KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Engedjétek el ezt a grafén páncélt/lőszert még most, mert annyi a valószínűsége, mint hogy ez a buflák sorozatgyártásba kerül.
0! (nulla) Sőt 00! (dupla nulla)
Szerintem ezt mond el a kínaiaknak is ugyanis ők a kínai harcihelikotereken alkalmazzák a grafén páncélzatot.

Arra gondolsz, hogy ez egy primitiv francia marketing cikk es siman hazudik is a KF51-rol, meg a sulyarol is?
Egyetertek.
Megvan csak nem tudom mi alapján àllítjàk ezt.
Velhetoen semmi alapjan. Franciak. Ok peldaul mindig is kemkedtek ipari-gazdasagi ugyekben is, meg a sajat szovetsegeseik ellen is. Ritka egy gerinctelen tarsasag.

Én sem, főleg mert csak az ingyen részt tudom olvasni, de feltételezem, hogy nem csak úgy hasraütésre.
Dehogynem.

Ok, de azt te is elismered, hogy ez egy sima Leo 2 alváz - mármint ami megjelent.
Az meg ugyebár már semmiképp nem RM termék.
Tehát lennie kell valaminek, ami teljesen saját fejlesztés! Többször lenyilatkozták.
A RM - miután megcsinálta a Lynxet - soha nem fog olyan terméket MAGÁTÓL gyártani, amihez kellene a KMW együttműködése.
Az MGCS programba még belekövetelheti a BW a RM ágyút, de maguktól nem fognak kijönni semmikép egy Leopard 2 átalakított testtel.
Szerintem ez most pont ugyan az, mint a Kf31-Kf41 esete. A KF31 egy átlakatolt Marder volt. A KF41 meg egy teljesen új fejlesztés.
Házalni az elején folyamatosan csak a KF31-el házaltak. Aztán csak elkészült a Kf-41 is.
Ott a Handelsblatt cikk. Vilagosan megmondta Papperger, hogy 100% RM IP lesz, es azt is, hogy ami most lathato, az meg egy Leopard 2 hullon van, mert mar igy is 100-200 millio euro kozott koltottek erre a protora.

A Magyar Honvédség egy Rheinmetall bemutató terem - szóval biztos, hogy ácsolják már a színpadot a KF-51-esnek. :D
:rolleyes:

Ez egy proto, @krisss szerint meg az is csak joindulattal, mert az autotoltoje nem mukodik szerinte stb. Raadasul ez nem a vegleges hull, az is egyertelmuen meg lett mondva.
Szerinted ebbe igy beleugrana a magyar allam, megfinanszirozna azt az 1-2 milliard eurot, hogy kesz termek legyen belole?
Mert szerintem nem.
Mar irtam valahol, azt tudom max elkepzelni, hogy kiszamoljak, milyen aranyban osztoznak meg a tovabbi fejlesztesi ktgeken, a gyartast a RM Hungary Zrt ala viszik be, es az elore megfinanszirozott fejlesztest mar 1-2 zl "at cost" aron szallitott hkval fizeti vissza majd a ceg (hasonlo konstrukcio, mint ahogyan a brazil allam elofinanszirozta az Embraernek a Milleniumot.)

:rolleyes:

Ez egy proto, @krisss szerint meg az is csak joindulattal, mert az autotoltoje nem mukodik szerinte stb. Raadasul ez nem a vegleges hull, az is egyertelmuen meg lett mondva.
Szerinted ebbe igy beleugrana a magyar allam, megfinanszirozna azt az 1-2 milliard eurot, hogy kesz termek legyen belole?
Mert szerintem nem.
Mar irtam valahol, azt tudom max elkepzelni, hogy kiszamoljak, milyen aranyban osztoznak meg a tovabbi fejlesztesi ktgeken, a gyartast a RM Hungary Zrt ala viszik be, es az elore megfinanszirozott fejlesztest mar 1-2 zl "at cost" aron szallitott hkval fizeti vissza majd a ceg (hasonlo konstrukcio, mint ahogyan a brazil allam elofinanszirozta az Embraernek a Milleniumot.)
Ha nem is egyből, de egy szándék nyilatkozat szintjén lehet, hogy beszállunk: ha már valóban tudja "ezt" és "ezt" és hozzánk hozzátok a gyártást meg a K+F egy részét akkor veszünk X példányt...
1-2 éven belül kiderül...

• Tetszik
Reactions: efott1974
Az jutott eszembe, hogy a rendszeroperátor ebben vajon a tartalék lőszer helyére ülhet be? :D Mert ha igen, akkor HERO + operátor = 10 db 130 mm lőszer. :D

Most fog megérkezni a világ legmodernebb sorozatgyártású 44 db Leopard 2A7HU-ja és már a megérkezése előtt elavulttá vált a fegyverzete, ami amúgy nem az, most jött ki hozzá új lőszer.
Akkor mondhatjuk azt is, hogy a KF-51 a jövő T-72je?:eek:
Na urak azt mondja egy kint lévő kolléga hogy a KF51 alacsonyabb mint egy A7-es.
Nekem amúgy tetszik...
A beszerzést én is értelmetlennek tartanám. Egy markonyi T-14 miatt hóttfelesleges.
Meg egy nagyobb csorda szomszédolós TR-85 Bizon, akiket egy-két század Ábrahám hajt maga előtt...