K
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amin viszont meg egyaltalan nincs top-attack vedelem. Egy Spike stb eseten passziv vedelemben bizva halott vagy, az aktivnal legalabb valami eselyetek lehet tulelni (mondjuk egy Hellfiret nem fog kivedeni, de egy Javelint, NLAWt avagy Spikeot mar elkepzelheto.)ergo a passzív védelem nem lehet akkora mint az EMBT-é.
Az ígéretek és koncepciók nem jelentenek sokmindent amíg nincs productum. Ha nem lesz érdeklődő és megrendelő az adott alfunkciókra akkor a kutya se fogja kifejlesztni megmarad koncepciónak.Ez is egy hack meglevo alapokra, az EMBT is az, csak az meg ennyit sem tud egyelore es sehol nem all sok ev utan.
Amennyire összenőttünk az RM-mel elég valószínű, hogy ennek a Panthernak valamilyen verziója előbb-utóbb megjelenik nálunk...Az ígéretek és koncepciók nem jelentenek sokmindent amíg nincs productum. Ha nem lesz érdeklődő és megrendelő az adott alfunkciókra akkor a kutya se fogja kifejlesztni megmarad koncepciónak.
azért nem semmi termés egy makettről
ahogy írtam tegnap is...ez nem az RM verziója az MGCS-re, hanem egy Leopard upgrade package
észrevételek:
1) képszerkesztővel lemérve (a futógörgők méretéből kiindulva), az EMES15 burkolatának tetejéig mérve 2700mm magas a gép (de ez ugye kiemelkedik a torony tetejének síkjából)
2) a 130mm-es lőszer esetében ez a konténerizált elhelyezés szerintem jó ötlet
3) védelemmel kapcsolatban: ne felejtsük el, hogy a gépen van hardkill APS...és nemcsak az oldalán, hanem az elején is (illetve a TAPS is feltehetően ilyen). Szintén érdekes, hogy a brochurra külön említi a passzív védelmet, meg hogy "szenzor-based" reaktív elemek is vannak...ez feltehetően azt jelenti, hogy valahol ERA-t használtak...@krisss , arról lehet tudni valamit, hogy a Strikeshield hátsó részében, ami az RM szerint passzív védelemként is funkcionál, lehet-e ERA blokk?
4) a tömeggel kapcsolatban: a képek alapján elég nehéz eldönteni, hogy ez egy teljesen új torony, vagy a Leo2 tornyának pimpelése...
én nem látom lehetetlennek, hogy az L2a7V tömegéből le tudtak jelentősen faragni....ha ez egy új torony, akkor az (erősen) védendő térfogata akár csökkenhetett is a Leo2-höz képest...meg azért sima acél helyett HHS használatával lehet faragni a tömegen...meg ez is szerepelt már itt párszor
meg a tank oldalán el lehetett hagyni a nehéz ballisztikus szoknyát...stb...
Van benne.védelemmel kapcsolatban: ne felejtsük el, hogy a gépen van hardkill APS...és nemcsak az oldalán, hanem az elején is (illetve a TAPS is feltehetően ilyen). Szintén érdekes, hogy a brochurra külön említi a passzív védelmet, meg hogy "szenzor-based" reaktív elemek is vannak...ez feltehetően azt jelenti, hogy valahol ERA-t használtak...@krisss , arról lehet tudni valamit, hogy a Strikeshield hátsó részében, ami az RM szerint passzív védelemként is funkcionál, lehet-e ERA blokk?
Itt az 5. oldalon van egy rakszelvény:Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy ez mit is jelent centikbe, mert nem nagyon találom.
Fene tudja... remelem, dolni fognak a kepek a kovetkezo ket napban es kilegozzuk.az a kinyúló fityegő a TAPS?
Van benne.mármint ERA...nem sima passzív védelem
Nèzd meg a Trophy-t az EMBT-n. Mintha vertikálisan is mozgatható lenne nem csak horizontálisan.Ami az EMBT-t illeti, én attól sem vagyok elájulva...
1) csináltak egy 3 fős gépből egy 4 főset...
2)....cserébe jelentősen csökkent a lőszerjavadalmazás
3) továbbra is 120mm-es ágyú fityeg rajta....azért nem ártana látni, hogyan is nézne ki az a torony 140mm-es ágyúval (meg annak a lőszereivel)
4) a Trophy APS ugyan valóban bizonyított élesben, de felépítéséből fakadóan komoly korlátokkal rendelkezik...már pedig egy jövőnek tervezett hk esetében ez nem túl jó hír
5) nincs top attack fegyverektől védelme
6) a 30mm-es rcws viszont jó rajta...az adhat valódi drónok elleni képességet....de az is érdekes kérdés, hogy vajon ahead lőszerrel le tdna-e szedni bejövő ATGM-t (szerintem igen)
Szerintem ezt már csak odaképzeled.Nèzd meg a Trophy-t az EMBT-n. Mintha vertikálisan is mozgatható lenne nem csak horizontálisan.
STANAG 2468 M&T ha esetleg van kedved keresgelniItt az 5. oldalon van egy rakszelvény:
https://adoc.pub/m-s-z-a-k-i-s-p-e-c-i-f-i-k-a-c-i-o.html
Tunnel profil magának az alagútnak a űrszelvénye gondolom és ott biztos még nagyobb értékek vannak.
Nézd meg a Merkavára hogy van felrakva.Szerintem ezt már csak odaképzeled.
Utólag kendácsolva itt meg integráltan úgy tervezték a tornyot, hogy belemenjen.Nézd meg a Merkavára hogy van felrakva.