyni a nehéz ballisztikus szoknyát...stb...

Az ígéretek és koncepciók nem jelentenek sokmindent amíg nincs productum. Ha nem lesz érdeklődő és megrendelő az adott alfunkciókra akkor a kutya se fogja kifejlesztni megmarad koncepciónak.
Amennyire összenőttünk az RM-mel elég valószínű, hogy ennek a Panthernak valamilyen verziója előbb-utóbb megjelenik nálunk...
Papperger bedobja két varázsszót MG-nek: magyar kutatásfejlesztés, magyar gyártás és máris azt kérdezik: hol kell aláírni! :P
Legfeljebb ha nagyon drága még rádobnak 1000 forintot repjegy-adóra. :D

azért nem semmi termés egy makettről :D

ahogy írtam tegnap is...ez nem az RM verziója az MGCS-re, hanem egy Leopard upgrade package

észrevételek:

1) képszerkesztővel lemérve (a futógörgők méretéből kiindulva), az EMES15 burkolatának tetejéig mérve 2700mm magas a gép (de ez ugye kiemelkedik a torony tetejének síkjából)

2) a 130mm-es lőszer esetében ez a konténerizált elhelyezés szerintem jó ötlet

3) védelemmel kapcsolatban: ne felejtsük el, hogy a gépen van hardkill APS...és nemcsak az oldalán, hanem az elején is (illetve a TAPS is feltehetően ilyen). Szintén érdekes, hogy a brochurra külön említi a passzív védelmet, meg hogy "szenzor-based" reaktív elemek is vannak...ez feltehetően azt jelenti, hogy valahol ERA-t használtak...@krisss , arról lehet tudni valamit, hogy a Strikeshield hátsó részében, ami az RM szerint passzív védelemként is funkcionál, lehet-e ERA blokk?

4) a tömeggel kapcsolatban: a képek alapján elég nehéz eldönteni, hogy ez egy teljesen új torony, vagy a Leo2 tornyának pimpelése...

én nem látom lehetetlennek, hogy az L2a7V tömegéből le tudtak jelentősen faragni....ha ez egy új torony, akkor az (erősen) védendő térfogata akár csökkenhetett is a Leo2-höz képest...meg azért sima acél helyett HHS használatával lehet faragni a tömegen...meg ez is szerepelt már itt párszor

1412502710_eurosatory-2014-ibd-nanotech_2.jpg

meg a tank oldalán el lehetett hagyni a nehéz ballisztikus szoknyát...stb...

FVJwXpSWQAEZX_K

FVJwJLyWUAYgjjW

• Tetszik
Reactions: endre
Ami az EMBT-t illeti, én attól sem vagyok elájulva...

1) csináltak egy 3 fős gépből egy 4 főset...

2)....cserébe jelentősen csökkent a lőszerjavadalmazás

3) továbbra is 120mm-es ágyú fityeg rajta....azért nem ártana látni, hogyan is nézne ki az a torony 140mm-es ágyúval (meg annak a lőszereivel)

4) a Trophy APS ugyan valóban bizonyított élesben, de felépítéséből fakadóan komoly korlátokkal rendelkezik...már pedig egy jövőnek tervezett hk esetében ez nem túl jó hír

5) nincs top attack fegyverektől védelme

6) a 30mm-es rcws viszont jó rajta...az adhat valódi drónok elleni képességet....de az is érdekes kérdés, hogy vajon ahead lőszerrel le tdna-e szedni bejövő ATGM-t (szerintem igen)

védelemmel kapcsolatban: ne felejtsük el, hogy a gépen van hardkill APS...és nemcsak az oldalán, hanem az elején is (illetve a TAPS is feltehetően ilyen). Szintén érdekes, hogy a brochurra külön említi a passzív védelmet, meg hogy "szenzor-based" reaktív elemek is vannak...ez feltehetően azt jelenti, hogy valahol ERA-t használtak...@krisss , arról lehet tudni valamit, hogy a Strikeshield hátsó részében, ami az RM szerint passzív védelemként is funkcionál, lehet-e ERA blokk?
Van benne.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Ami az EMBT-t illeti, én attól sem vagyok elájulva...

1) csináltak egy 3 fős gépből egy 4 főset...

2)....cserébe jelentősen csökkent a lőszerjavadalmazás

3) továbbra is 120mm-es ágyú fityeg rajta....azért nem ártana látni, hogyan is nézne ki az a torony 140mm-es ágyúval (meg annak a lőszereivel)

4) a Trophy APS ugyan valóban bizonyított élesben, de felépítéséből fakadóan komoly korlátokkal rendelkezik...már pedig egy jövőnek tervezett hk esetében ez nem túl jó hír

5) nincs top attack fegyverektől védelme

6) a 30mm-es rcws viszont jó rajta...az adhat valódi drónok elleni képességet....de az is érdekes kérdés, hogy vajon ahead lőszerrel le tdna-e szedni bejövő ATGM-t (szerintem igen)
Nèzd meg a Trophy-t az EMBT-n. Mintha vertikálisan is mozgatható lenne nem csak horizontálisan.
FVHj-FAYWIAAean-P.jpg

A 4. fő pedig a rendszerkezelő. Nekem erős a gyanúm, hogy a németek ragaszkodnak 4 főhöz ezért van mindkét harckocsinál opcionálisan a 4. ember.

• Tetszik
Reactions: Pogány